Haberler

Gazze'de Gece Yarısından Bu Yana Ölenlerin Sayısı 18'e Yükseldi

İsrail'in, dün gece yarısından sonra başlattığı füze saldırılarıyla Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen çatışma ve havan topu saldırılarında ölen Filistinliler'in sayısı 18 yükseldi.

İsrail'in, dün gece yarısından sonra başlattığı füze saldırılarıyla Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen çatışma ve havan topu saldırılarında ölen Filistinliler'in sayısı 18 yükseldi.

İsrail, dün gece yarısı sonrasında, Şeh Radvan bölgesinde Hamas denetimindenki İslam Üniversitesi öğretim görevlisi Nebil Ebu Selmiya'nın evine füze saldırısı düzenledi.

Evden Selmiya, eşi ve çocukları dahil 8 kişinin cesedi çıkarıldı. Saldırıda Selmiya'nın eşi Salva Matar, 4 oğlu ve 1'i yeni doğmuş 2 çocuğun ölüsü çıkarıldı.

Filistin'in Maan Haber Ajansı, eve atılan patlayıcının 1 ton ağırlığında olduğunu savundu. 3 katlı ev, saldırıda yerle bir olmuştu.

Gece yarısından sonra Hamas'ın El Kassam Tugayları üst düzey liderlerinden Muhammed Deyf ve arkadaşlarını taşıyan araç da İsrail füzelerinin saldırısına uğradı. Deyf'in, saldırıda ağır yaralandığı belirtiliyor.

Maan'a açıklama yapan El Kassam Tugayları'nın lideri Ubu Ubeyde, Deyf ve arkadaşlarının ''iyi'' olyduğunu söylemekle yetindi. Deyf'in ayağından yaralandığı belirtiliyor. Deyf, İsrail tarafından 1989'dan beri aranıyor.

Otomobilde bulunan örgütün kuzey Gazze Şeridi sorumlusu Ahmed Gandur ve örgüt liderlerinden Ahmed El Cebari'nin de kurtuldukları öne sürülüyor.

El Kassam liderlerinden Raid Said'in de otomobilde olduğu ve yaralanmasına karşın kaçmayı başardığı ifade ediliyor.

Öte yandan Han Yunus'ta İsrail askerleriyle süren çatışmalarda, Al Karara Polis Merkezi'nde bir Filistinli güvenlik görevlisi öldü. Han Yunus'ta da Halk Direniş Komiteleri kurucu liderlerinden Hişam Ebu Nasıra'nın da aralarında bulunduğu 3 kişi yaşamını yitirdi. Bugün füze saldırılarında ölenlerin sayısı 18'i bulurken, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Öte yandan El Matahin bölgesindeki çatışmalarda 4 militan ölürken, onlarca kişi de yaralandı. Deir El Balah yakınlarında El Hakir bölgesinde helikopterlerin ateşinde bir İslami Cihad militanı, bir de güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

İsrailli askerin kaçırılmasını takiben 2 haftayı süren İsrail saldırılarında en az 80 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title