Haberler

Gaziantep'te Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Protesto Edildi

Güncelleme:

Gaziantep'te Tahir Elçi'nin öldürülmesi protesto edildi GAZİANTEP'te, Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı çatışmada öldürülmesini protesto etti.

Gaziantep'te Tahir Elçi'nin öldürülmesi protesto edildi

GAZİANTEP'te, Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı çatışmada öldürülmesini protesto etti.

Kırkayak Parkı'nda öğle saatlerinde bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi 400 kişilik kalabalık, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı çatışmada öldürülmesini protesto etti. Yeşilsu Parkı'na kadar sloganlar atarak yürüyen kalabalık, Tahir Elçi'nin ölümüne neden olanların bulunmasını ve bazı ilçelerdeki sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını istedi. Grup adına basın açıklamasını okuyan HDP İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan, Türkiye'nin hükümet tarafından büyük bir şiddet sarmalının içine atıldığını öne sürdü. Tahir Elçi'nin faillerinin bir an önce açığa çıkarılması gerektiğini belirten Karayılan, şunları dedi: "Tahir Elçi'nin şahsında hukuk ve adalet mücadelesi hedef alındı. Hukuk ve adalet mücadelesini Tahir Elçi'nin bıraktığı yerden sürdürecek binlerce Tahir Elçi bugünden tezi yok, çalışmalarına devam edecek. Eşitlik, adalet, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesi verenleri tutuklasanız da, vurdursanız da sonuç alamayacaksınız. Faillerin bir an önce açığa çıkarılması AKP hükümeti ve devletin sorumluluğundadır. Eğer failler açığa çıkarılmaz, sorumlular tespit edilip yargılanmaz ise bilinsin ki faili meçhul değil, faili devlettir."

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Karayılan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title