Haberler

Gaziantep Lisesinden Ağaçsız Mezarlık Kalmasın Kampanyası

Güncelleme:

Gaziantep Lisesi, Ağaçsız Mezarlık Kalmasın kampanyası ile köy mezarlıklarına ve köy okullarına beş yüz ağaç dikti.

Gaziantep Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresi tarafından" Ağaçsız mezarlık kalmasın" kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde Bozovası, Çiftlik, Kabasakız, Savcılı, Gümbürge, Güremiz, Tuğlu köylerinin mezarlıklarına ve köy okullarının bahçelerine beş yüz ağaç dikildi.

Ağaç dikme kampanyasına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Tunç, Gaziantep Lisesi Okul Müdürü Ömer Gürer, Din Kültürü Öğretmenleri Yusuf Böke, Kebir Polat, öğretmenler Ali Diken, Mehmet Deniz, Ali Özaslan ve öğrenciler katıldı. Ağaç dikme kampanyasına şehrimizde bulunan Gaziantep Eğitim ve Gençlik Derneğinin yabancı ülkelerden gelen gönüllüleri de katıldılar.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Tunç'un ilk kazmayı vurması ile başlayan kampanya için Ahmet Tunç;"Gaziantep Lisesini ve öğrencilerini tebrik ediyorum. Okul adına güzel bir kampanya başlattılar. Bu kampanya diğer okullarda örnek olsun" dedi.

Okul Müdürü Ömer Gürer;"Güneydoğu Anadolu bölgesi kurak bir iklime sahip. Ağaç dikme kültürü yok. Bizler okul olarak en korunaklı ve yetişmesi kolay olan mezarlıkları ağaçlandırma alanları seçtik. Bu şekilde çocuklarımıza ağaç sevgisini anlatmayı bölgedeki insanlara da ağacın önemini anlatmak istedik" dedi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümre Başkanı Yusuf Böke ise peygamberimizin ağaç dikmeye önem verdiğini belirtti. Böke"Zümre olarak ağaç dikme kampanyası başlattık. Ağaçlar genelde hatıra ormanlarına dikiliyor Daha sonrasında ise sahip çıkılmıyor. Bizler köylerde ağaçsız mezarlıkları tespit ettik. Bu mezarlıklar manevi olarak halk tarafından korunaklı yerler. Bu sebeple hem mezarlıklar yeşillensin istedik. Hem de ağaç dikme kültürü yaygınlaşsın istedik. Peygamberimiz kıyamet koparken elinizde ağaç olsa dikin buyurarak bize yol göstermiştir." Dedi.

Köy mezarlıklarına ve köy okullarına ağaç diken Gaziantep Lisesi öğrencileri, ağaçlarını diktikten sonra mezarda bulunanlara dua ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Deniz Ahmet Tunç Gaziantep Tuğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title