Haberler

Gazeteci Yazar Dilipak, Bitlis'te

Güncelleme:

Bitlis'e gelen Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak,Vali Veysel Yurdakul'un,Çalışan Gazeteciler ile İdareciler günü nedeniyle verdiği yemeğe katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Doğu Okuyor" projesi için Bitlis'e gelen Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Vali Veysel Yurdakul'un, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ile İdareciler günü nedeniyle verdiği yemeğe katıldı.

Dilipak, "Son günlerde yaşadığımız olaylar, Türkiye'ye para girişini engellemeye, ülkeden para kaçışını hızlandırmaya ve Türkiye'nin 110 ülkede sürdürdüğü insani yardım faaliyetlerini engellemeye yöneliktir" dedi.

Tatvan ilçesindeki bir restoranda düzenlenen yemekte konuşan Dilipak, dışarıda Türkiye'nin, insanlığı kurtarmak için seçilmiş bir toplum olarak algılandığını söyledi.

Artık yeni bir dünya kurulduğunu, 19'ncu yüzyılda oluşan kurum ve kavramları, 21'nci yüzyılda açıklamanın mümkün olmadığını belirten Dilipak, bu nedenle tarihi yeniden okumak gerektiğini bildirdi.

Dilipak, şöyle konuştu:

"Bize okutulan tarih gerçek değil. Ne Anadolu'ya 1071'de geldik ne Kurtuluş Savaşı ne de İstanbul'un Fethi gerçek. Böyle bir fetih yok. Bizans ile savaşmadık. Fatih Sultan Mehmet Bizans imparatoru ile bir cedele girdi. Bizim halka sorunumuz yok. Çanakkale Savaşı gerçeği anlatmıyor. Bunların hiçbiri gerçek değil. 300 yıl önce dünyada 4 büyük ırk vardı. Artık bunlardan biri yok. 3 ayda bir milyon insan öldürüldü, 2 milyon insan sakat kaldı, 3 milyon insan ise yurdunu terk etti. Yeni bir dünya kuruluyor. O yüzden çok okumalıyız. Çok dil bilmeliyiz ve kendimizi çok geliştirmeliyiz."

Bundan sonra herkesin yeni şartlara göre hem kendini hem de çocuklarını hazırlaması gerektiğini kaydeden Dilipak, çok dilli, kültürlü, daha dürüst, cesur ve çalışkan olmak gerektiğini ifade etti.

Dilipak, "Bizim kurtuluşumuz İslam. Türk ile Arap dünyasının ve daha doğrusu tüm insanlığın kurtuluşu bu olacak. Türkiye zengin potansiyeli olan ülkelerden biri. Avrupa bizi kaybederse değerimizi o zaman anlayacak. Gücümüzün farkında değiliz. Türkiye şu anda dünyanın en şanslı ülkesi. Bundan önce ve son günlerde yaşadığımız olaylar, Türkiye'ye para girişini engellemeye, ülkeden para kaçışını hızlandırmaya ve Türkiye'nin 110 ülkede sürdürdüğü insani yardım faaliyetlerini engellemeye yöneliktir" diye konuştu.

Vali Yurdakul ise kamu görevi yapan gazetecilerin, çok önemli bir mesleği yerine getirdiğini söyledi.

Gazetecilerin, Bitlis ve Türkiye için özel ve güzel haberlere imza atmaya devam edeceğine inandığını ifade eden Yurdakul, "Bir kamu görevi yapan gazetecilerimizin gününü kutluyorum. Meslek hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum. Ayrıca idarecilerimiz de yine önemli bir mesleği icra ediyor. İdarecilerimizin ilimiz ve vatandaşlarımız için yapılan tüm hizmetlerde büyük emekleri var. Bu vesileyle idarecilerimizin de gününü kutluyorum" diye konuştu.

Ardından Vali Yurdakul, Dilipak'a baston hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Dilipak Veysel Yurdakul Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title