Haberler

Galatasaray'ın Kopenhag'da Tutuklanan Taraftarı Serbest, Haberine Ek

GALATASARAY taraftarının yargılandığı günün 3'üncü duruşmasından da beraat kararı çıktı.

Büyükdoğan'da SERBEST

GALATASARAY taraftarının yargılandığı günün 3'üncü duruşmasından da beraat kararı çıktı. Böylece Mehmet Karahan ve Cihan Balı'nın ardından Ali Büyükdoğan da serbest bırakıldı.

20 yaşındaki Ali Büyükdoğan, Kopenhang - Galatasaray maçında çıkan olaylardan sonra bir görevliye yumruk atma sonucunda 14 gün gözaltında tutulmuştu.

Savcı bugünkü duruşmada ceza yasasının 244. ve 244/2 maddeleri uyarınca hapis cezasının devamını talep etti. Ancak duruşma hakimi uygulanan şiddetin fazla olmadığı ve suçlamaların stadyumdaki kayıtları ile desteklenemediğini, ayrıca Ali Büyükdoğan'ın Almanya'da sabit bir adresi ve işi olduğundan özel durumunu göz önüne alarak serbest kalmasına karar verdi.

Karardan sonra çok sayıda Ultraaslan taraftarı alkış ve sloganlarla mahkeme salonunu inletti.

Ali Büyükdoğan, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Boşuna 14 gün içerde yattım. Beni desteklemeye gelen başta kulüp yöneticileri ve Almanya, Hollanda ve Danimarka'dan gelen Ultraaslan ve büyük elçilik görevlilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Lüfti Arıboğan ise, "Bugün çok mutlu bir gün geçirdik. Son duruşmada Ali serbest kaldı. Bunlar genç, dinamik arkadaşlar. Takımlarını desteklemekten başka suçları yok. Buralara kadar gelmemize değdi. Taraftar ile kulüp arasında sorun yok. Hemen maç sonrasından itibaren hem bizzat ben, hem de büyükelçilik görevlileri konu ile yakından ilgilendik. Herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Kopenhag Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title