Haberler

Son dakika! FRANSIZ ASKERLERİN TÜRK SANCAĞINI SELAMLADIĞI FOTOĞRAFI SERGİLEDİLER

Güncelleme:

Son dakika haberler: ADANA'nın Kozan ilçesinde Atatürk ile birlikte Adana cephesinin açılmasını sağlayan Sehlikzade Hasan Efendi'nin torunları Kemal Selekoğlu ve kardeşi Cemal Selekoğlu, bölgeyi terk eden Fransız askerlerinin, 1 Aralık 1921'de Adana Tren Garı'ndan Türk sancağına ve askerine selam durduğu...

ADANA'nın Kozan ilçesinde Atatürk ile birlikte Adana cephesinin açılmasını sağlayan Sehlikzade Hasan Efendi'nin torunları Kemal Selekoğlu ve kardeşi Cemal Selekoğlu, bölgeyi terk eden Fransız askerlerinin, 1 Aralık 1921'de Adana Tren Garı'ndan Türk sancağına ve askerine selam durduğu fotoğrafı ortaya çıkardı.

İstiklal Madalyası sahibi Sehlikzade Hasan Efendi'nin torunları Kemal Selekoğlu kardeşi Cemal Selekoğlu ile birlikte, geçen yıl Kurtuluş Savaşı öncesi Ermenilerin Türklere yaptıkları zulüm ve eziyetlerin belgelerini gün yüzüne çıkararak sergilemeye başladı. Adana'nın kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü kapsamında bu kez de Fransızların Türk askerlerini ve sancağını selamlayarak bölgeden ayrıldığı fotoğrafı, ilk kez paylaşıldı.

Kemal Selekoğlu, "Bu fotoğraf sürecin sonunda neler yaşandığını gösteriyor. 'Biz soykırıma uğradık' diyen Ermenilerin, Fransız ordusunun içerisine jandarma olarak Çukurova'ya gelmeleriyle beraber insanlar artık vatanını kaybedeceğini anladılar. Dağlara çekilip, teşkilatlanarak mücadeleye başladılar. O mücadelenin sonunda da kaybeden Fransızlar ve Ermeniler oldu. Bu fotoğraflarda da ülkemizi işgal eden Fransızların, Adana Tren Garı'ndan çekilişi görünüyor. Bu bir sürecin sonucunda yaşananlar tek fotoğrafta anlatılıyor. Diğer bir fotoğrafta da Fransız komutanların tren garına törene gelmelerini gösteriyor. Yani burada milletimizin bir mücadelesi anlatılıyor. Bunu ilk kez yayınlıyoruz. Atatürk'ün dediği gibi 'geldikleri gibi gittiler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kozan Adana Haberler Son Dakika

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (4 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi! Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 4 Haziran Kabine Toplantısı gündemi nedir? Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title