Haberler

Filistin Başbakanı Gazze'deki aşiretlerin İsrail ile işbirliği yapmayı reddetmesini takdir etti

Güncelleme:

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Gazze Şeridi'ndeki aşiretlerin İsrail ile işbirliği yapmayı reddetmesini takdir etti ve İsrail'in Gazze'de işlediği katliamları eleştirdi.

Filistin'de istifasını sunan ve yeni hükümet kuruluncaya kadar görevini geçici olarak sürdüren Başbakan Muhammed Iştiyye, Gazze Şeridi'ndeki aşiretlerin, savaş sonrası bölgenin yönetimi ve insani yardımların dağıtılması konusunda İsrail ile işbirliği yapmayı reddetmesini takdir etti.

Iştiyye, haftalık kabine toplantısında yaptığı konuşmada, "İşgal güçleriyle işbirliği yapmayı kesin bir şekilde reddeden Gazze Şeridi'ndeki aşiret liderlerini selamlıyorum." ifadesini kullandı.

"İsrail, uluslararası kurumların, kuzey bölgeleri başta olmak üzere Gazze'de faaliyet göstermesine ve yardımların Birleşmiş Milletler kurumları ve diğer ilgili kurumlar aracılığıyla ulaştırılmasına izin vermelidir." ifadesini kullanan Iştiyye, İsrail'in Gazze'de işlediği katliamların 150. gününe girdiklerini ve hayatını kaybeden, yaralanan veya kaybolan 100 bini aşkın insan olduğunu vurguladı.

Iştiyye, İsrail'in Gazze Şeridi'nde insani yardım almak için bekleyen Filistinlileri hedef aldığını belirterek, Gazze'nin Er-Raşid Caddesi'nde insani yardım sırasında bekleyen 119 Filistinlinin öldürüldüğünü hatırlattı.

Gazze'de bebeklerin açlıktan ölmeye mahkum edildiğini, annelerin bebeklerini emziremediğini ifade eden İştiyye, İsrail hükümetini "Sistematik suç ve cinayet işleyen, intikam peşinde koşan bir grup katilden başka bir şey değil. Nasıl olurda emzikli bebekler İsrail'in iddia ettiği gibi siyasi bir gruba hizmet eder. İsrail, işlediği suçlarla dünyaya ve uluslararası hukuka meydan okuyor." sözleriyle eleştirdi.

Dünya ülkelerine seslenen Iştiyye, Gazze'ye yardım gönderilmesi, İsrail' silah sağlamaktan vazgeçilmesi ve onu uluslararası hukuku çiğneyen bir ülke olarak tanıma ve yargılama çağrısı yaptı.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın geçen ayki haberinde, İsrail ordusunun, savaş sonrası "Gazze'nin bölgelere ayrılarak, insani yardımların dağıtılmasından sorumlu, İsrail ordusunun ve istihbaratının bildiği aşiretler tarafından yönetilmesini" planladığını ileri sürmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title