Haberler

Filinta'nın Muhteşem Görsel Efektleri Nefes Kesiyor

Güncelleme:

Es Film'in yapımcılığını üstlendiği Televizyon Tarihi'nin ilk Osmanlı polisiyesi olan Filinta dizisi, muhteşem görsel efektleriyle Hollywood'u aratmıyor.

Yurt dışında başladığı satışlarıyla ülkemizi temsil etmeye hazırlanan Filinta dizisinin etkileyici ve sinematografik görsel efektleri ilk bölümden itibaren Digiflame tarafından yapılıyor.

Dünyanın önemli isimleriyle Dünya standartlarında bir iş: Filinta

Dünyaca ünlü isimleri bir araya toplayan ES Film, hem TRT ekranlarından izleyicisine ulaşmaya, hem de dünya dizi ve film piyasasıyla yarışır bir kalitede ilerlemeye devam ediyor. Dizinin danışmanlığını yapan ve 'İnanılmaz büyülendim. Dünyanın en büyük ikinci platosundayım. Burada muhteşem bir iş yapılıyor.' diyen 'Prison Break, Lost, Revenge' gibi önemli dizilerin yönetmenlerinden Bobby Roth'un yanısıra birçok önemli isimle çalışan Es Film, Filinta ile Türk Film ve dizi piyasasını dünyaya tanıtan bir proje yaratıyor.

Hollywood filmleriyle yarışacak aksiyon sahnelerinin yazıldığı ve ince planlarla çekildiği 'Filinta'nın bu sahnelerinin eğitmeni 'Spider Man', Titanic, Er Ryan'ı Kurtarmak gibi birçok Hollywood yapımının aksiyon sihirbazı, 'Second Uzmanı' Dusan Hyska da, bu önemli projenin bir parçası. Avrupa'nın en büyük dizi platosunda çekilen 'Filinta' dizisinin makyajları için yine alanının dünya starı, Lorenzo'nun Yağı, Çarli'nin Melekleri, Temel İçgüdü, Jaws 3 gibi birbirinden önemli onlarca filmin makyajlarını gerçekleştirmiş bir isim David Craig Forest… Alanında uzman Türk ve yabancı kadrosunu bir araya toplayan ES Film ve Filinta projenin bütününe bakıldığında dünya standartlarını çoktan yakalamış bir ilk'e de imza atıyor.

Eski İstanbul canlandırıldı!

Ülkemizde Muhteşem Yüzyıl ve birçok dizi ve sinema filmlerinin görsel efekt ve animasyon çalışmalarını yapan Digiflame ekibinin Filinta ile ilgili çalışmaları senaryo yazımının ardından başladı. Yönetmen ve yapım ekibiyle beraber eski İstanbul'un canlandırılması için hem dekor hem de Görsel Efekt (VFX) kullanarak neler yapılabileceği tasarlandı. Pera civarının dekorları inşa edilirken bir taraftan da Digiflame tarafından bu dekorların dijital kopyaları hazırlandı. Bazı oyuncuların, figüranların, sette kullanılan fayton ve atların dijital kopyaları hazırlanarak, sahnelerin dijital unsurlarla zenginleştirilmesi hedeflendi.

Gerçeğin efektlerle büyüdüğü bir rüya şehri Filinta

Filinta'nın bu muhteşem dünyasının yaratıldığı platonun içinde bir liman dekoru kuruldu. Ve bu dekor VFX imkanları kulanılarak eski Karaköy limanına çevrildi. Liman sahneleri için 3 boyutlu deniz, döneme uygun irili ufaklı ticari gemiler ve eski İstanbul silüeti, dizi için dekor ve bina tamamlamaları, insan çoğaltmaları, bina patlamaları gibi görsel efektler hazırlandı.

Tüm çekimler Digiflame ekibinin süpervizörlüğünde gerçekleşti.

Dizinin görsel efektlerinin hazırlanması çekim ve montaj aşamasından sonra haftalık periyotta 40 kişilik bir ekiple yürütülüyor. Türkiye'nin en kalabalık görsel efekt ekibine sahip Digiflame, Filinta için bugüne dek toplam 3000 parçadan fazla görsel efekt üretti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bobby Roth Hollywood İstanbul Güncel Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (3)

TUNÇ AKDENİZ:

BEN BİLİYORDUM BİR GÜN BİZİM ÜLKEMİZDE YURTDIŞINDA MUAZZAM DİZİLERLE ÖN PLANA ÇIKACAK DEMİŞTİM. BÖYLE BİR YAPIM YOK MÜKEMMELSİNİZ, TEBRİK EDERİM.

0
0
yanıtYanıtla
CÜNEYT DENİZLİ:

Çekim yaptıkları sete gitmeyi çok isterdim, umarım bir gün bu hayalim gerçekleşir. Oyuncularla tanışmak setin atmosferini yaşamak harika olur. Kullandıkları teknikler çok başarılı, çok iyi isimlerle beraber çalıştılar. Booby Roth ile birlikte çalışmak herkese nasip olmaz. Enlerin dizisi Filinta. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yonca Sorguç:

Ben greenbox videosunu izledim ve şok oldum cidden, yurtdışındaki dizilerden ne farkı var ki. Teknik anlamda çok ileride oldukları aşikar. İyi ki başladı bu dizi gelecek için ümit vadediyor, diğer Türk dizilerinin kalitesi de artar inşallah.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title