Haberler

Fetullah Gülen'in Amcasının Oğluna 7 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının oğlu Kemalettin Gülen, FETÖ'nün avukatlık yapılanması kapsamında yargılandığı davada, "Silahlı terör üyeliği" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının oğlu Kemalettin Gülen, FETÖ'nün avukatlık yapılanması kapsamında yargılandığı davada, "Silahlı terör üyeliği" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hapis cezası verdiği Gülen'in oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün avukatlık yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla tutuklu yargılanan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının oğlu Kemallettin Gülen'in yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, Gülen cezaevinden getirilerek hazır edildi.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Duruşmada cumhuriyet savcısı, sanık Kemalettin Gülen'in, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mütalaaya karşı beyanda bulunan Gülen, suçlamaları kabul etmeyerek, "Silahlı terör örgütü üyeliği isnadı, toplumun bir kısmının linç edilmesine yönelik yöntem haline gelmiştir. Dosyada yer alan banka hesabına para yatırma, çocuğu koleje yazdırma gibi deliller ipe sapa gelmez, hukuki gerçeklere uymayan delillerdir. Bunların cezai müeyyidesi yoktur. Beraat ve tahliyemi istiyorum" dedi.

FETULLAH GÜLEN: YEĞENİMDİR AMA TANIŞIKLIĞIMIZ YOK...

Söz alan Gülen'in avukatı da, müvekkilinin Ergenekon davasının iki oturumunda tanıklık yapmasının bu davaya etki etmeyeceğini savunarak, müvekkilinde herhangi bir bylock kaydının bulunmadığını ve diğer iddiaların ise soyut olduğunu belirtti. Fetullah Gülen'in, sanık Kemalettin Gülen ile ilgili, "yeğenimdir ama kendisiyle bir tanışıklığımız yok" beyanının olduğunu ve bu ifadenin medyaya yansıdığını belirten avukat, müvekkilinin tahliyesine ve beraatine karar verilmesini talep etti.

HAPİS CEZASI VE TAHLİYE

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Gülen'in "silahlı terör örgütü üyeliği " suçundan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Bu hükümde herhangi bir takdiri indirim uygulanmazken, sanığın yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmesine de karar verildi. Bir hakimin muhalefet şerhi koydurduğu tahliye kararı, oy çokluğuyla alındı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede Gülen hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak'tan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. İddianamede Kemalettin Gülen'in bir dönem FETÖ'nün finansmanını sağlayan şirketlerden olan Kaynak Holding'te çalıştığı, 9 Ağustos 2016 tarihinde Kastamonu'nun Araç ilçesinde yakalandığı anlatıldı.

DARBEYE KARŞI BİRLİK ÇAĞRISINA KÜFÜRLÜ CEVAP

İddianamede Gülen'in telefonuna darbe girişiminden sonra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can tarafından Ümraniye halkını darbeye karşı meydanlara davet eder nitelikte mesaj gönderildiği, şüpheli Gülen'in bu mesaja küfürle cevap gönderdiği belirtildi.

DANIŞTAY ÜYELERİNİN LARINI ASLAN'A GÖSTERDİĞİ İDDİASI

Danıştay saldırganı Alparslan Aslan'ın Danıştay üyelerinin resimlerinin ve haberlerinin yer aldığı gazete küpürünü kendisine arkadaşı Kemalettin Gülen'in gösterdiğini söylediği de iddianamede yer aldı. İddianamede, FETÖ'nün TSK'yı dizayn etmek için Ergenekon örgütünün en şiddetli ve en ses getirici eylemlerinden olduğu iddia edilen Danıştay saldırısına giden süreçte, tıpkı Hrant Dink'in öldürülmesi olayında olduğu gibi bu işin de arkasında FETÖ'nün yer aldığı ifade edildi. İddianamede Gülen'in Kaynak Holding'te vekillik yaptığı, Bank Asya'da hesabının bulunduğu, direnişe çağıran Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın mesajına küfür ile karşılık vermesinin örgütle bağını net bir şekilde ortaya koyduğunu gösterdiği anlatılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaynak Holding Ümraniye Danıştay Politika Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 29 Mayıs Survivor elenen isim! İSTANBUL'UN FETHİ KISA MESAJLAR! 29 Mayıs İstanbul'un Fethi anlamlı, güzel ve resimli sözler neler? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 29 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title