Haberler

Fetö'nün Doğan Medya Center'ı İşgal Davasında Ara Karar

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Bağcılar'daki Doğan Medya Center'ın işgal edilip yayınının kesilmesi ve çıkan olaylarda bir kişinin şehit edilmesine ilişkin, 3'ü tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada, şehit Bağcerci'nin ölümüyle ilgili keşif yapılmasına,...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Bağcılar'daki Doğan Medya Center'ın işgal edilip yayınının kesilmesi ve çıkan olaylarda bir kişinin şehit edilmesine ilişkin, 3'ü tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada, şehit Bağcerci'nin ölümüyle ilgili keşif yapılmasına, rütbeli 3 yüzbaşının tutukluluk halinin devamına ve ifadesi alınamayan sanık Harun Ayan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanık ve avukatların talepleri alındı.

Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, işgal sırasında şehit edilen Bağcerci'nin ölümüyle ilgili 15 Ekim'de keşif yapılmasına karar verdi. Tutuksuz sanıklardan Harun Ayan'ın ifade vermediği, yazılan talimata rağmen nöbetçi mahkemeye gitmediği için sanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmeden heyet, sanıklar yüzbaşılar Erdal Şeker, Su¨leyman Ahmet Kaya ve Mehmet Akif Aslan'ın tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

Diğer tutuksuz sanıkların tutuklanmasına ilişkin talebin oy çokluğuyla reddine karar veren heyet, darbe girişimi sırasında 1. Ordu Komutanlığında da görevli iki subay ile müşteki polis memurlarının tanık sıfatıyla dinlenilmesine hükmetti.

Sanıkların OYAK Bank hesapları üzerindeki mal varlığı tedbirinin kaldırılmasına, olay gecesine ait kamera görüntülerinin ilgili yerlerden istenmesine de karar veren heyet, duruşmayı 6 Kasım'a erteledi.

Üye hakim Ramazan Çiçek, tutuksuz sanık astsubay Muhammet Çınar'ın birliğinde görevli olmayan üstlerine silah temin ettiği, sanık Abdullah Akar'ın ise er olarak görev yaptığı ancak olay yerinde aktif hareketlerde bulunduğu, sadece bu erin silah kullandığı gerekçesiyle haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması görüşünde olduğundan çoğunluğun bu konudaki kararına muhalif kaldığını tutanağa yazdırdı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Bağcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title