Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Antalya'da protesto eden vatandaşlar, son demokrasi nöbetlerini tuttu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Antalya'da protesto eden vatandaşlar, son demokrasi nöbetlerini tuttu.

Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinden canlı yayınlanan konuşmalarını kurulan ekrandan takip etti.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi başlayan birliktelik, kardeşlik, dayanışmanın ülke, millet adına herkesi heyecanlandıran ve ümitleri coşturan bir manzaraya dönüştüğünü ifade etti.

"Milletimiz yapacağını yaptı, şimdi sıra bizde." diyen Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Biz ne yapacağız? Cumhurbaşkanımızın konuşması size konuşma da bize talimat. Cumhurbaşkanımız ne talimat verdi bize? 'Bu hainlerin inine girin, bunları teker teker temizleyin ama bir şeyden vazgeçmeyin hukuktan da ayrılmayın.' O zaman biz de Antalya'da bu hainleri hem devlet kurumlarından hem de toplumun her kademesinden birer birer temizleyeceğiz, şüpheniz olmasın ama biz de hukuktan ayrılmayacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, bu millete, al bayrağa hainlik etmeyen hiç kimseyle devlet uğraşmaz. Yaşam biçimi ne olursa olsun, uğraşmaz. Onun için toplum içerisinde fitne fücur çıkaranlara kesinlikle aldanmayın, kulaklarınızı tıkayın. Yanınıza gelip birisi kafanızı karıştırmak istiyorsa onu da acilen emniyetimize, Jandarmamıza haber verin. Bilin ki o fitnecidir. Bu süreci hep beraber milletimizle tamamlayacağız."

Türel: "Su uyur, düşman uyumaz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Türk milletinin ne kadar büyük ve kahraman olduğunun 15 Temmuz gecesi dünyaya gösterildiğini dile getirdi.

Demokrasi nöbetlerine bundan sonra iş yeri, ev, sokak, cadde ve arabalarda devam edeceklerini belirten Türel, "Su uyur, düşman uyumaz. Onun için hep birlikte yine teyakkuz halinde olmaya devam edeceğiz. Demokrasi nöbetlerini evlerimizde, iş yerlerimizde 'Durmak yok yola devam' diyerek sürdürüyoruz." dedi.

Türel, her kesimden insanın bir araya geldiği Antalya'nın demokrasi nöbetiyle Türkiye'ye örnek olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretinde heyette yer aldığını anımsatan Türel, Antalyalılara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selam ve teşekkürünü iletti.

"Evlerimizi Türk bayraklarıyla süsleyeceğiz"

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ise demokrasi nöbetine katılanlara teşekkür ederek 15 Temmuz akşamı Türk milletinin kurtuluş, yeniden diriliş mücadelesi sergilediğini anlattı.

Bundan sonrası için farklı mücadele başladığını belirten Sümer, şöyle konuştu:

"Antalya'da Sayın Valimizin başkanlığında titiz bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışma neticesinde de inşallah içimize sızan hainler de teker teker tespit edilip, onları da kodese tıkıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek. Biz bugün (demokrasi nöbeti) noktalasak da biz her daim uyanık olmaya devam edeceğiz. Artık dostumuz kim düşmanımız kim bileceğiz, ayırt edeceğiz. Nöbet tuttuğumuzu nasıl göstereceğiz? Evlerimizi bayraklarla süsleyeceğiz. Herkes evinin balkonuna, evinin bir köşesine şanlı Türk bayrağını asacak."

3. Piyade Eğitim Tugayı Akdeniz Bölge Bando Komutanlığının konser verdiği programa, 3. Piyade Eğitim Tugayı ve Antalya Garnizon Komutanlığına atanan Piyade Albay Tahir Savran, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, diğer protokol üyeleri, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Program sonunda polis helikopteri meydanda alçaktan gösteri uçuşu yaptı. Sahneye çıkan polis, asker ve protokol mensupları, vatandaşları selamladı. Bu sırada Antalya Büyükşehir Belediyesi mehter takımı da platform önünde sıralandı.

Alanya

Antalya'nın Alanya ilçesinde taksiciler ve nakliyeciler darbe girişimine tepki göstermek amacıyla konvoy oluşturdu.

Alanya Şoförler, Nakliyeciler Otomobilciler Esnaf Odası önünde toplanan çok sayıda taksici ve nakliyeci araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla konvoy oluşturdu. Şehir merkezine hareket eden konvoy, kornalarla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Alanya Şoförler, Nakliyeciler Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Akkaya, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişiminin devletin ve milletin kararlı duruşuyla bertaraf edildiğini söyledi.

Akkaya, esnaf olarak devletin her zaman yanında olduklarını aktararak "Sonuna kadar ülkemizin birlik ve beraberliğini savunuyoruz. Demokrasi nöbetlerinin son gününde de esnaf camiasıyla şehitlerimize saygı ve demokrasi babında kortej yapmak istedik." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Menderes Türel Alanya Politika Güncel Haberler

title