Haberler

Faturayı Görünce Elektrik Çarptı

Antalya'da bir apartmanda yöneticilik yapan Gürsel Ardıç, apartman sakinlerinin ortak kullandığı asansöre bir aylık elektrik bedeli olarak gönderilen 16 bin 165 liralık faturayı görünce şoke oldu.

Antalya'da bir apartmanda yöneticilik yapan Gürsel Ardıç, apartman sakinlerinin ortak kullandığı asansöre bir aylık elektrik bedeli olarak gönderilen 16 bin 165 liralık faturayı görünce şoke oldu.

Deniz Mahallesi Teomanpaşa Caddesi'ndeki 1'inci Eren Apartmanı'nın yöneticisi 52 yaşındaki Gürsel Ardıç, posta kutusundaki elektrik faturasını görünce şaşkınlık yaşadı. Akdeniz Elektrik Perakende A.Ş. tarafından, apartmanın ortak kullanımı olan asansöre 28 günlük elektrik bedeli olarak 16 bin 165 liralık fatura gönderildi. 28 dairenin bulunduğu apartmanda sadece asansörün kullanıldığını aktaran Ardıç, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (TEDAŞ) itiraz etti, elektrik sayacının kontrol edilmesini istedi.

Apartman yönetimine gönderilen faturada 4 Haziran'daki ilk okuma endeksinde '61.055', 2 Temmuz'daki son okuma endeksinde de '6.125', tüketim bölümünde de '45.070' kwh yazıyor. Günlük ortalama '1609.643' kwh elektrik tüketimi yapıldığı belirtilen faturanın ödeme tarihi de 11 Temmuz'da sona eriyor.

Apartmanda oturan çoğunluğu emekli kişilerin 15 liralık apartman aidatını ödemekte zorluk çektiğini anlatan Ardıç, ayda 80 lira dolayında fatura ödenirken son gönderilen faturanın önceki dönemlere göre yaklaşık 200 kat daha fazla olduğuna dikkati çekti.

TEDAŞ TEKRAR OKUYACAK

TEDAŞ'a ait ödeme veznesine giderek faturasını gösterdiğini belirten Ardıç, yetkililerin, kendisine, elektrik saatini kontrol ederek faturayı kesen görevlinin hata yapmış olabileceği yönünde bilgi verdiğini ifade etti. Yetkililerin elektrik saatinin tekrar kontrol edileceğini belirtmesi üzerine vezneden ayrılan Ardıç, hatanın düzeltilmesi için görevlinin yeniden saati okumaya gelmesini beklediğini dile getirdi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Elektrik Dağıtım Akdeniz Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title