Haberler

Etkin Filo Yönetimi Türkiye'de İlk Kez Tartışıldı

Tüm dünyada 2001 yılından itibaren Fleet Europe tarafından yürütülen Filo Akademisi projesi bu sene ilk defa Türkiye’de Fleetcorp’un katkılarıyla düzenlendi.

Tüm dünyada 2001 yılından itibaren Fleet Europe tarafından yürütülen Filo Akademisi projesi bu sene ilk defa Türkiye'de Fleetcorp'un katkılarıyla düzenlendi.

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği tarafından açıklanan Operasyonel Kiralama Sektör Raporu 2014 üçüncü çeyrek yılı sonuçlarına göre Operasyonel Filo Kiralama sektörü 11.7 milyar TL aktif ve 221 bin araçlık park büyüklüğüne ulaştı.

Filo Yönetimi konusu kurumlar için gün geçtikçe önem kazanan ve şirket kaynaklarını doğrudan ilgilendiren bir konu olarak öne çıkmaktadır. Dünya üzerinde kurumları hazırlama amacıyla bu konu üzerine bilinçlendirme, analizler ve değişimlerle ilgili uzun yıllar eğitim düzenleyen Fleet Europe, Filo Akademisi uygulaması ilk kez Türkiye'de Fleetcorp'un desteğiyle hayata geçirildi.

SOSYAL AĞ KURMA FIRSATI

İki oturum halinde tasarlanan 4 günlük eğitim programının, ilk oturumu Kasım ayında, ikinci oturumu ise Ocak ayında Avantgarde Otel'de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yerel ve uluslararası firmaların satın alma, filo yönetimi, idari işler ve insan kaynakları departmanlarında görev alan yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Filo akademisi filo yöneticilerine hem global pazarı inceleme hem de yerel pazardaki meslektaşları ile sosyal ağ kurma fırsatı vermiş oldu.

OPERASYONEL FİLO KİRALAMA

Filo yöneticilerinin operasyonel filo kiralama ile ilgili süreçleri daha etkin nasıl yönetebileceklerinin tartışıldığı eğitim programında; filo yönetiminde karşılaşılan zorluklar, şirket araç politikası oluşturulması, toplam sahip olma maliyeti, güvenlik kontrolü, sürücü maliyeti, sözleşme aşamasında firmaların dikkat etmesi gereken noktalar, raporlama, vergilendirme, denetim süreçleri öne çıkan konu başlıklarıydı. Düzenlenen workshop'larda filo yöneticileri hem global dünyada filo yönetiminde yaşanan değişim ve gelişmeleri yakından takip etme fırsatı buldular, hem de yerel pazardaki meslektaşları ile tecrübelerini paylaştılar.

"YENİ BAKIŞ AÇILARI KAZANDILAR"

Ali Raif İlaç San. A.Ş. Filo Yönetici Ziya Erduran akademi ile ilgili görüşlerini şöyle anlattı: "Yerel ve uluslararası birçok filo yöneticisini biraraya getiren Filo Akademisi Programı tüm katılımcılara şirket araç politikalarının gelişimiyle ilgili ciddi katkılar sağlayarak yeni bakış açıları kazandırdı. Program boyunca uluslararası alanda tecrübeli eğitmenlerimiz eşliğinde ülkemiz ve Avrupa ülkeleri arasındaki farklılaşan uygulamaları inceleyerek, Türkiye'nin en önemli şirketlerinin yetkilileriyle fikir paylaşımında bulunduk. Filo yöneticilerinin rolünün ön plana çıkarılması ve aktif filo yönetiminin vurgulanması adına Filo Akademisi'nin çok önemli bir değer kazandırdığını düşünüyorum. Gelecekte gerçekleşecek oturuma katılım sağlayan firmalar, şirket araçlarıyla ilgili katma değer yaratacak ve tasarruf sağlayacak birçok noktayı inceleme fırsatı bulacaklar."

ONLİNE SINAV SONUÇLARI ŞUBAT'TA

Katılımcılara filo yönetimi eğitimi sertifikaları Fleet Europe eğitmeni Tony Elliot ve Fleetcorp Ticari Direktörü Ali Kemal Uluer tarafından takdim edildi. Oturum sonunda uluslararası alanda geçerli olan HEC Filo Yönetim Diploması sahibi olmak için online sınava dahil olan katılımcılar için sınav sonuçları Şubat ayı sonunda açıklanacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title