Haberler

Eskişehir'e 613 Milyon Liralık 11 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Eskişehir'de inşa edilecek 613 milyon lira yatırım bedelli 11 tesisin temeli, yarın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından atılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Eskişehir'de inşa edilecek 613 milyon lira yatırım bedelli 11 tesisin temeli, yarın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından atılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, bakanlar Eroğlu ile Avcı, 7 Nisan Cuma günü saat 16.00'da Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenecek toplu temel atma töreninde, DSİ tarafından inşa edilecek Sarıcakaya Laçin Barajı, Merkez Gündüzler Barajı, Merkez Tepebaşı Sepetçi Beyazaltın Barajı Sulaması, Alpu Dereköy Göleti Sulaması, Mihalıçcık Güreş Göleti Sulaması, Alpu Büğdüz Göleti, Gürsöğüt 1-2 Barajı ve HES, 3 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak 1 tesisin temelini atacak.

Veysel Eroğlu, Eskişehir'de düzenlenecek merasimde ayrıca orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 10 aileye gelir getirici tür, 15 aileye de Orköy sertifikası verecek.

Temeli atılacak tesislerle 5 bin 100 dekar zirai arazi suya kavuşacak, yılda 316 milyon kilovatsaat hidroelektrik enerjisi üretilecek, 11 milyon metreküp su depolanacak, 5 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.

Eskişehir'e 22 milyon liralık 10 müjde daha

Bakan Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 5 Temmuz 2013, 4 Mart 2014 ve 3 Haziran 2016 tarihlerinde Eskişehir'e verdiği 338 milyon liralık 71 müjdeye ilave olarak 22 milyon lira yatırım bedeline sahip 10 müjde daha açıklayacak.

Eroğlu, böylece son 4 yılda Eskişehirlilere 360 milyon liralık 81 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında gölet, sulama fidan üretimi, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri ve 5 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Nabi Avcı Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title