Haberler

Eşi Tarafından Öldürülmek İstenen Çimen: Boşanıp, Hesap Soracağım

İzmir'in Bornova ilçesinde, 'ikinci bahar' hayalleri kurarak evlendiği eşi Ş.Ç., ilk eşinden olan oğlu, damadı ve kiralık olarak tuttuğu kişinin, öldürmek için her yolu denedikleri ileri sürülen 80 yaşındaki Hacı Yusuf Çimen, evliliğinden...

İzmir'in Bornova ilçesinde, 'ikinci bahar' hayalleri kurarak evlendiği eşi Ş.Ç., ilk eşinden olan oğlu, damadı ve kiralık olarak tuttuğu kişinin, öldürmek için her yolu denedikleri ileri sürülen 80 yaşındaki Hacı Yusuf Çimen, evliliğinden kaçırılmasına kadar geçen süreci tüm detaylarıyla anlattı. Kendisi öldüğünde mağdur olmaması için Ş.Ç.'ye resmi nikah yaptığını söyleyen Çimen, "Ben onu düşündüm o benim arkamdan ne işler çevirmiş, önce boşanıp ardından da yaptıklarının hesabını mahkemede soracağım. Kendi yaptığı yemeği yemeden sürekli bana yedirmek isterdi, onunla kaldığım zamanlar sürekli bitkin olurdum hastalanırdım" dedi.

Almanya'dan emekli olduktan sonra kesin dönüş yapan Hacı Yusuf Çimen, 2008 yılında eşini kaybetti. Geçen yıl da 'ikinci bahar' hayalliyle hayatını 53 yaşındaki Ş.Ç. ile birleştiren Hacı Yusuf Çimen, geçen 12 Aralık'ta kaçırıldı. Polisin araştırmalarının ardından görüntülerden yola çıkılarak önce Çimen'i kaçıran 26 yaşındaki G.B., sevgilisi 23 yaşındaki M.Ç., arkadaşı 26 yaşındaki T.G. ve T.G.'nin birlikte yaşadığı 24 yaşındaki F.G. yakalandı. Şüphelilerden G.B.'nin kendisini kiralık katil olarak tuttuğu söylediği Çimen'in karısı Ş.Ç., 30 yaşındaki oğlu Y.Ö. damadı 41 yaşındaki C.G. de gözaltına alındı.

S.Ç.'nin, oyunla eşi Hacı Yusuf Çimen'den genel bir vekaletname aldıktan sonra bankalardaki toplam 250 bin lira parayı çektiği, bununla yetinmeyip ölmesi için de yemeğine çok sayıda cinsel güç arttırıcı ilaç, uyuşturucu hap attığı, yağmurlu havada otomobille çarpıp öldürme ve duş aldığı sırada akıma kapılması için elektrikli şofbeni bile bozduğunu ileri sürüldü.

Emnietteki sorgularından sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.Ç., Y.Ö. ve C.G., serbest bırakıldı. 4 şüpheli ise tutuklandı.

"BEN ÖLÜNCE MAĞDUR OLMASIN İSTEDİM"

Yaşadıkları ve eşine yönelik suçlamaların ardından büyük şok yaşayan Hacı Yusuf Çimen, evine kapandı. Çimen'e en büyük desteği ise başına gelenleri öğrendikten sonra Almanya'dan yanına gelen oğulları Ferhat, Turan ve Fatih Çimen verdi. Hacı Yusuf Çimen, evlenmesinden kaçırılmasına kadar olan süreci de tüm ayrıntılarıyla anlattı.

Eşinin ölmesinin ardından yalnız kaldığını, tanıdıkları sayesinde mağduriyet de yaşadığını öğrendiği S.Ç.'yi tanıdığını söyleyen Çimen, "Beni evlenebileceğim adaylar arasında yer alan S.Ç. ile tanıştırdılar. Onun evine götürdüler. Kendisinin 7 aydır ev kirasını ödeyemediğini, bu nedenle de ev sahipleri tarafından bile tartaklandığını öğrendim" dedi.

Aralarında yaş farkı olduğunu ve kendisine karşı bazı beklentilerini yerine getiremeyeceğini söylediğini anlatan Çimen, "Ama o benim tüm şartlarımı kabul etti. Benim evime geldiler. Ama ben onu dini nikah yapmadan evime almadım. Önce nikah yaptım sonra da evime aldım. Bana çok iyi baktı. Çok iyi ilgilendi benimle, tüm ihtiyaçlarımı giderdi. Ben de öldüğüm zaman ileride çocuklarımla sorun yaşamaması, maaşımdan ve bazı mallarımdan yararlanıp mağdur olmaması için resmi nikah yapmaya karar verdim. Onunla evlendim" diye konuştu.

KENDİ YEMEĞİNİ YEMEZDİ, SÜREKLİ HALSİZDİM

S.Ç.'nin resmi nikahın ardından kendisine karşı tavırlarında da değişiklik olduğunu dile getiren Hacı Yusuf Çimen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bana ailesini hiç istemediğini söylüyordu ama evlendikten sonra onların da paraya ihtiyaçlarını olduğunu söylemeye başladı. Benimle fazla ilgilenmemeye ve para istemeye başladı. Sık sık gezmeye gidiyordu. Hatta ben kendim bile yemek yapmaya başladım. Zaten kendi yaptığı yemekleri yemiyordu yada çok az yiyordu. Hep benim yememi istiyordu. Ben yemeklere ilaç katıp katmadığını bilmiyorum ama o zamanlar, hep halsiz olurdum, kendimi yorgun hissederdim, çok sık hastalanırdım. Eşimin beni öldürmek istediğini ve yaptıklarını polisten öğrendim. Bir sefer banyoya girdiğimde şofbenin üzerine ucu açık kablolar vardı. Onlara dokununca elektrik çaptığını bildiğim için ellemedim, ancak o sırada sigorta attı. Öyle kaldı."

Eşinin mağdur olmaması için ev de almaya karar verdiğini belirten Hacı Yusuf Çimen, trafik kazası geçirdiğini için bunun geciktiğini belirtikten sonra yaşananları şöyle anlattı:

"Tedavimin ardından evi almamızı istedi. Beni notere götürdüler. Ben vekaletnamenin nasıl olduğunu söylediğim sırada bana nasıl yapacağını noterin bildiğini söyleyerek engellendim. Sonra bana gözlerim de iyi görmediği için okuyamadığım kağıt imzalattırıldı. Vekaleti verdikten sonra beni yakınlarının ziyaretine götürmeye başladı. Meğer bu sırada tekrar eve gelip benim banka cüzdanlarımı almış, onlardaki paraları çekmiş. Ben bunların farkına vardıktan sonra ise, hem onları hem de noteri mahkemeye vereceğimi söyledim. Ama karım ve yakınları, bana paralarımızı geri vereceklerini söyleyerek sürekli beni oyaladılar. Bu oyalamalar 6 ay sürdü. Bu sıralarda da ben kendimi iyi hissetmiyordum, sürekli yorgundum."

"BAŞIMA TABANCA DAYADI KORKMADIM"

Kaçırıldığı günü de anlatan Hacı Yusuf Çimen, "Kaçırıldığım gün de benim yanına gelen adam, beni tanıdığını hatta evimle ilgili de bilgiler verdi. Ben de kırmamak için otomobile bindim" dedi. Kendisini sürekli dolaştırınca şüphelendiğini anlatan Çimen, "Bunun üzerime bana küfür edip başıma tabanca dayadı. Ben de ondan korkmadığımı söyledim boğuştum. Bu sırada cebimdeki parayı almışlar. Ben de tekmeyle kapıyı açtıktan sonra kendimi yere attım. Onları da yakalatacağımı söyleyince kaçtılar. Bana yardıma gelenlere olayı anlatım polis geldi sonra da onlar yakalandı" dedi.

Eşinden ve tüm şüphelilerden şikayetçi olduğunu da dile getiren Hacı Yusuf Çimen, ilk önce boşanma davası açacağını ardından da kendisine yaşattıklarının hesabını soracağını, Ş.Ç.'yi de asla eş olarak kabul etmeyip affetmeyeceğini söyledi.

OĞULLARI YALNIZ BIRAKMADI

Olayın ardından Almanya'dan gelen Hacı Yusuf Çimen'in oğulları ise ona destek verdi. Oğullarından Ferhat Çimen, "Babamızı hep uyardık. Ona dikkatli olmasını ve bu kadına fazla güvenmemesi gerektiğini söyledik. Ama o keyfi yerinde olduğu için güvenmiş ve başına bunlar gelmiş. Onun yanınla birlikte hukuk mücadelesi vereceğiz ve yaşadıklarının hesabını sorduktan sonra da yanımıza alacağız" dedi. - İzmir / Bornova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Bornova İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title