Haberler

Erzurum'da terör kurbanları anıldı

Güncelleme:

Erzurum'un Karayazı ilçesinde terör örgütü tarafından şehit edilen amca ve yeğen kabri başında anıldı. Şehitlerin çocukları, buruk bir Babalar Günü yaşadılar.

Bundan tam dört yıl önce Erzurum'un Karayazı ilçesinde terör örgütü tarafından şehit edilen amca ve yeğen kabri başında anıldı. Şehitlerin çocukları, buruk bir Babalar Günü yaşadılar.

18 Haziran 2019 tarihinde terör örgütü PKK tarafından Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Turnagöl ve Anıtlı mahalleleri arasındaki bir bölgede araç içinde şehit edilen AK Parti Karayazı Belediye Meclis Üyesi Savcı Küçük ve yeğeni Ahmet Küçük için bir anma programı yapıldı. Turnagöl Mahallesi mezarlığında yapılan anma programına Karayazı Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Muammer Sarıdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, kurum yöneticileri, aile yakınları ve köylüler katıldı. Mezarlıktaki programın ardından köy camisinde mevlit-i şerif okundu, birlikte dualar edildi.

Babası şehit olduktan 2 saat sonra doğdu

Mezarlıkta yapılan programda Kur'an-ı Kerim okundu ve hunharca katledilen amca ile yeğenin kabirlerine çiçekler bırakıldı. Savcı Küçük'ün eşi Hamsi Küçük, çocukları ve kardeşleri ile birlikte Ahmet Küçük'ün annesi Cemile Küçük, eşi Ferya Küçük, çocukları Ahmet Miran ve Esmanur Küçük kabirlerin başında dua ettiler. Kürtçe ağıtların yakıldığı mezarlıkta duygu seli yaşandı. PKK'ya lanet okuyan aile yakınları, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı, feryatlar yükseldi. 2019'da PKK tarafından katledilen Ahmet Küçük'ün 4 yaşındaki oğlu Ahmet Miran'ın babasının kabri başındaki hali ise herkesi duygulandırdı. Minik Ahmet Miran babasının şehit edilmesinden iki saat sonra dünyaya gelmişti.

"Her zaman şehit ailelerimizin yanındayız"

Karayazı Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Muammer Sarıdoğan, dört yıl önce katledilen iki şehidi anmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Şehadetlerinin yıldönümü vesilesiyle burada toplandık. Devletimiz teröristlere yaptıklarını ödetmiştir ve hemen akabinde failleri yakalamış, adalete teslim etmiştir. Bundan sonra da devletimiz terörün her türlüsüne, birliğimize ve beraberliğimize, kardeşliğimize kastetmek isteyenlere karşı gerekeni yapacaktır. Şehitlerimizin emanetlerine de her zaman sahip çıkacağız. Yanlarındayız. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz" şeklinde konuştu.

"Karayazı'da terörün kökü kazıldı"

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ise anma programında yaptığı konuşmada, kalleşçe katledilen Savcı Küçük ve Ahmet Küçük'ü hem vefat yıldönümleri hem de Babalar Günü vesilesiyle andıklarını söyleyerek, "Her zaman onların ailesinin yanındayız. Milletimize ve ailesine sabırlar diliyoruz. Şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Terörün kökü kazınmış ve Karayazı'da bir terör unsuru bulunmamaktadır" dedi.

"Çocuklarım hep babalarını soruyor"

Şehit edilen Ahmet Küçük'ün eşi Feriha Küçük, Erzurum'da doğum yaptıktan sonra eşinin şahadet haberini duyduğunu söyleyerek, "Ahmet Miran o gün doğdu. Sözde Kürtleri savunduklarını söylüyorlar, biz de Kürt'üz. Savcı Küçük, köyü için çalıştığı için öldürdüler, benim eşimi de onla beraber öldürdüler. Çocuklarım babalarını çok özlüyor. Ahmet Miran babasını hiç görmedi. Sürekli babasını soruyor gelecek mi diye. Esmanur babasını gördü. Esmanur'un psikolojisini zar zor toparladım. Allah ahımızı onlara bırakmasın" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Babalar Günü Karayazı Erzurum Güncel Haberler

title