Haberler

Erzincan-Munzur Dağına 12 Kilometre Uzunluğunda Kayak Pisti

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Hayali Gerçekleşiyor

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun hayali gerçekleşiyor

Munzur Dağı'na 12 kilometrelik kayak pisti

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)

MERHUM Vali Recep Yazıcıoğlu'nun 22 yıl önce hayalini kurduğu, 'Munzur Dağı'na 12 kilometre uzunluğundaki kayak pisti' projesi gerçekleşiyor. Erzincan havalimanına 9 kilometre uzaklıktaki kayak tesislerine 6 bin metre uzunluğunda kurulmaya başlanan telesiyejle, saatte bin 500 kişi zirveye taşınacak. Vali Abdulkadir Demir, Mayıs ayında bile Ergan'daki tesislerde kayak yapılabileceğini belirterek, "Türkiye'nin en uzun kayak pistlerinden biri Erzincan'da olacak. Sadece telesiyej sistemi için 11.8 milyon lira harcanıyor" dedi.

Ergan Dağı'nda Kayak Merkezi kurulma projesi 1998 yılında dönemin valisi Recep Yazıcıoğlu tarafından gündeme getirildi. Fizibilite çalışması yapılan kış turizm merkezi çalışmaları Vali Yazıcıoğlu'nun merkeze alınması ile birlikte duraklama dönemine girdi. Ergan Dağı, 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kış turizm merkezi ilan edildi. 2008 yılında imar planı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı ve altyapı projeleri tamamlandı. Erzincan'ın güneyinde, Munzur Dağları üzerindeki, deniz seviyesinden 2 bin 970 metre yükseklikte bulunan Ergan Dağı'nın ulaşım sorununu çözmek için geçen Şubat ayında yol yapım çalışmaları başlatıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katkıları ile kent merkezinden Ergan Dağı'na 6.5 kilometre uzunluğunda yol yapıldı. Kesintisiz 12 kilometrelik pistte kayakçıların taşınması için 11.8 milyon lira harcanarak, iki bölüm halinde ve 6 bin metre uzunluğunda yaptırılan telesiyej sistemi yıl sonuna kadar devreye girecek. Tek halatlı ve 4 kişilik iskemleli telesiyej, saatte bin 500 kişiyi kayak tesislerinin doruğuna çıkaracak.

'MAYIS'TA BİLE KAYAK YAPILABİLİR'

Projenin Erzincan ve Türkiye için önemine dikkat çeken Vali Abdulkadir Demir şunları söyledi:

"Fikir babalığını merhum vali Recep Yazıcıoğlu yapmış. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın verdiği ödenek desteği ile iki aşamalı telesiyej sisteminin ihalesi ve yer teslimi yapıldı. 2 bin 600 ve 3 bin 400 metrelik iki hatla toplam 6 bin metrelik telesiyej hattının montajına başlandı. Dünyada şu anda uygulanan en son teknoloji burada kullanıldı. Ergan Dağı'nda günübirlik tesis kuruyoruz. Otellerin yapılacağı yerler belirlendi. Kamulaştırma tamamlandı. Yollar, katı atık, kanalizasyon, içme suyu için AB tarafından sağlanacak kredi ile yaklaşık 9 milyon liralık proje netleşmek üzeredir. Sistemin çalışması ile birlikte yatırım için gelenler burayı daha yakından görecek ve kararlarını daha sağlıklı verecektir. Projenin en önemli özelliklerinden biri, havalimanına 9 kilometre mesafededir. Burada rahatlıkla Mayıs ayı içinde bile kayılabilecek kadar kar oluyor. Ergan Dağı, Türkiye'de en uzun kayak yapılabilecek merkezlerden biri olacak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title