Haberler

Ermeni İddiaları New York'ta Protesto Edildi

ABD'deki Ermeni lobisinin Türkiye ve Türklere yönelik sözde soykırım iddiaları, New York ve çevresinde yaşayan Türkler tarafından Times Meydanı'nda düzenlenen bir mitingle protesto edildi.

Abd'deki Ermeni lobisinin Türkiye ve Türklere yönelik sözde soykırım iddiaları, New York ve çevresinde yaşayan Türkler tarafından Times Meydanı'nda düzenlenen bir mitingle protesto edildi. Ellerinde Türk, Azerbaycan ve KKTC Bayrağı ve pankartlarla Times Meydanı'nda, 42. sokak ve 7. Cadde arasında buluşan protestocular, Ermeni yalan ve iftiralarına karşı Türk bayrakları ve pankartlarla gösteri düzenledi.

İstiklal Marşı ve Amerikan ulusal marşının okunmasıyla başlayan gösteride Ermeni terör örgütü ASALA'nın öldürdüğü şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından çeşitli Türk derneklerinin temsilcileri konuşmalar yaptı. Genç Türkler Derneği tarafından 8'incisi düzenlenen 'Ermeni yalanlarına Sonö mitingindeki konuşmalarda, bazı Ermeni asıllı Amerikalıların ABD Kongresi'ne seçilmesi ve oy peşine düşmelerinin ardından sözde soykırım iddiaları ABD'de gündeme geldiği, Türkleri arkadan vurmak isteyen Ermenilerin isyanı, ihanetleri vurgulandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri New York Türkiye Times Politika Güncel Haberler

title