Haberler

Ermenekli Esnafın Kredi Borçları Bir Yıl Ertelendi

Güncelleme:

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde geçen yıl 28 Ekim'de meydana gelen maden faciası nedeniyle zarar gören esnafın Halk Bankası'na olan kredi borcu 1 yıl ertelendi.

Karaman Valiliği, esnafın borcunun ertelendiğine dair kararın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Valilik tarafından yapılan açıklamada:

"Bakanlar Kurulu Karar'ında, 'Karaman İli, Ermenek İlçes'inde meydana gelen maden kazası nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarların Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi'nce Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine bağlı bölge birliklerine ortak olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan düşük faizle kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamında olan kredi borçlarının ertelenmesine dair ekli Kararın yürürlüğe konulması; Başbakan Yardımcılığı (Hazine Müsteşarlığı)'nın 5/1/2015 tarihli ve 108 sayılı yazısı üzerine, 15/11/2000 tarihli ve 4603 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi ile 27/12/2006 tarihli ve 5570 sayılı Kanunun 1 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 5/1/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır "denildi.

Ermenek'in Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde geçen yıl 28 Ekim günü, Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağını eski ocakta biriken suyun basması sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kaldı. Facianın ardından başlayan kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında farklı zamanlarda 18 işçinin cansız bedenine ulaşılıp, cesetleri ocaktan çıkartıldı.

KÖMÜR OCAKLARINDAKİ ÜRETİM DURDU

Biri facianın yaşandığı Has Şekerler Madencilik olmak üzere 10 linyit ocağının bulunduğu bölgede, facia ocağındaki kurtarma çalışmaları sırasında diğer 9 kömür ocağında üretim durdu. Burada çalışan işçilerin büyük bir bölümü facia ocağındaki kurtarma çalışmalarına katıldı. Bu sırada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkanlığı, bölgede faaliyet gösteren ocaklarda denetim yaptı. Müfettişler tarafından denetim kapsamında hazırlanan rapor sonucunda açık üretim yapan 1 ocağın dışındaki, kapalı üretim yapan tüm ocaklarda üretim durduruldu. Bu gelişmeler yaşanırken, bölgedeki özel bir maden ocağı da kendisine ait olan 2 işletmeden bir tanesini tamamen kapatma kararı aldı. Üretimi durdurulan bir ocak eksikliklerini giderip yeniden faaliyetine başlarken, aralarında Has Şekerler Madencilik Şirketi'nin de bulunduğu 7 kömür ocağı halen üretim yapmıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halk Bankası Karaman Ermenek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title