Haberler

Erdoğan: Türkiye Uyuyan Bir Devdi, Artık Uyanmıştır

Güncelleme:

TÜMSİAD' ın önemli projelerinden TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı ve 1. Uluslararası KOBİ Şurası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı muhteşem bir törenle açıldı.

Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem üst düzey bürokratlar, TÜMSİAD şubeleri, Türkiye'den ve dünyadan alanında uzman akademisyenler, sanat dünyasından önemli temsilciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda işadamı katılım gösterdi.

Gebze Bölgesinden bir çok firmanın da katıldığı TÜMEXPO Ticaret Fuarında Gebze TÜMSİAD şubesi yöneticileri de hazır bulundu. Üç gün boyunca süren fuarın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, "Biz ülkemize teşekkürümüzü çalışarak, daha çok çalışarak ve katma değer üreterek ediyoruz" dedi. Fuarcılık organizasyonundan aldığımız payın aslında artırılması gerekiyor. Bunu sağlamak için yaptığımız Fuarımız ve Türkiye'deki KOBİ'lerin sesi olacak KOBİ Şuramız, ülke ekonomisindeki katma değeri artıracak önemli bir açılım olacaktır" dedi. Türkiye ekonomisi için çalışmalarını sürdüren Başbakan'a teşekkürlerini yaptıkları faaliyetlerle ve organizasyonlarla ortaya koymaya çalıştıklarını belirten Dr. Sert, "Türkiye'nin gelişiminde pay sahibi olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, "12 bin üye potansiyelimiz, 56 şubemiz, dinamik, enerjik yapımızla daha büyük organizasyonları yönetebilme kabiliyetimizi ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Üretim ve ihracatın katma değerini artırmak ancak bu tür organizasyonlarla mümkün olabilir" dedi.

Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlamak ve 2023 hedeflerinde KOBİ'lerin üretim gücünü artırabilmek amacıyla gerçekleştirilen TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı, yapılan Uluslararası KOBİ Şurası ile KOBİ'lere desteğini güçlendirmektedir.

Fuarla birlikte eş zamanlı olarak ülkemizin KOBİ gerçeği ve gücünü ortaya koymak amacıyla 1.Uluslar arası KOBİ Zirvesi'nin de organize edildiğini, bunun da ülkemizin ekonomik potansiyelinin temel noktasını oluşturan KOBİ'lerin hedeflerini, vizyonlarını ve hedeflerini gözden geçirebilmeleri için bir buluşma zirvesi niteliği taşıyacağını kaydeden Sert, "Biz Türkiye'nin yıldızını nasıl parlatabiliriz bunun hesabını yapıyoruz. Bu fuarların İstanbul'da düzenlenmesinin temelinde de İstanbul'un marka ve ekonominin başkenti olma vizyonu yatmaktadır" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün konuşmasında Türkiye'nin yenilikçi ve inovatif ürünlerle ve ekonomiye katma değer oluşturan çalışmalarla daha ileri düzeylere geleceğini söyledi. Yapılan KOBİ Şurası'nı önemsediklerini belirten Ergün, KOBİ 'lerimizin Ar-Ge çalışmaları ile pazar paylarını artırabileceklerini ve ihracata yönelik daha büyük hedefler yakalayabileceklerini ifade etti.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Uluslararası Kobi Şurası ve TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı`nın açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, ekonomide gelinen noktaya değindi. Erdoğan, "2013 yılının ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 4,4 oranında büyüdü. Bu büyüme oranıyla tahminlerimizin üzerine çıktığımız gibi, dünyada da ikinci çeyrekte en fazla büyüyen ülkeler arasında yer aldık. Altı aylık ortalama büyüme oranımız yüzde 3,7. 2012 sonunda milli gelirimiz 786 milyar dolar ile bir rekor kaydetmişti. Geriye dönük 1 yıllık milli gelirimiz 820 milyar dolar oldu. Bu rakamın Cumhuriyet tarihinin yeni bir rekoru olduğunu ayrıca hatırlatmak isterim. Türk lirası bazında Türkiye ekonomisi 2010 yılında 1 trilyon lira gelir seviyesine ulaşarak rekor kırmıştı. Şu anda geriye dönük 4 dönem üzerinden baktığımızda 1,5 trilyon liraya ulaşmış durumdadır. Bu rakamların ülkemiz adına umut verici bir rakam olduğunu vurgulamak isterim." dedi.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye uyuyan bir devdi. Uyuyan dev artık uyanmıştır. 11 yıl boyunca her alanda gerçekleştirdiğimiz köklü reformlarla hem demokrasimiz, hem de ekonomimiz her türlü sarsıntıya, her türlü badireye, her türlü engele ve engellemeye göğüs gerecek, bunlarla baş edecek güce ulaşmıştır. Bizim demokrasimiz artık kırılgan bir demokrasi değildir. Bizim ekonomimiz artık kırılgan bir ekonomi değildir. Ufak çaplı gelgitler, sarsıntılar olabilirler. Ama demokrasimiz sürekli ileriye, sürekli doğru yol alarak gelişmeye, ekonomimiz istikrarla büyümeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Nihat Ergün Hasan Sert Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title