Haberler

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: "Bu Ülkede Bürokrat Oldu, Müdür Oldu, Milletvekili Oldu, Parti Genel Başkanı Oldu.

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni'nde; Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben; “Bunun üzerine daha tehlikeli ve yakıcı bir başka fitne ateşiyle ortaya çıkarak mezhebi kimliğine vurgu yaptı. Halbuki bu zata bugüne kadar kimse inancını, mezhebini, meşrebini sormadı. Bu zatı kimse bu kimlikleri üzerinden herhangi bir ithama da maruz bırakmadı. Tam tersine bu ülkede bürokrat oldu, müdür oldu, milletvekili oldu, parti genel başkanı oldu. Peki öyleyse niçin yaşın 74’e geldikten sonra birdenbire mezhebi kimliğinle kamuoyunun huzuruna çıkma ihtiyacı duydun? Biz bugüne kadar hep ne dedik? Bizim Sünnilik diye bir dinimi yok, Alevilik diye bir dinimiz, Şiilik diye bir dinimiz yok. Bizim dinimizin tek bir adı var. O da İslam’dır. Dini kimliğimizin tek bir adı var o da Müslümanlıktır. Bay Bay Kemal, sen buradan hareket et. Şiilik, Alevilik ne karıştırıyorsun bunları? Kim sana bugüne kadar böyle bir şeyi sordu ki? Ama dert başka. Şimdi oradan bir istismarda” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni'nde; Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben; "Bunun üzerine daha tehlikeli ve yakıcı bir başka fitne ateşiyle ortaya çıkarak mezhebi kimliğine vurgu yaptı. Halbuki bu zata bugüne kadar kimse inancını, mezhebini, meşrebini sormadı. Bu zatı kimse bu kimlikleri üzerinden herhangi bir ithama da maruz bırakmadı. Tam tersine bu ülkede bürokrat oldu, müdür oldu, milletvekili oldu, parti genel başkanı oldu. Peki öyleyse niçin yaşın 74'e geldikten sonra birdenbire mezhebi kimliğinle kamuoyunun huzuruna çıkma ihtiyacı duydun? Biz bugüne kadar hep ne dedik? Bizim Sünnilik diye bir dinimi yok, Alevilik diye bir dinimiz, Şiilik diye bir dinimiz yok. Bizim dinimizin tek bir adı var. O da İslam'dır. Dini kimliğimizin tek bir adı var o da Müslümanlıktır. Bay Bay Kemal, sen buradan hareket et. Şiilik, Alevilik ne karıştırıyorsun bunları? Kim sana bugüne kadar böyle bir şeyi sordu ki? Ama dert başka. Şimdi oradan bir istismarda" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Sakarya'da Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"BİZLER CUMHUR İTTİFAKI OLARAK LGBT'NİN TAM MANASIYLA KARŞISINDAYIZ. ÇÜNKÜ, BİZİM İÇİN AİLE KUTSALDIR"

"14 Mayıs'ta tercihimizi doğrudan yana yapmalıyız. Biz milletimizi deprem yıkıntılarının altından kurtarmakla uğraşırken anlaşılan o ki kendi kendine gaza gelen Bay Bay Kemal bir ara ciddi ciddi ülkenin başına gelebileceğine inanmış. Sonra milletimizin ferasetinin farkına varınca sandıkta bir kez daha hüsrana uğrayacağını anladı. Bu hırsta da milletimizi birbirine düşürmek için her gün yeni bir fitne ateşi yakmaya başladı. Önce, küresel güçlerin en yıkıcı silahı haline gelen sapkın akımların… Kim onlar? Bunlar LGBT'ci. İYİ Parti, HDP, CHP LGBT'ci. Fakat AK Parti bu işlerin tam karşısında. MHP, tam karşısında. Yeniden Refah Partisi, BBP ve HÜDAPAR da öyle. Bizler Cumhur İttifakı olarak LGBT'nin tam manasıyla karşısındayız. Çünkü, bizim için aile kutsaldır. Aileye toz konduramayız. Ama bunların öyle bir derdi yok. Onun için biz aile kurumumuza dokundurmayacağız. Bunlar utanmadan, sıkılmadan ne diyor? Gelince Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklarmış. Siz Diyanet İşleri Başkanlığı'nı nasıl kaldıracaksınız? Siz ne hayasızsınız.

"HDP'DEN DUYDUĞU UTANCI GİZLEMEK İÇİN BENİM KÜRT KARDEŞLERİMİ TAHRİK ETMEYE BAŞLADI"

Bay Bay Kemal bu milletin mayası sağlam. 14 Mayıs'ta da sana gereken dersi Allah'ın izniyle verecek. Milletimizin değerlerine sahip çıktığını ve bu yolda ilerleyemeyeceğini görünce kendini neye adadı? Cami, türbe gezmeye verdi. Bugüne kadar neredeydin? Şimdi cami, türbe dolaşıp duruyor. Ardından, kendini PKK'nın güdümünden kurtaramayan yedinci ortağı HDP'den duyduğu utancı gizlemek için benim Kürt kardeşlerimi tahrik etmeye başladı. Benim Kürt kardeşlerim, bizim Rabbimizin hükmü gereği ayrıma tabii tutulmadan bizim kardeşimizdir. Bizde Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Lazıyla, Boşnakıyla bir ayrım yok. Çünkü 'Biz ancak inananlar kardeştir' hükmü gereğince birbirimizin kardeşiyiz. Avrupa ve ABD'deki kimi hain çevrelerin yıllardır dillendirdiği sinsi iddiaları tekrarlayarak bölücülerin ekmeğine yağ sürdü. Kürt kardeşlerimiz, sicilini de çapını da okkasını da bildikleri bu zata itibar etmedikleri için bu hamlesinde karşılık bulamadı.

"NİÇİN YAŞIN 74'E GELDİKTEN SONRA BİRDENBİRE MEZHEBİ KİMLİĞİNLE KAMUOYUNUN HUZURUNA ÇIKMA İHTİYACI DUYDUN"

Bunun üzerine daha tehlikeli ve yakıcı bir başka fitne ateşiyle ortaya çıkarak mezhebi kimliğine vurgu yaptı. Halbuki bu zata bugüne kadar kimse inancını, mezhebini, meşrebini sormadı. Bu zatı kimse bu kimlikleri üzerinden herhangi bir ithama da maruz bırakmadı. Tam tersine bu ülkede bürokrat oldu, müdür oldu, milletvekili oldu, parti genel başkanı oldu. Peki öyleyse niçin yaşın 74'e geldikten sonra birdenbire mezhebi kimliğinle kamuoyunun huzuruna çıkma ihtiyacı duydun? Biz bugüne kadar hep ne dedik? Bizim Sünnilik diye bir dinimi yok, Alevilik diye bir dinimiz, Şiilik diye bir dinimiz yok. Bizim dinimizin tek bir adı var. O da İslam'dır. Dini kimliğimizin tek bir adı var o da Müslümanlıktır. Bay Bay Kemal, sen buradan hareket et. Şiilik, Alevilik ne karıştırıyorsun bunları? Kim sana bugüne kadar böyle bir şeyi sordu ki? Ama dert başka. Şimdi oradan bir istismarda.

"ÜLKEMİZDEKİ GAYRİMÜSLİM VATANDAŞLARIMIZA DA BİZ SAHİP ÇIKTIK"

Ülkemizdeki her bir insanımızı bu anlayışta kucakladık, hizmet ettik. Hatta bununla kalmadık. Ülkemizdeki gayrimüslim vatandaşlarımıza da biz sahip çıktık. Bu vatandaşlarımızın yıllarca ihmal edilen hak ve hukuklarını da en geniş biçimde kullanabilmelerine de imkan sağladık. Türkiye'nin bizim dönemimizde geldiği demokrasi, hak, özgürlük sayesinde artık bu tartışmaların yeri de gereği de kalmamıştır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title