Haberler

Erdoğan'a Hakaretten Tutuklu Üniversiteliye İkinci Dava Açıldı

– KAYSERİ'de Gezi eylemleri sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılıp cezaevine konulan üniversite öğrencisi Aykutalp Avşar, bugün ikinci kez yine Erdoğan'a bir başka hakaret davasından yargılandı.

– KAYSERİ'de Gezi eylemleri sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılıp cezaevine konulan üniversite öğrencisi Aykutalp Avşar, bugün ikinci kez yine Erdoğan'a bir başka hakaret davasından yargılandı. Duruşma ertelendi.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2013 yılında Kayseri'deki Gezi eylemleri sırasında hakaret ettiği gerekçesiyle geçen 12 Mart'ta cezaevine konulan, ERÜ Mühendislik Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Aykutalp Avşar hakkında açılan ikinci hakaret davası, bugün 16'ncı. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. İddiaya göre, ilk eylemden 3 gün sonra, bir başka protesto eylemine katılan sanık öğrenci hakkında, bir polis memurunun tuttuğu fezlekeye göre Aykutalp Avşar ve arkadaşları, Erdoğan hakkında hakaret içerikli sloganlar attı.

Avşar ve hakkında tutanak düzenleyen polisin katılmadığı bugün ki duruşmada mahkemenin tayin ettiği bilirkişi sadece 'Hoşt Amerika' sloganını doğruladı. Tutuklu öğrencinin avukatı İlhami Şimşek, mahkemeye yazılı beyanda bulunmak için süre isteyince duruşma, 26 Mayıs'a ertelendi.

Dava sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Oktay Yıldırım, avukat İlhami Şimşek ve Vatan Partisi Öncü Gençlik üyeleri, açılan ikinci davaya tepki gösterdi. Avşar'ın avukatı İlhami Şimşek, belgelerin soyut iddialarla hazırlandığını savundu.

AYKUTALP, HAKARETTEN 12 MART'TA CEZAEVİNE KONULMUŞTU

Gezi eylemleri sonrası Kayseri Cumhuriyet meydanındaki protesto eylemleri sırasında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren slogan attığı iddiasıyla Aykutalp Avşar hakkında soruşturma başlatılmıştı. Avşar, Kayseri 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 'devlet büyüklerine hakaret'ten 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Avşar, 12 Mart akşamı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü Yılı törenleri için Çanakkale'ye gitme hazırlığı yaparken, cezasını Yargıtay onadığı için polisler tarafından gözaltına alınmış, daha sonra cezaevine konuldu. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Kayseri Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

TBMM'ye Sunulan Kripto Para Düzenlemesi Detayları Açıklandı Kara Ağaç Destanı dizisi nerede çekiliyor, setleri nerede? Tasarruf Genelgesi Detayları: Hangi Kuruma Kaç Araç Tahsis Edilecek? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel ve Galvanizleme kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta kim elendi? #128105 GELİNİM MUTFAKTA elenen isim kim oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title