Haberler

Erbaa'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Güncelleme:

Erbaa'da belediye ekipleri, kar yağışı nedeniyle aç kalan yaban hayvanları için doğaya 75 kilo et ve tavuk, 600 kilo buğday, 250 kilo lahana ve 200 tane ekmek bıraktı.

Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde belediye ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan yaban hayvanları için doğaya 75 kilo et ve tavuk, 600 kilo buğday, 250 kilo lahana ve 200 tane ekmek bıraktı.

Kar yağışı ve soğuk, Erbaa'da 3 gündür oluyor. Hayatı olumsuz etkileyen yağış sonrası, doğada yiyecek sıkıntısı yaşayan yabani hayvanlar için belediye ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında, belediye çalışanları ilçede esnaf ve kendi imkanları ile çok sayıda yiyecek topladı. Toplanan 75 kilo et ve tavuk, 600 kilo buğday, 250 kilo lahana ve 200 tane ekmek Üç Tepeler Ormanı ve Gökal Kasabası yolundaki ormanlık alanlara bırakıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, "Tabi en büyük zorluğu da doğada yaşayan hayvanlar, kuşlar, sokak köpekleri ve yaban hayvanları yaşıyor. Bunları düşünmemiz gerekiyor. İnsanların da bu gibi durumlarda bizden başka canlıları da düşünmesi gerekiyor" dedi.

- Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title