Haberler

Enerji Zirvesinden Otomatik Zam Çıktı

–başbakan Yardımcısı Nazım Ekren Başkanlığında Yapılan Enerji Zirvesi'nden Elektriğe 'Otomatik Fiyatlandırma Sistemi' ile Zam Yapılması Çıktı.

–Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında yapılan Enerji Zirvesi'nden elektriğe "otomatik fiyatlandırma sistemi" ile zam yapılması çıktı. Bu çerçevede 2008'den itibaren maliyetler düzenli olarak fiyata yansıtılacak.

ANKARA (ANKA) – Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında yapılan Enerji Zirvesi'nden, elektriğe "otomatik fiyatlandırma sistemi" ile zam yapılması çıktı. Bu çerçevede maliyetler düzenli olarak fiyata yansıtılacak.

Ekren başkanlığında Başbakanlık'ta yapılan zirveye, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Enerji Bakanı Hilmi Güler katıldı. Zirve yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Enerji Bakanı Güler, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, zirvede elektrik fiyatının da görüşüldüğünü ifade etti.

Geleceğe de ışık tutacak çok daha sağlıklı bir sistemi oturtmaya çalıştıklarını ifade eden Güler, "Otomatik fiyatlandırma sistemi geçerli olacak. 2008'den itibaren uygulanacak" dedi.

Sistemin ana hatlarının belirlendiğini kaydeden Güler, varılan sonucun bu akşam Yüksek Planlama Kurulu toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını, ardından kararın açıklanacağını belirtti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title