Haberler

En Çok Şikayet Konusu Güvenlik Görevlileri ile Hemşireler

Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ndeki 'Hasta Memnuniyetini Değerlendirme Anket Kutuları'ndan Çıkan Sonuca Göre, Hastalar En Fazla Güvenlik Görevlilerinin Sert Tutumları ile Hemşirelerin İlgisizliğinden Şikayetçi. Başhekim Dr. Abdullah Danışman, Hastalara İlgi Göstermeyen 3 Hemşireye Uyarı Cezası Verdiklerini Söyledi.2002 Yılında Sağlık Bakanlığı Tarafından 'Bebek Dostu Hastane'...

Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi`ndeki `hasta memnuniyetini değerlendirme anket kutuları`ndan çıkan sonuca göre, hastalar en fazla güvenlik görevlilerinin sert tutumları ile hemşirelerin ilgisizliğinden şikayetçi. Başhekim Dr. Abdullah Danışman, hastalara ilgi göstermeyen 3 hemşireye uyarı cezası verdiklerini söyledi.

2002 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından `bebek dostu hastane` ilan edilen, bu yıl da ISO 9001 Kalite Belgesi alan İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, hasta memnuniyetini belirlemek için, hastanenin 9 ayrı bölümüne hasta memnuniyetini değerlendirme kutusu yerleştirdi. Hastalar, kutuların yanında bulunan anket formlarını doldurarak, memnun oldukları ya da şikayet ettikleri konuları belirtti. Günde ortalama 650 poliklinik hizmetinin verildiği hastanede anket kutularındaki formlar ise her haftanın sonunda 10 kişilik bir kurul tarafından değerlendirdi.

Hastaların, hastanenin hizmetleriyle ilgili görüş, öneri ve şikayetlerini almak için başlattıkları uygulamayla ilgili konuşan Başhekim Dr. Abdullah Danışman, en fazla güvenlik görevlilerinin sert davranışlarından ve yardımcı sağlık personelinin ilgisizliğinden şikayet edildiğini söyledi. Dr. Danışman, muayene için gelen hastaların, polikliniklerde doktorların çay molası vermesinden, yatan hastaların ise yemeklerin azlığından dertli olduklarını da açıkladı.

Hastaların sağlık hizmetlerinden adalet ve hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde faydalanma haklarının bulunduğunu belirten Dr. Danışman şöyle konuştu:

``Hastalarımızın saygı ve itina gösterilerek, güler yüzlü, nazik ve şefkatli bir ortamda her türlü hijyenik şartlar sağlanmış, gürültülü ve rahatsız edici bütün etkenler giderilmiş bir sağlık hizmeti almaya hakları vardır. Haklarının ihlali halinde de şikayet ve dava hakkını kullanabilirler. Biz güvenlik görevlilerini, hasta yakınlarıyla sorun yaşamamamaları için, Elginkan Vakfı tarafından açılan problem çözme teknikleri kursuna gönderiyoruz. Ayrıca personelimizi, hastalara karşı gerekli ilgiyi göstermeleri için uyarıyoruz. Bu ilgiyi göstermediğini tespit ettiğimiz 3 yardımcı sağlık personelimize de uyarı cezası verdik.``

Metin FERAH/BOLU, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title