Haberler

Emirates Çevre Raporu Verimliliği İşaret Ediyor

Güncelleme:

Emirates'in yakıt verimliliği ve karbondioksit emisyonları verimliliğinde artışlar oldu.

Emirates Grubu tarafından yayınlanan üçüncü çevre raporuna göre, filosuna yeni modern uçaklar ekleyen ve daha az verimli olan eski uçakların kullanımına son veren Emirates'in yakıt verimliliği ve karbondioksit emisyonları verimliliğinde artışlar oldu.

2012-2013 mali yılını kapsayan denetlenmiş raporda havayolu operasyonları, dnata'nın kargo ve yer hizmetleri işleri ile mühendislikten yiyecek-içecek servisine kadar çok sayıda ticari faaliyetin aralarında bulunduğu çeşitli Grup faaliyetlerine ait çevresel performans verileri analiz ediliyor.

Yakıt verimliliği %0.29 ve CO2 emisyonu %0.3 oranında iyileştirildi

Raporun amacı, Emirates Grubu'nun çevresel etkisini anlamanın yanı sıra 68 bin kişilik güçlü işgücü genelinde en iyi uygulamaları bulma ve geliştirme fırsatlarını tanımlamak. Havayolu operasyonları Emirates Grubu'nun başlıca çevresel etkisini oluştururken tüm yolcu ve kargo uçuşlarında toplam yakıt verimliliği % 0.29 iyileşme göstererek ton kilometre başına 0.3103 litreye (L/TK) düştü. Benzer şekilde, karbondioksit emisyonları verimliliği de % 0.3 oranında artarak ton kilometre başına 0.767 gram CO2'ye indi (gCO2/TK).

Rapor dönemi boyunca Emirates 6 uçağın kullanımına veya kira sözleşmesine son verdi ve 34 yeni uçak teslim aldı. Genel olarak Emirates havayolu dünyanın en genç ve en verimli filolarından biriyle faaliyet gösteriyor. Emirates'in ortalama filo yaşı 6 iken IATA ortalama filo yaşı 11.7. Bu, Emirates'in yakıt verimliliğini doğrudan etkiliyor ve sonuçta IATA'nın 2012 yılı tahmini sektör ortalamasından % 15.7 daha iyi yakıt verimliliği ve IATA ortalamasından % 16.6 daha iyi karbon dioksit emisyonları verimliliği sağlıyor.

Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve CEO'su Şeyh Ahmed Bin Said El-Maktum "Emirates olarak çevreye karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu rapor, hem havada hem de yerde, çevresel verimliliğimizi artırma konusundaki gayretlerimizi gözler önüne seriyor. Yeni, modern ve ekolojik olarak daha verimli uçakların filomuzun yakıt ve emisyon verimliliğini artırmaya yardımcı olmasından mutluluk duyuyoruz."

Raporda dikkat çeken diğer veriler:

· Toplam geri dönüşüm hacmi iki katına çıkararak 10.697 tona ulaştı. Emirates'in bu başarısının ardında, iştiraklerinden biri olan Alpha Catering için başlatılan kullanılmış yemeklik yağların geri dönüşüm programı bulunuyor.

· 34 ülkeyle işbirliği yapan Emirates Uçuş Operasyonları, Emirates'in Güney Amerika operasyonları için Afrika kıtası genelinde 25 yeni rota açan iFlex programını kullanarak yılda 4.200 tondan fazla yakıt ve 13.200 ton CO2 emisyonu tasarrufu sağlıyor.

· Emirates'in Uçuş Operasyonları ekibinin havalimanı çevresinde gürültü kirliliğini azaltma çalışmaları, 2012 ve 2013 yıllarında San Francisco Havalimanı'nın Sessiz Uçuş Ödülü'ne layık görüldü.

· Emirates Grubu Merkezi Hizmetler ekibi, Emirates Grubu'nun Dubai'deki genel merkezinde posta malzemelerini ayda % 25 oranında, yani 45 bin adet azaltmayı amaçlayan bir posta azaltma kampanyası başlattı.

· Emirates Uçuş Yiyecek-İçecek Servisi BAE'nin ilk bardak geri dönüşümü programlarından birini başlatmayı planlıyor.

· dnata Bagaj Hizmetleri ekibi, 2013-14 mali yılında Dubai Uluslararası Havalimanı'nda kullanılmak üzere 50 adet elektrikli traktör almayı ve böylece havalimanı apron çalışanları için hava kalitesini iyileştirmeyi planlıyor.

· Emirates yeni başlattığı "Greener Tomorrow/Daha Yeşil bir Gelecek" çevre fonu ile bu yıl içinde bir veya daha fazla kurumu ödüllendirmeyi planlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dubai Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title