Haberler

Emep Genel Başkan Yardımcısı İmrek, "İnsan Haklarının Hiçe Sayıldığı Koşullarda İnsan Hakları Gününü Karşılıyoruz"

Emep Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, Toplumsal Kışkırtma Tutumunun Arttığı Bir Dönemde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Hatırlanması ve Dünya İnsan Hakları Günü'nün Kutlanmasının Daha Fazla Önem Kazandığını Belirterek, Meclis ve AKP Hükümetinin İnsan Haklarını Gündemden Düşürmek Görevini Üstlendiklerini Söyledi.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, toplumsal kışkırtma tutumunun arttığı bir dönemde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin hatırlanması ve Dünya İnsan Hakları Günü'nün kutlanmasının daha fazla önem kazandığını belirterek, Meclis ve AKP hükümetinin insan haklarını gündemden düşürmek görevini üstlendiklerini söyledi.

-"İNSAN HAKLARI HİÇE SAYILIYOR"-

Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yapan ve insan haklarının hiçe sayıldığı koşullarda yeni bir İnsan Hakları Günü'nün karşılandığını söyleyen Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, miting yasaklamalarının, gazete kapatmalarının, düşünce ifadesinden dolayı açılan soruşturmaların, 301. maddeden kaynaklı dava ve cezaların farklı yaklaşımından dolayı bir bölüm milletvekiline yönelik saldırıların ve partiler hakkında kapatma davalarının olduğu bir dönemde Türkiye'nin yeni bir Dünya İnsan Hakları Günü'nü karşıladığını kaydetti. İmrek, emniyet güçlerinin sokak ortasında insanlara karşı silah kullanarak ölüm ve sakatlanmalara sebep olduğunu ifade ederek, "Yeni yasal düzenleme hazırlıklarıyla sağlık hakkı yoksul emekçi halkın elinden bütünüyle alınmak üzeredir. Eğitim ise, neredeyse zengin çocuklarının para ödeyerek kullandıkları bir hak haline dönüşmüş durumdadır" diye konuştu. Kentsel dönüşüm uygulamasının hız kazandığını ve bu uygulamayla evsiz olanlara, evleri ellerinden alınanların da ekleneceğini vurgulayan İrmek, yasal düzenleme ile sosyal güvenliğin sıfırlanmasının amaçlandığını ve emekliliğin sosyal bir hak olmaktan çıkarıldığını dile getirdi. İmrek, kadınlara yönelik ayrımcılık ve şiddetin de devam ettiğine işaret ederek, "Meclis ve AKP hükümetinin insan haklarına yönelik kurumları, insan haklarının nasıl garanti altına alınacağını değil, nasıl gündemden çıkarılacağını düşünüp uygulama görevini üstlenmiş durumdadır. Hazırlanan yeni Anayasa ile de bu perçinlenmektedir" dedi.

İmrek, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nün öncelikle şiddete son verileceği, isteyenin demokratik koşullarda istediği gibi ve güvenli bir gelecek olanağına sahip olacağı koşullarda yaşayabilmesine vesile olmasını dileyerek, hak arama mücadelesinde herkesi tutum almaya davet etti.

-"TBMM, BM ENGELLİLERİN İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ'Nİ ONAYLASIN"-

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz yaptığı açıklamada, İnsan Hakları Sözleşmesi'ndeki eşitliğin, yine insanlar tarafından konulan engeller nedeniyle engelliler için eşitsiz bir yaşam yarattığını belirterek, yaşanan sorunlara çözüm bulunması, engelli insanların yaşamda daha aktif yer alabilmeleri ve eşitliği gerçek anlamda yaşayabilmeleri için insan haklarını düzenleyen yeni normların üretildiğini ifade etti. Boyraz, geçen yılın Aralık ayında BM tarafından, uluslararası sözleşme olan Engellilerin İnsan Hakları Sözleşmesi'ne Türkiye'nin de katıldığını, fakat sözleşmesinin TBMM gündemine bile alınmadığına dikkat çekerek, "Türkiye, BM'de attığı imzayı tamamlayarak, aldığı sorumluluğu yerine getirmeli ve engellilerin haklarını koruyan ve geliştiren bu sözleşmeyi onaylamalıdır" dedi. (ANKA)

(DG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Bakmadan Geçme

23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Karısını annesi olarak tanıtıp 12 yaşındaki kızı taciz etti! Olay ne, nerede oldu? Philips boykot mu? Philips İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Philips Türk malı mı, sahibi kim? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! #129349 Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Yarın okullar tatil mi? 23 Mayıs okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Senua's Saga: Hellblade II İncelemesi: Büyüleyici Grafikler ve Derin Hikaye Ayhan Bora Kaplan davasındaki Süleyman Soylu detayı ne? Olay ne, ne oldu? Survivor final tarihi ne zaman? Survivor All Star ne zaman bitecek, şampiyonluk ödülü nedir? Sakarya Belediyesi hangi parti? Sakarya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Sakarya yerel seçim sonuçları! Ubisoft'un Ücretsiz FPS Oyunu XDefiant Piyasaya Sürüldü: İşte Sistem Gereksinimleri 22 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay kızlarına ne isim verdi? ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ 2024: Asgari ücrete zam yapılacak mı, ne kadar kaç TL yapılacak? 2026 UEFA Avrupa Ligi ile 2027 UEFA Konferans Ligi finalleri nerede oynanacak? #129349 UEFA Ligleri İstanbul'da mı? #9917
Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title