Haberler

Efsane Mücevherlerin Sırrı Akra'da Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Nesillerdir dilden dile aktarılan, dünya tarihinden rüya gibi aşkların unutulmaz hikayeleri ile onları daha da benzersiz yapan efsanevi mücevherlerin ışıltılı öyküsü, lüks danışmanı Özlem Güsar'ın anlatımıyla AKRA'daydı.

Osmanlı hanedanlarının mücevher mirası da sohbetin ilgi çeken bölümlerindendi.

Yüzlerce yıldır herkesin hafızasında yer eden efsane aşklarla, o aşkları daha da ulaşılmaz kılan, günümüzde müzayedelerle milyonlarca dolara alıcı bularak özel koleksiyonlarda, müzelerde saklanan mücevherler etraflarında yıllardır azalmadan devam eden dedikodular, merak edilen detaylar Antalya'nın parlayan yıldızı AKRA'da gün yüzüne çıktı.

Rus devriminden önce tahttaki son aile Romanovlar, İran Şahı Pehlevi ve dillere destan aşkı Süreyya, Napolyon'un sevgilisi Kontes Castiglione, Hindistan Maharacaları, uğruna üzerinde güneş batmayan imparatorluğun krallığını bırakarak tahttan feragat eden İngiltere Kralı Sekizinci Edward, dünyanın en büyük mücevher koleksiyonuna sahip Barbara Huttan, Elizabeth Taylor ve niceleri…

Lüks otel pazarındaki misyonunu sayılara odaklı turizm anlayışının ötesine taşıyan AKRA'nın deneyim ve duyguları öne çıkartan öne Urban Social kodları ile şekillenen "Akra Talks" sohbetlerinin bir halkası olarak Lüks Danışmanı Özlem Güsar'ın anlatımıyla Antalyalı kadınları buluşturdu.

"Türk Mücevherlerinin Şanssızlığı"
Tarihteki ilk modern mücevherci Boucheron, Cartier, Tiffany, Bvlgary'nin yanı sıra ülkelere özel taşların, tarihe mal olmuş aşklarla harmanlanarak anlatıldığı sohbette Özlem Güsar, artık sadece müzayedelerde karşımıza çıkan, müzelerde korunan, milyonlarca dolara alıcı bulan ve ilginin hiç azalmadığı bu öykülere ek olarak Osmanlı mücevherlerinin dünyadaki yeri hakkında da bilgi paylaştı. "Osmanlı hanedanlarının mücevherleri ve koleksiyonları çok değerli, çok zengin… Bununla birlikte hep Fransız, İngiliz, İran, Hindistan mücevherlerinden ve Avrupa ülkelerinin mücevher tasarımlarında söz ediyoruz ne yazık ki. Çünkü mücevher tasarımlarının değeri taşın kendisi kadar kimin yaptığına, kim için yaptığına, hangi ustanın elinden çıktığına ve kimin taktığına bağlı olarak artar" dedi. Güsar; "Türk mücevherlerinin şanssızlığı, bu bilgilere genellikle sahip olmamamızdan kaynaklanıyor. Kapalıçarşı'da çok önemli antika mücevher satıcıları var. Diyorlar ki; elimdeki mücevherin saraydan çıktığını çok iyi biliyorum ama kanıtlayamıyorum. Kanıtlayabilsem değerinin elli katına satacağım" Bu özel sohbet, sorularla devam etti. Antalyalı kadınlarla birlikte, otelde konaklayan misafirlerin de ilgiyle takip ettiği sohbet, soru cevap bölümüyle sona erdi.

Yeni nesil otelcilik konsepti "Urban Social"ı hayata geçirirken konaklamada farklı kodları bir arada kullanan Akra; deneyim ve duyguları ön plana çıkartan bu konseptte; 'Dokunuş', 'Lezzet', 'Koku', 'Ses' ve WellBeing (Daha İyi Bir Sen) kodlarını buluşturarak tüm konaklama deneyiminin merkezine yerleştiriyor. Her kod için ayrı çalışma yapan AKRA, misafirlerine yeni ve farklı deneyimler vadediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Antalya İran Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title