Haberler

Dünya Tasarruf Haftası'nda öğrencilere kumbara dağıtıldı

DÜNYA Tasarruf Haftası nedeniyle öğrencilere kumbara dağıtan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır; "Elinizde ne kadar paranız, suyunuz, gıdanız, kıyafetiniz olsa da dengeli ve yeterince kullanarak tasarruf etmeliyiz" dedi.

DÜNYA Tasarruf Haftası nedeniyle öğrencilere kumbara dağıtan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır; "Elinizde ne kadar paranız, suyunuz, gıdanız, kıyafetiniz olsa da dengeli ve yeterince kullanarak tasarruf etmeliyiz" dedi. Hafta nedeniyle ilçedeki ilkokul öğrencilerine kumbara dağıtıldı.

Bugün 'Dünya Tasarruf Haftası' Bahçelievler Belediyesi de haftanın önemini ilkokul çocuklarına anlatmak ve onları küçük yaşta tasarrufa özendirmek için kolları sıvadı. Yayla İlkokulundaki kumbara dağıtımına katılan Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır öğrencilere tasarruf etmeyi öğütledi. Özellikle dünyamızın azalmakta olan su kaynaklarına dikkat çeken Bahadır; "Dünyamızın suyu tükenmek üzere, suyu kullanırken dikkat edelim, az kullanmak da bir tasarruftur. Diyelim elbiseniz var, pantolonunuz var, ikinci pantolonunuzu canınız istediği için almayalım, ihtiyacınız olduğu için alalım. Yani paramızı da çantamızda ki kalemi de yerli yerinde dengeli kullanmaktır. Fazladan bir şeyi harcamamak, gerekmediği zaman kullanmamak da tasarruftur" diye konuştu.

"SIFIR ATIK PROJESİ"Nİ DE HATIRLATTI

Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı sıfır atık projesine de dikkat çeken Başkan Bahadır; "Emine teyzeniz geri dönüşümle alakalı bir çalışma başlattı. Mesela diyelim ki beyaz kağıt, kağıt nerden elde ediliyor? Ağaçlardan, ağaçlardan nasıl elde ediliyor? Selüloz maddesi var ağaçlarda, ne oluyor her kağıt için ağaç kesiliyor. İşte bu kağıtları geri atığa atarsak, o da tekrardan dönüştürülüp fabrikalarda kullanılırsa daha az ağaç kesilir, aynı şekilde plastik içinde dünya da doğada en geç eriyen yok olan bir maddedir. Kullandığım maddeleri ikinci, üçüncü kez kullanırsak tasarruf etmiş oluruz" dedi. Çocukları tasarrufu teşvik amacıyla dağıtılan kalemlik şeklindeki kumbaraların, 9 okuldaki 4. Sınıf öğrencilerine hediye edildiği bildirildi.


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title