Haberler

Dünya Gelecek Konseyi, İstanbul Sözleşmesi'ne "Vizyon" Ödülü Verdi

Dünya Gelecek Konseyi, "İstanbul Sözleşmesi" olarak da bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi, Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ne, "Vizyon" ödülü verdi Avrupa Konseyi Eşitlik ve İnsan Onuru Direktörü Ruotanen: "Türk yetkililer, bu sözleşmenin hazırlanmasında çok önemli rol üstlendiler.

Dünya Gelecek Konseyi (WFC), "İstanbul Sözleşmesi" olarak da bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ne, Geleceğin Politikası 2014 "vizyon" ödülü verdi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen ödül töreninde, İstanbul Sözleşmesi'ne verilen vizyon ödülünü, Avrupa Konseyi Eşitlik ve İnsan Onuru Direktörü Marja Ruotanen aldı.

Törene Türkiye'nin Birleşmiş Miletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı ve İsviçre'deki görevine resmen başlayan Avrupa Konseyi'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Gözlemcisi Murat Adalı da katıldı.

Routanen ödül töreni sonrasında AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, "Türk yetkililer, bu sözleşmenin hazırlanmasında çok önemli bir rol üstlendiler. Biz şimdi bu sözleşmenin uygulanması üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ruotanen, "Yakında, sözleşmenin uygulamasını denetleyecek bağımsız bir grup kuracağız ve sözleşmeyi onaylayan ilk ülke olan Türkiye, bu bağımsız grupta yer alacak" dedi.

Türkiye'deki kadın hakları hakkında da görüşlerini dile getiren Ruotanen, "Türkiye'da kadın hakları açısından büyük bir ilerleme var. Ülkede kadın haklarının gelişmesi için uygun şartlar oluşmuş durumda ve güçlü kadınlar bu mücadelenin içine girerek fırsatları değerlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Ruotanen, "Türk yetkililerin, kadınların sorunlarına öncelik verdiklerini ve gündemde tuttuklarını görüyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi konusunda taraf devletlere geniş kapsamlı sorumluluklar getiriyor. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cenevre Türkiye Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title