Haberler

Çin'den büyük skandal! Virüsün kaynağını araştıracak olan DSÖ ekibi ülkeye alınmadı

Güncelleme:

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının çıkış noktası olan Çin'den tepki çeken bir hamle geldi. Pekin yönetimi, virüsün kökenini araştırmak için ülkeye gelen Dünya Sağlık Örgütü ekibinin ülkeye girişine izin vermedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle 2021'in ilk basın toplantısını düzenledi.

"BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK"

Kovid-19'un kökenini araştırmak için bu hafta Çin'e gitmesi beklenen uluslararası bilim insanlarının durumuna ilişkin konuşan Ghebreyesus, "Bugün, Çinli yetkililerin Çin'e gidecek heyet için gerekli izinleri henüz tamamlamadığını öğrendik. Ekibin iki üyesinin (Çin'e) yolculuklarına çoktan başlamış olması ve diğerlerinin de son dakikada seyahat edememesi nedeniyle bu haber beni büyük hayal kırıklığına uğrattı." dedi.

VİZE SORUNU ENGEL OLDU

Üst düzey Çinli yetkililerle temas halinde olduğunu aktaran Ghebreyesus, "virüsün kökenini araştırma misyonu"nun DSÖ ve uluslararası heyet için "öncelik" olduğunu Çinli yetkililere bir kez daha açıkça ilettiğini belirtti. DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan ise vize sorununun DSÖ bilim heyetinin Çin'e girişine engel olduğunu söyledi.

DSÖ ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİ HALİNE GELMİŞTİ

DSÖ, 2021'in ilk haftasında virüsün kökenini araştırmak için 10 uluslararası bilim insanının Çin'e gideceğini bildirmişti. Heyetin, Kovid-19'un ilk patlak verdiği Vuhan kentini de ziyaret etmesi bekleniyordu. DSÖ, Çin'de Kovid-19 kaynaklı ilk ölümün görülmesinden 1 yıl geçmesine rağmen virüsün kökenini araştıracak bilim heyetinin henüz Vuhan'a gitmemiş olmasından dolayı eleştirilere maruz kalıyordu.

NE OLMUŞTU?

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 876 bin 676 kişi hayatını kaybetti, 86 milyondan fazla insan ölümcül salgına yakalandı.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Dünya Sağlık Örgütü Tedros Adhanom İsviçre Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli?
Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

500

Yorumlar (38)

EFEDAYI:

Tüm dünya korona virüs yüzünden Çin''den tazminat almalı .

26
2
yanıtYanıtla
XXX OKO:

bu dünya neden bu koronavirüse boyun eğiyor neden çine karşı tepki veren yok bal gibide çin çıkardı bu virüsü dünyaya özellikle kuzey kutbuna avrupaya ve amekira kıtasına kasıtlı olarak yaydı birleşmiş milletler en ağır cezayı çine vermeli artık hesabı sorulmalı lanet millet çin

16
1
yanıtYanıtla
BALAMİR 44:

Küresel güçler sadece çinde değilki. Sadece çinde patlattılar bombayı.

yanıt2
yanıt0
Hayrettin:

Bende korona oldum cok agir gecirdim hic bir sekilde hakkimi helal etmiyorum

10
4
yanıtYanıtla
Veli:

Ya bu ülkede ne kadar manyak var adam hakkimi helal etmiyorum diyor onu bile begenmiyorlar.

yanıt0
yanıt0
mert:

Trump demekki hakliymis

14
0
yanıtYanıtla
Ece:

Daha delilleri tam yok edememişler demekki...

12
0
yanıtYanıtla
Virgül:

Çin ve abd bu virüs kaynağı

7
1
yanıtYanıtla
Maskesiz:

İşte tam da bu yüzden söylediğiniz hiçbir şeye inanmıyorum hayatınız yalan. Şimdi biz bu Çin den birde aşı mı aldık, birgün bu olup biten herşeyin bir kurmaca olduğunu hepiniz anlayacaksınız rakamlarla nasıl oynandığını anlayacaksınız.

7
1
yanıtYanıtla
Aylin:

Bu nasil olur

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title