Haberler

Donanma Komutanlığı'nda Anma

Donanma Komutanlığı'nda Marmara Depreminde Yaşamını Yitirenler Anıldı.

17 Ağustos Marmana Depremi'nde, Donanma Komutanlığı'nın Gölcük'teki ana üssü ile Tersane Komutanlığı'nda depremin ilk dalgasında çöken binaların altında kalarak hayatını kaybeden denizciler de bugün törenle anıldı. Depremde ölen askerlerin aileleri ise tören sırasında, çocuklarının şehit kabul edilmemediğini ve yazışmalardan da sonuç alamadıklarını belirterek, askeri yetkililerden kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

Dana önce depremde çöken ve birçok kişinin can verdiği Donanma Komutanlığı binasının bulunduğu alanda yaptırılan Deprem Şehitleri Anıtı önündeki önma törenine Donanma Komutanlığı Harf Filo Komutanı Tümamiral Mücaihit Şişlioğlu ile subaylar ve depremde hayatanı kaybeden 457 denizcinin aileleri ve yakınları katıldı. Tümamiral Mücahit Şişlioğlu'nun adına çelenk koyması ve saygı atışının ardından Deniz Yarbay Gökhan Göktaş yaptığı konuşmada depremde yaşananlar ve kayıplarla ilgili bilgi verdi.

Tören sırasında depremde, burada vatani görevini yapmakta olan oğlu deniz er Ali Güzel'i kaybeden Mehmet Güzel, Tümamiral Mücahit Şişlioğlu'na, "Benim çocuğum ve diğer askerlerimiz burada vatani görevlerini yaparlarken öldü, Şehit oldular. Ama şehitlik beratı verilmedi. Şehit kabul edilmiyorlar. İçişleri ve Adalet Bakanlığı'na 11 yıldır yazıyoruz olumlu bir cevap alamıyoruz. Bize ne zaman sahip çıkacaksınız?" diye sordu. Tümamiral Şişlioğlu, "Üzüntünüzü anlıyorum" derken, deniz er Erkan Akman'ın babası Refik Akman da "İçişleri bakanlığından gelen yazılarda 'vefat' deniliyor. Oğlum ve çocuklarımız şehit olmadı mı? Neden kabul edilmiyor. Bizim şehitlik beratlarımız verilsin" dedi. Bir subayın "İlgileniyor" diyerek yatıştırdığı ölen askerlerin aileleri daha sonra Donanma Komutanlığı'nca ağırlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title