Haberler

Doğa Koleji'nden Sbs'de 3 Türkiye 1'incisi

Doğa Koleji, bu yılki Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 4 öğrencisiyle ilk 10'a girme başarısını gösterdi.

Doğa Koleji, bu yılki Seviye Belirleme Sınavı'nda ( Sbs ) 4 öğrencisiyle ilk 10'a girme başarısını gösterdi. Geçmiş yıllarda da Sbs'de büyük başarılara imza atan Doğa Koleji, 494.053 puan ortalaması ile bu yılda zirveye yerleşti.

Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile çocukları anaokulundan itibaren hayata hazırlayan Doğa Koleji, öğrenci merkezli eğitim felsefesiyle her alanda kazandığı başarıyı SBS sonuçlarında da sürdürdü. Yıllardır SBS'de en başarılı okul olarak öne çıkan Doğa Koleji, bu yıl da kırılması güç bir rekora imza attı. Ataşehir Doğa Koleji 494.053 puan ortalamasıyla Türkiye'de zirvenin sahibi olurken, 492.325 puanla Avcılar Doğa Koleji ve 476.599 puanla Topkapı, Doğa Koleji'ni SBS'de bir kez daha zirveye taşıdı.

Türkiye'de 500 tam puan alan 18 öğrencinin 3'ü Doğa Koleji'nden çıktı. Doğa Koleji böylelikle ilk 10'da 4 öğrencisiyle rakipsiz lider oldu. Avcılar Doğa Koleji öğrencisi Rozerin Akkuş 500.000, Atakent Doğa Koleji öğrencisi Merve Özkılıç 500.000, Ataşehir Doğa Koleji öğrencisi İbrahim Emre Sağlam 500.000, Atakent Doğa Koleji öğrencisi Hasan Deniz Altuntaş ise 499.034 puan alarak ilk 10'a girdi. Ayrıca Doğa Koleji'nin 3 öğrencisi 6, 7 ve 8. sınıf SBS'de 3 yıl üst üste 500 tam puan alırken, 24 öğrenci tüm sorulara, 52 öğrenci 99 soruya doğru cevap verdi. 490.000 üzeri puan alan 115 öğrencisiyle rekor bir başarıya imza attı.

Topkapı Doğa Koleji'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rozerin Akkuş ve İbrahim Emre Sağlam, emeklerinin karşılığını almaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduklarını söylediler. Heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler, üzerlerinde emeği olan öğretmenlerine teşekkür ettiler.

"ÇOK ÇALIŞMAK DEĞİL, DÜZENLİ ÇALIŞMAK ÖNEMLİ"

Rozerin Akkuş, SBS'den tam puan aldığına halen inanamadığını ifade etti. SBS'de tam puan alabileceğini daha önce tahmin dahi edemeyeceğini belirten Akkuş, "Tam puan almama rağmen Türkiye 1'incisi olamadım. Benim için fark etmez. İstediğim okula girebilmem bana yeter. Derslerime düzenli bir şekilde çalıştım. Çok çalışmaktan, düzenli çalışmanın daha faydalı olduğuna inanıyorum. Bunun yanında eve her geldiğimde konu tekrarı yaptım. Çünkü bilgilerin akılda kalıcı olması önemli. Okulumun ve özellikle öğretmenlerimin üzerimdeki emekleri büyük. Onlar olmasaydı buralara kadar gelemezdim. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"ÇOK FEDEKARLIK YAPTIK"

Bu başarıyı elde etmek için çok çalıştığını kaydeden İbrahim Emre Sağlam ise, "Bugün emeklerimin karşılığını almaktan dolayı oldukça mutlu ve heyecanlıyım. SBS adı altında 3 yıl zorlu bir süreçten geçtik. Başarmamız için çok çalışmamız gerekiyordu. Bunun için de bazı fedakarlıklarda bulunduk. Gerek sosyal, gerekse de oyun zamanlarından kısıtlama yaptık. Ama karşılığını da aldık. Okuluma, öğretmenlerime teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Bu yıl da öğrencilerin emeklerinin karşılığını aldığını dile getiren Topkapı Doğa Koleji 2. Kademe Yöneticisi Esra Güleryüz, şunları söyledi:

"Gerek bizi, gerekse de ailelerini oldukça mutlu ettiler. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Türkiye çapında ilk 10'da 4 öğrencimizle yer alıyoruz. Bu Doğa Koleji'nin eğitimde lider olduğunu bir kez dana gözler önüne sermiş oldu. 3 öğrencimiz, hem 6'ıncı, hem 7'inci, hem de 8'inci sınıflarda tam puan yaparak Türkiye 1'incilğini elde etmiştir. Bunu yanında sadece 8'inci sınıfta yapılan sınavdan tam puan alan 24 öğrencimiz var. 59 öğrencimiz 99 soruyu doğru olarak cevapladı. Türkiye'de ciddi bir başarı gösterdik. Kitlesel bir başarı elde etmemizden dolayı öğrencilerimizin hepsini kutluyorum. Bu süreç kolay değil. Bu süreçte çok çalışmaktansa düzenli ve zamanında çalışmak önemli. Öğrencilerimiz de bunu başardı." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğa Koleji Türkiye Akkuş SBS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title