Haberler

Doğa Harikası Kuş Cenneti Dünyaya Açılıyor

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, yılda 3 milyona yakın kuşun uğradığı Kuş Cenneti'ni korumak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Kuş Cenneti'ni dünyaya açıyoruz."

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, yılda 3 milyona yakın kuşun uğradığı Kuş Cenneti'ni korumak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Kuş Cenneti'ni dünyaya açıyoruz. Artık eski çirkin görüntüler yok. Bu değeri korumak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesi sınırları içinde olan Kuş Cenneti eşsiz güzelliğiyle herkesi mest ediyor. Avrupa, Afrika ve Asya'ya giden kuşların geçiş güzergahı üzerinde olan Kuş Cenneti, yılda 3 milyona yakın kuşu ağırlıyor. Harika manzarasıyla ile doğaseverleri cezbeden Kuş Cenneti'nin dünyaya tanıtılması için çalıştıklarını belirten Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Avrupa Konseyi tarafından 1976 yılında A sınıfı diplomasını alan Kuş Cenneti'nin bölge için önemli değere sahip olduğunu ifade etti. Pekel, her sene mart, nisan ve mayıs aylarında yüzlerce yabancı turistin akın ettiği Kuş Cenneti Milli Parkı'nın kuş toplulukları yönünden ülkemizin en zengin alanlarından birisi olduğunu vurguladı. Bugüne kadar yapılan gözlemlerde göl ve çevresinde 266 kuş türünün tespit edildiğine dikkat çeken Pekel, 64 hektarlık alanın daha da genişletilerek doğa hayvanlarına uygun hale getirildiğini kaydetti.

Kuş Cenneti'nin zarar görmesine sebep olacak sanayi tesisi kurulmasını engellemek için çalıştıklarını ifade eden Pekel, "Çimento fabrikası ve termik santralin kurulması konusunda girişimler vardı. Çevrenin tahrip olmaması için tutumumuzu ortaya koyduk. 23 yıldır düzenlediğimiz Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali ile Kuş Cenneti'nin korunması için çalıştık. Bu festivalleri de düzenlemeye devam edeceğiz çünkü Kuş Cenneti dünyanın sayılı güzelliklerinden birisi. Bu turistik mekanın daha da ilgi çekmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kuş Cenneti Milli Parkı'nın Marmara Bölgesi'nin ılıman iklimi içinde ve kıtalar arasında göç yolları üzerinde kuşların vazgeçilmez uğrak yeri olduğunu söyleyen Pekel, Kuş Cenneti Milil Parkı'nı yılda yaklaşık 40 bin kişinin ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sedat Pekel Balıkesir Bandırma Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title