Haberler

Diyarbakır - Başkan Demirbaş'a 'Asur Kültür Ödülü' İsveç Asur Kültür Merkezi, Diyarbakır Merkez Sur İlçe Belediye Başkanı Bdp''i Abdullah Demirbaş'a '2010 Asur Kültür Ödülü' Verdi.

İsveç Asur Kültür Merkezi Sözcüsü Simon Barmano, İsveç Süryani Gençliği ve Meryem Ana Süryani Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut ile Birlikte Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'a Ödülünü Vermek Üzere Geldi. Sur Belediye Meclisi Toplantı Salonundaki Törene Katılan Simon Barmano, Başkan Demirbaş'a Ödülünü Verirken Kürtçe ve Süryanice Konuşma Yaptı. Asur, Süryani, Keldani ve Kürt Halklarının Yüzyıllardır Kardeşçe Yaşadığını Belirten Barmano, Şöyle Dedi:

İsveç Asur Kültür Merkezi sözcüsü Simon Barmano, İsveç Süryani Gençliği ve Meryem Ana Süryani Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut ile birlikte Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'a ödülünü vermek üzere geldi. Sur Belediye Meclisi toplantı salonundaki törene katılan Simon Barmano, Başkan Demirbaş'a ödülünü verirken Kürtçe ve Süryanice konuşma yaptı. Asur, Süryani, Keldani ve Kürt halklarının yüzyıllardır kardeşçe yaşadığını belirten Barmano, şöyle dedi:

"Bugün yeniden bir kardeşlik köprüsü geçmiş acılara inat yeniden ve bir daha yıkılmamak üzere kuruluyor. Hep başkaları yazdılar, tarihimize hep taş koydular yolumuza, dostluk, eşitlik ve özgürlük dolu geleceğimize ulaşmamızı engeliyemezler. Diyarbakır Sur Belediyesi bu coğrafyada büyük bedeller ödenerek Asur, Ermen, ve Kürt kardeşliği perçinlenmeye başlandı. Süryani tarihi ortaya çıkarılmaya, Süryani aydınlarına sahip çıkılmaya ve onların bıraktıkları miras hassasiyetle korunmaya başlanmıştır. Diyarbakır'ın tanıtım broşürünün dilleri arasında Süryanice'nin konulması inceliğinin gösterilmesi dahi, halklar arasında dostluğa verilen önemin değeri açısında büyük olaydır. Bütün bunların öncüsü sayın Abdullah Demirbaş ve meclis üyesi arkadaşlarına minnettarlığımızı göstermek, kutlamak ve kendisini onure etmek amacıyla Asur Kültür Ödülü verilmesini kararlaştırmıştık, huzurunuzda takdim ediyorum. Bu dostluğu bundan sonra hiç kimse gölgeleyemeyecektir."

Başkan Demirbaş, verilen ödülden dolayı İsveç Asur Kültür Merkezi nezdinde Süryani halkına tesekkür etti. Kürtçe konuşan Demirbaş, çok dilli belediyecilik kararı almalarından itibaren Diyarbakır'da oturan tüm halklarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Süryanice, Ermenice, Rusca, İngilizce ve Türkçe broşürleri bastırdık. Yüzyıllarca bu halk birlikte yaşamıştır. ve bundan sonrada birlikte yaşayacaktır. Ben Kürd ve Müslüman'ım. Halkım için ne istiyorsam, Türk, Süryani, Yahudi Ermeni, Yezidi ve bu topraklarda yaşayan tüm halklar için de aynısını istiyorum. Bizi Allah yarattı. Bu dilli bu kimliği yüce Allah verdi. Hiç kimse bunu değiştirmeye gücü yetmez ve inkar edemez. Bu halk için ne gerekiyorsa yapacağız."

Başkan Demirbaş, Diyarbakır surlarının, kilise ve camilerinin bulunduğu bir plaketi Simon Barmano'ya hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title