Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Teknesini kurtarmak için dalgalarla boğuştuRize' de, limana yanaşmaya çalışırken kontrolden çıkan ve kayalıklara çarparak yan yatan balıkçı teknesinden denize düşen 66 yaşındaki Tahsin Karamahmutoğlu, çevredeki balıkçı tekneleri tarafından sudan çıkartıldı.

Teknesini kurtarmak için dalgalarla boğuştu

Rize' de, limana yanaşmaya çalışırken kontrolden çıkan ve kayalıklara çarparak yan yatan balıkçı teknesinden denize düşen 66 yaşındaki Tahsin Karamahmutoğlu, çevredeki balıkçı tekneleri tarafından sudan çıkartıldı. Teknesini kurtarmak için yine denize atlayan ve dalgalarla boğuşan Karamahmutoğlu' nun bağladığı iple çekilmeye çalışılan tekne battı.

Olay Gündoğdu Mahallesi limanından sabah saatlerinde yaşandı. 'Ali Dayı' isimli 7 metrelik tekne ile denize açılan Tahsin Karamahmutoğlu, dönüş yolunda balık kovasını bağlamaya çalışırken dümen hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan tekne kayalıklara çarparak yan yatarken denize düşen Tahsin Karamahmutoğlu'nun yardımına çevredeki balıkçı tekneleri yetişti. Kıyıya çıkan ancak teknesini kurtarmak için yeniden denize girerek tekneye ip bağlayan Karamahmutoğlu, dalgalı denizde zor anlar yaşadı. Bir başka teknenin çektiği Ali Dayı isimli tekne, bağlanan ipin kopması üzerine battı.

Teknenin önümüzdeki günlerde büyük balıkçı motorlarının yardımıyla su altından çıkarılmaya çalışılacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Tekneyi kurtarmaya çalışırken

Dalgalarla boğuşurken

Kıyıya çıkması

Tahsin karamahmutoğlu ile röp.

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE

========================================

Bakanlıktan Denizli'ye istihdam seferberliği ziyareti

DENİZLİ'ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arkan Nacar, milli istihdam seferberliğinin ilk 3 aylık süreçte oldukça verimli ilerlediğini belirterek, kanunlaşarak yürürlüğe giren Artı İstihdam Teşviki'yle devletin çalışma hayatının maliyetini yüzde 36 azalttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan istihdam seferberliği kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arkan Nacar ve beraberindeki heyet Denizli'ye gelerek esnaf, işveren ve çalışan ziyaretleri yaptı. Nacar, Bayramyeri Meydanı'ndaki esnafları ziyaret etti. Esnaflara şikayetlerini ve taleplerini soran Nacar, İŞKUR teşvikleri ile ilgili bilgi verdi. Nacar, çalışanlara e-devlet şifrelerini almaları ve sigorta primlerinin yatırılıp yatırılmadığını kontrol etmeleri gerektiği uyarısında bulundu. İstihdam seferberliği kapsamında 3 ayda 81 ilin tamamını dolaştıklarını işçi, işveren ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini anlatan Nacar "İstihdam seferberliği kapsamında çalışma hayatında ve istihdamda olan sorunları vatandaşlardan birebir dinledik. 3 ayı çok verimli geçirerek bu zamana geldik. Bu süreçteki milli seferberliğin Denizli'ye katkısı 2017 yılında özel sektör ve kamu olmak üzere artı 8 bin 400 istihdam olarak gerçekleşti. Tüm Türkiye geneline baktığımızda ise 2016 Şubat ayına göre kıyaslandığında 267 bin artı istihdam oldu. Bunlar istihdam seferberliğinin ne kadar etkin ne kadar verimli olduğunu gösteren rakamlar" dedi.

"HEDEF İŞSİZ KİTLESİNİ AZALTMAK"

Artı İstihdam Teşviki'nin kanunlaşarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Osman Arkan Nacar, "Artı İstihdam Teşviki'nde devlet tüm çalışma hayatının maliyetini yüzde 36 ucuzlattı.Teşvik kapsamında işe alınan işçinin 773 lirasını devlet karşılıyor. Ana parayı da işveren çalışana maaş olarak ödüyor. Elbette şe alınanların İŞKUR'a kayıtlı olması gerekiyor. Bu teşvikten faydalanacakların da 3 aydan fazla işsiz olması gerekiyor. Buradaki hedef işsiz kitlesini azaltmak" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Müsteşar Yardımcısı Osman Arkan Nacar'ın esnaf ziyaretlerinden görüntü,

-Nacar'ın çalışanlara tavsiye vermesinden görüntü,

-Osman Arkan Nacar ile röp.

Haber Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=========================================

Bakan Eroğlu 'evet' oyu istedi

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, programı kapsamında İzmir'in Torbalı İlçesi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Parlamenter sistemin ekonomik krizlere ve kavgalara sebep olduğunu söyleyen Eroğlu, referandum için evet çağrısı yaptı.

İzmir'in Torbalı ilçesine gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Metropolis Otel'de toplantı yaptı. Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve daire müdürlerinin katıldığı toplantıda; AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez, Devlet Su İşleri yetkilileri de hazır bulundu. Toplantıya, Bakan Eroğlu ile Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez arasındaki, bakanlıktan istenen yatırımlarla ilgili diyalog damga vurdu. Fetrek Sultanlar Vadisi Projesi için istenen 3 bin fidan, 2 adet yürüyüş köprüsü gibi istekleri duyan Eroğlu ile Görmez arasında pazarlık yapıldı.

Torbalı'nın kendisinde ayrı bir yerinin olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu "İstediklerinizin tamamını yerine getireceğiz. Bakanlığımızdan gölet, baraj ve dere ıslahı konusunda istekte bulunun, hepsini gerçekleştirelim" dedi. Bakan Eroğlu, ilçede yapımına devam edilen devlet hastanesinin nisan ayının sonunda açılacağını da dile getirdi. Hastane için Orman Bakanlığı'ndan arsa verdiklerini hatırlatan Eroğlu, bilgisayar kablolarının yanmaz kabloyla değiştirilmesi gerektiği için açılışın ertelendiğini dile getirdi. Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi çalışmaları hakkında da bilgiler veren Eroğlu, ilçede 7 baraj, çok sayıda gölet yapıp, dereler ıslah ettiklerini ve Küçük Menderes Havzası'nın AK Parti ile birlikte hayat bulduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, Başkan Adnan Görmez'e de hangi tür fidan ve ağaç istediğini sorarak, Torbalı'ya 3 bin fidan vereceklerini ve hedeflerinin çiçek gibi bir Torbalı olduğunu da sözlerine ekledi.

"ESKİ SİSTEM HEP KRİZLERE YOL AÇTI"

16 Nisan referandum sürecinin çok önemli olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "Bu parlamenter sistem hep ekonomik krizlere, kavgalara sebep olmuş. Geçmişi hatırlayın, 1923'ten bu güne kaç hükümet gelip geçti. Biz 65. hükümetiz. Bu yüzden Türkiye ilerleyemedi, krizler borçlar bu yüzden çıktı. Başbakan hükümet kuracak, aylar geçecek. Güvenoyu alacak, hangi kapıdan girip hangi kapıdan çıkacağını öğrenene kadar hükümet düşmüş. Bunları yaşadık. ABD'de bu zamana kadar 43 tane hükümet gelmiş, 4 yılı buluyor. Bu bizde istikrarsızlığa sebep oluyor. Büyük yatırımlar yapılamıyor. Bu yüzden Türkiye olarak çok zaman kaybettik. Bütün cumhurbaşkanları ile başbakanlar sürtüşmüştür. Dışa yansıyanların yanı sıra bir de içerde olanlar var. Anayasa kitapçığının fırlatılmasının ardından ekonomik kriz çıktı. Bunun faturasını kim çekti, millet çekti" dedi. Sistemin mevcut halinde bir gelişme olmayacağını kaydeden Eroğlu, meselenin memleket meselesi olduğunu, bu durumda gerisinin teferruat olduğunu dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ

Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olan birçok ülke bulunduğunu dile getiren Eroğlu, "Türkiye şahlanırsa bu aslanları, yiğitleri tutmak kolay olmaz diyor. Çünkü şanlı bir tarihimiz var. Bu yüzden yeni cumhurbaşkanlığı sistemini istemiyorlar. PKK, DEAŞ, HDP istemiyor. CHP'nin üst yönetimi istemiyor ama Anadolu'da CHP'ye gönül verenler işin farkında. Dolayısıyla güçlü ve büyük Türkiye için büyük hedeflerin gerçekleşmesi için hep birlikte evet diyeceğiz" diye konuştu.

Muhalefetin yeni sistem ile rejimin değişeceği söylemlerini de eleştiren Bakan Eroğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu 18 maddeyi bir oku. Rejim değişecek diyor, ama rejimden gıda rejimi kast ediyorsa onu anlamam. Diyor ki, 'Başbakan ayrı cumhurbaşkanı ayrı partiden olursa muazzam bir kavga olur' diyor. Bir oku 15 dakikanı alır. Bu sistemde başbakanlık yok. Sadece yürütmenin başında tek kişi var. Bir otobüste iki kişi olursa biri sağa bir sola çeviriyor. Hep böyle oldu. Hükümetler düştü, zaman kayboldu, Türkiye çok şey kaybetti" diye konuştu.

KAYA'DAN ÇÖP GÖNDERMESİ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise Torbalı'ya verdiği hizmetler dolayısıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkür ederek, "Birileri Torbalı'yı çöplük haline getirmek istedi, Sayın Bakanımın büyük desteğiyle o konuyu bir kenara attık. İzmir'de 35 projemiz vardı, 36'ncısı Sultanlar Vadisi Projesi'dir. Sadece Torbalı'nın değil, tüm bölgenin projesidir. Benim hemşerilerim de doğrunun, çalışkanın yanında, memleketinin peşindedir" diye konuştu. Bakan Eroğlu'nun Torbalı programı 1000 adet fidan dağıtım töreniyle son buldu.

İlçedeki toplantının ardından Bayındır'a hareket eden Bakan Eroğlu, buradaki programında orman mahallelerinde kullanılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi ssertifikaları dağıtımı yapacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuşmasından görüntü,

-Genel ve detay görüntü.

Haber: Gökhan YALKALK - Kamera: Yaşar CEYLAN / TORBALI (İzmir),

=======================

Viyadükteki ölümlü kazada 17 yaşındaki sürücü tutuklandı

ISPARTA'da kullandığı kamyonetin viyadükte kontrolden çıkarak çarptığı 42 yaşındaki Veli Bakır'ın ölümüne, 2 üniversite öğrencisinin ise yaralanmasına neden olan ehliyetsiz sürücü 17 yaşındaki N.S. tutuklandı.

Isparta-Keçiborlu karayolundaki Süleyman Demirel Üniversitesi'nin doğu ve batı yerleşkesini birbirine bağlayan viyadükte geçen perşembe saat 15.00 sıralarında N.S. yönetimindeki 06 KBG 65 plakalı kamyonet, sürücünün kontrolünden çıkıp viyadüğün kaldırım bölümünde yürüyen üniversitede temizlik personeli olarak çalışan Veli Bakır ile öğrenciler Caner Özcanlı ve Betül Dönmez'e çarptı.

Kazanın şiddetiyle Veli Bakır ile kamyonet viyadükten yaklaşık 10 metre uçarak İstanbul Caddesi'ne düştü. Öğrenciler ise viyadük üstünde savruldu. Bu sırada yoldan geçen Gürşah Akman'ın kullandığı 34 PH 0345 plakalı otomobil Veli Bakır'ın üzerinden geçti. Veli Bakır olay yerinde yaşamını yitirirken, öğrenciler ve kamyonet sürücüsü yaralandı. Öğrenciler hastanede tedaviye alındı.

Kazanın yaşandığı viyadük dün sabah SDÜ yönetiminin talebi üzerine araç trafiğine kapatıldı. Viyadüğün kırılan bariyerleri yenilenirken araç girişi yola konulan bariyerlerle kapatıldı.

Tedavisinin ardından gözaltına alınan ehliyetsiz sürücü N.S. ise dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

============================

Erciyes'e mart karı yağdı

TÜRKİYE'nin önemli kayak merkezlerinden olan Erciyes'e gün boyu kar yağdı. Erciyes Kayak Merkezinde kar kalınlığının 70 santime ulaştığı belirtildi.

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışına döndü. Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan Erciyes'e sabah saatlerinde itibaren kar yağdı. Hava sıcaklığını eksi 4 dereceye kadar düştüğü Erciyes'te Çarşamba gününe kadar kar yağması bekleniyor. Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele ekipleri Erciyes yolunun açık kalması için aralıksız kar temizleme çalışması başlattı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kayseri- Erciyes karayolundan kar yağışı görüntüsü

Kayak merkezinden görüntü

Kayakçılardan görüntü

Detay görüntü

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ / KAYSERİ

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title