Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)YANARAK ÖLEN ÇOCUKLAR SON YOLCULUKLARINA UĞURLANIYORADANA'nın Aladağ İlçesi'nde yurtta çıkan yangında yaşamlarını yitiren 10 kız öğrencinin cenazesi toprağa verilmek üzere Aladağ'a 1 çocuğun ise, Kozan İlçesi'ne eğitmenin cenazesi de Mersin'in Çamlıyayla İlçesi'ne gönderildi.

1)YANARAK ÖLEN ÇOCUKLAR SON YOLCULUKLARINA UĞURLANIYOR

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde yurtta çıkan yangında yaşamlarını yitiren 10 kız öğrencinin cenazesi toprağa verilmek üzere Aladağ'a 1 çocuğun ise, Kozan İlçesi'ne eğitmenin cenazesi de Mersin'in Çamlıyayla İlçesi'ne gönderildi.Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri tamamlandıktan sonra Asri Mezarlığı'ndaki morgda bekletilen orta okul öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü, Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden, Nurgül Pertlek, Bahtınur Baş, Tuğba Ağdoğdu ve Cennet Karataş'ın cenazeleri ailelerine teslim edildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, İl Emniyet Müdürü Osman Ak da hazır bulunduğu törende Adana İl Müftüsü Arif Gökçe'nin dua okudu. Türk Bayraklarıyla donatılan cenaze araçlarına yüklenen 10 çocuğun cenazesi Aladağ İlçesi'nin Köprücük, Kışlak ve Karahan mahallerine gönderildi.Yanan yurdun müdürü Cumali Genç'in 6 yaşındaki kızı Sare Bütel Genç'in cenazesi Kozan İlçesi'ne eğitmen Fatma Canatan'ın cenazesi ise Mersin'in Çamlıyayla İlçesi'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cenaze araçlarından görüntüler

Cenaze araçlarının üzerinde yazan ölen öğrencilerin isimlerinden görüntüler

Ailelerin cenazelerini teslim alması

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün Asri Mezarlığa gelmesi

İl Müftüsü Arif Gökçe'nin cenaze araçlarının yanında görüntüsü

Gökçe'nin not alması

Adana Valisi Mustafa Demirtaş ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın mezarlığa gelmesi

Görevlilerden bilgi almaları

Cenaze yakınlarının ağlaması

Cenaze yakınlarından görüntüler

Dua edilmesi

Cenaze araçlarının gidişi

Trafikte görüntüsü

Cenaze konvoyunun yukarıdan genel görüntüsü

SÜRE: 06'11" BOYUT: 447 MB

SÜRE: 01'13" BOYUT: 78,7 MB

Haber: Salih ÜÇTEPE-Fatih KARAÇALI-Gökhan KESKİNCİ-Murat KİBRİTOĞLU-Yusuf BAŞTUĞ-Akif ÖZDEMİR-Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: Gökhan KESKİNCİ-Salih ÜÇTEPE/ADANA,

=======================================================

2)KONYA'DAKİ FETÖ OPERASYONUNDA 14 SUBAY VE ASTSUBAY TUTUKLANDI

KONYA merkezli 19 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkan aralarında pilotlarında bulunduğu havacı 60 subay ve astsubaydan 44'ü gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 30'u serbest bırakılırken, 14 şüpheli de tutuklandı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar 3 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine örgütün Türk Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, aralarında kurmay yarbay, kurmay binbaşı ve pilotların da bulunduğu 60 subay ve astsubay hakkında 'Anayasayı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan ve ilahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı.

Operasyon kapsamında 44 şüpheli gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 30 şüpheli çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılırken, 14 şüpheli de tutuklandı.

Tolga YANIK/KONYA, -

=========================================================

3)BURSA'DA GÜNLÜK KİRALIK DAİRELERE POLİS BASKINI

BURSA Emniyet Müdürlüğü ekipleri otellere ve günlük kiralama yapılan apart pansiyonlara eş zamanlı baskın düzenledi.  İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte huzuru ve asayişi sağlamak için Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde belirledikleri ev ve otellere eş zamanlı operasyon düzenledi. 9 otel ve 15 günlük kiralık dairede konaklayan 250 kişiye Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Uyuşturucu taşımak ve bulundurmak suçundan aranması bulunan K.U. da gözaltına alındı. Denetimlerin devam edeceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Polislerin görüntüsü

-Otellerden görüntü

-Kayıtların incelenmesi

-Kimlik sorgulaması

-Detaylar

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, -

BOYUT: 125 MB SÜRE: 2 dakika

====================================================

4))SİVAS'TA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

SİVAS'ta gece başlayıp sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Kent merkezini beyaza bürüyen kar yağışı işe gidenlerin zor anlar yaşamasına neden olurken trafik akışı da yavaşladı. Sivas Belediyesi ekipleri ise kent meydanında kar küreme çalışması başlattı. Bazı vatandaşlar kar yağışı altında fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdi. Çocuklar ise kar topu oynayarak karın tadını çıkardı. Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre de köy yollarının ulaşıma açık olduğu öğrenildi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 derece olarak ölçüldüğü kentte gün boyu ve yarında kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Şehirlerarası yollarda ulaşımın aksamaması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Kent merkezinden görüntü

-Kar temizleme çalışmaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=====================================================

5)HAKKARİ KENT MERKEZİNE YILIN İLK KARI YAĞDI

HAKKARİ'de dün akşam etkisini gösteren kar yağışı yüksek kesimlerdeki bazı köy ve mezra yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Kar yağışına sevinen çocuklar ise dün akşam geç saatlere kadar kayak yapmanın keyfini çıkardı. Yurdun bazı bölgelerini etkisi altına alınan yoğun kar yağışı Hakkari'de de etkisini göstermeye başladı. Dün akşam saatlerinde aralıklarla yağan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerine bağlı yüksek kesimlerdeki bazı köy ve mezra yollarının ulaşıma kapanmasına neden oldu. Kar yağışına sevinen çocuklar dün akşam geç saatlere kadar lapa lapa yağan karın altında kayak yaparak eğlendi. Her yerin beyaza büründüğü kentte Belediye ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren karla mücadele çalışması yaptı.

İl Özel İdaresi yetkilileri, kardan dolayı kent merkezi ve ilçelerine bağlı yüksek kesimlerdeki bazı köy ve mezra yollarının ulaşıma kapandığını, çalışmalara başladıklarını belirtirken, kar kalınlığı da kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde 25 santimetreye ulaştı.

Görüntü Dökümü

-------------

-Dün akşam lapa lapa yağan kar yağışı

-Kar yağışı altında kayan çocuklar

-Detaylar

-Sabah erken saatlerde kar altında yürüyen öğrenci ve vatandaşlar

-Araçların üzerindeki karları temizleyen vatandaşlar

-Kar manzaraları

-Belediyeye ait iş makinesi yollardaki karı temizlerken

-Bir vatandaşla röportaj

-Kar temizleyen vatandaş

-Kent merkezindeki kardan genel ve detaylar

(HABER-KAMERA: BEHÇET DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

BOYUT: 371 MB

SÜRE: 5 DK 58 SN

==========================================================

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ KURDUĞU HENTBOL TAKIMI MİLLİ TAKIMA 8 OYUNCU VERDİ

6)HENTBOLCU KIZLARIN AZMİ

İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinin eskiden belde olan Bağyurdu Mahallesi'nde görev yapan öğretmenin girişimleri, eski Belediye Başkanı Rıdvan Üreten'in desteğiyle kız öğrencilerden kurulan Ata spor kadın hentbol takımı, birinci lige kadar yükseldi, kızlardan 8'i milli takıma çağırıldı. Şimdilerde lisanslı 150 oyuncusuyla, bölgedeki kızların hayalini süsleyen, onlara yeni ufuklar açan, hayata bağlayan, sporu arkadaşlığı sevdiren kızlar takımının tek şikayeti, daha büyük başarıyı getirecek olan ekonomik yardımların olmaması.

Kemalpaşa'ya bağlı Bağyurdu'na görevli olarak gelen öğretmen Tolga Köybulan, okuldaki kız öğrencilere ders sırasında oynattığı hentbol sporunu sevdirdi. Zaman içerisinde sevgileri tutkuya dönüşen ilkokul çağındaki kız öğrencilerden kurulan okul takımı, önemli başarılar elde etti. Başarı geldikçe kız çocukları hentbolu aşkla sevdi. Bağyurdu'nun belde olduğu dönemdeki Belediye Başkanı Rıdvan Üreten de bu duruma kayıtsız kalmadı. Elinden gelen desteği verdi. Kulüpleşen okul takımı, 2008 yılında 'Parsa spor' adını aldı.

BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ HALİNİ ALDI

Takım kısa sürede sadece Bağyurdu değil, yakınındaki Armutlu, Ören mahalleleri ile hatta Kemalpaşa merkezden bile kız öğrencilerin kayıt yaptırıp devam ettiği merkez haline geldi. Tarım ve hayvancılıkla geçimin sağlandığı bölgede Parsa spor, kız çocukları için sosyal sorumluluk projesi halini aldı. Amatör ligde diğer takımlarla mücadeleye başlayan kızlar, başarı basamaklarını hızlı çıktı. Kemalpaşa Belediyesi'nin destek vermesiyle takımın ismi bu kez, belediye himayesine alındığı için Kemalpaşa Belediyesi Gençlik spor oldu. Belediyenin desteğiyle birlikte kızlar, artık profesyonel hentbol liginde, Türkiye takımları arasında da başarı elde etti, ismini duyurdu.

KIZLAR YALNIZ BIRAKILDI, KULÜBÜN ADI ATASPOR OLDU

Zaman içerisinde başarı gelmesine rağmen takıma belediyelerden beklenen destek verilmedi. Türkiye'nin farklı illerindeki maçlara, çevrelerinden topladıkları yardımlarla gidebilen kızlara bir kez daha ilk kuruluşlarına destek veren Rıdvan Üreten kucak açtı. Takım üçüncü kez isim değişikliğine gidip, Ata spor adını aldı, Rıdvan Üreten de kulüp başkanlığını üstlendi. Önemli sanayi kuruluşlarının bulunduğu ilçede, kızlar bekledikleri yardımları almamalarına rağmen Türkiye Bayanlar Hentbol 1'inci Ligi'ne kadar yükseldi. Kemalpaşa'daki spor salonunun teknik yetersizliğinden dolayı maçlarını İzmir'in Buca ilçesinde yapan kızlar, yokluk içerisinde de önemli başarılar elde etmeyi sürdürdü. Son olarak Sivas deplasmanından da galip dönüldü. Takım 8 oyuncusunu da milli takımlara gönderdi.

KIZLAR YARDIM BEKLİYOR

Kulübü kendi maddi imkanları ve esnaftan topladığı yardımlarla maçlara götürebilen Rıdvan Üreten, herkesin kızlar için taşın altına elini sokmasını istedi. Rıdvan Üreten, "Bu takım olmasa buradaki kızarımız ne yapacaklardı? Az sayıdaki kızımız, ailelerinin özverileriyle zor da olsa okuyacaklardı. Ama büyük bir bölümü, maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyecek, kendilerindeki önceki kızların kaderini yaşayacaklardı. Oysa şimdi, bu spor sayesinde, hayatı öğreniyorlar, sporun birleştirici ruhunu yaşıyorlar. Milli takıma giden oyuncularımız var. Onlar üniversitelere kabul edildiler. Bunları görmek bizleri çok mutlu ediyor. Şimdilerde kayıtlı ilkokul çağından üniversiteye kadar 150 oyuncumuzun yeraldığı sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Herkes elinden geleni yapmalı. Kızlarımız için yapmalı" dedi. Takımda yer alan oyuncular da sporun hayatlarında önemli bir yer aldığını başarılarını daha da arttırıp süper lige çıkmak istediklerini, bunun için de kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kızların antremanından görüntü.

Rıdvan Üreten ile röportaj.

Kız oyuncularla röportaj.

Anons

Haber: Taylan YILDIRIM- Kamera: Yasin TİNBEK / İZMİR,

====================================================

7)7 KATLI BİNANIN ÇATISINDAN ATLADI

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde bilinmeyen bir nedenle bunalıma giren 34 yaşındaki Turgay Munduz, 7 katlı binanın çatısından atlayarak yaşamına son verdi.Olay, bugün saat 03.00 sıralarında, Yeni Dörtyol Mevkii'nde bulunan 10 numaralı 7 katlı apartmanda meydana geldi. Bir süredir bunalımda olduğu, geçen 25 Ağustos'ta yine bir binadan atlamaya teşebbüs ettiği öğrenilen evli ve 1 çocuk babası Turgay Munduz, apartmanın çatısından kendisini boşluğa bıraktı. Binanın altındaki işyerinin gölgeliğine çarpan Munduz, daha sonra zemine düşerek kanlar içinde kaldı. Gürültüye uyanan apartman sakinlerinin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Munduz'un öldüğünü belirledi. Munduz'un cenazesi, olay yeri inceleme ekiplerinin yaptıkları incelemelerin ardından Nazilli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Aydın'daki bir firmada otoekspertiz olarak görev Munduz'un Denizli'de yaşadığı ve hırsızlık ve yaralama suçundan tutuksuz yargılandığı öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Olay yerinden görüntü

Turgay Munduz'un fotosu

Genel ve Detay görüntü

Haber-Kamera: Cem ULUCAN / AYDIN, DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aladağ Mersin Kozan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title