Haberler

Dha Yurt Bülteni - 15

Nazımiye'de PKK'nın bombalı tuzağında 5 küçükbaş hayvan telef oldu TUNCELİ'nin Nazımiye İlçesi'nde özel bir şirkete ait GSM vericisine bombalı saldırı düzenleyen PKK'lı teröristlerin kaçarken yola tuzakladıkları patlayıcı, küçükbaş hayvan sürüsünün geçişi sırasında infilak etti.

Nazımiye'de PKK'nın bombalı tuzağında 5 küçükbaş hayvan telef oldu

TUNCELİ'nin Nazımiye İlçesi'nde özel bir şirkete ait GSM vericisine bombalı saldırı düzenleyen PKK'lı teröristlerin kaçarken yola tuzakladıkları patlayıcı, küçükbaş hayvan sürüsünün geçişi sırasında infilak etti. Patlamada, 5 hayvan telef oldu.

PKK'lı teröristler, Nazımiye İlçesi yakınlarındaki Kört mezrasında bulunan bir GSM vericisine yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Teröristler kaçarken, vericiye giden yola da basma düzenkli patlayıcı tuzakladı. Patlayıcı, kısa süre sonra yoldan geçen küçükbaş hayvan sürüsünün geçişi sırasında infilak etti. Patlamada, 5 hayvan telef olurken, bazıları da yaralandı.

Patlamaların ardından bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için çalışma başlattı.

Haber: TUNCELİ, -

=================================

Bakan Yılmaz: Zorunlu eğitimi 13 yıl yapacağız

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kaliteli eğitim için, okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınması gerektiğini belirterek, "Dolayısıyla Türkiye'deki zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gürün İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılmak üzere karayolu ile ilçeye geldi. Bir düğün salonundaki iftara Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal ve çok sayıda ilçe esnafı katıldı.

Programda konuşan Bakan Yılmaz, gelecek dönem daha iyi bir eğitim vermek için ikili eğitimi kaldıracaklarını belirterek, "İnşallah 2019 yılı sonuna kadar yapacağız. Yine kaliteli eğitim vermek için mutlaka okul öncesi eğitimi, zorunlu eğitim kapsamına almamız lazım. Yani insanımızın eğitim süresini arttırmamız lazım. Biz geldiğimizde insanımızın eğitim süresi yaklaşık 5 yıldı, şimdi 8 yıl. Ama ortalaması 12 yıl olması lazım. Zaten 12 yıl zorunlu eğitimi getirdik. Okul öncesi eğitimi de bir yıl alacağız. Dolayısıyla Türkiye'deki zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız. Dersliklerdeki öğrenci sayısını azaltacağız, öğretmen sayısını arttıracağız, öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltacağız. Daha kaliteli bir eğitim vereceğiz. Öğretmenlere performans sistemi getireceğiz. Türkiye iyi bir yolda ilerliyor" dedi.

'HAK TEMELLİ EĞİTİM VERECEĞİZ'

Hak temelli eğitim vermek istediklerini, bunun için de değerler eğitiminin çok önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, "Şuna çok inanarak söylüyorum, maddi yönden de Türkiye'nin eğitimi iyi bir yerde, manevi yönden de iyi bir yerde. Önümüzdeki dönemde inşallah müfredatı da gözden geçiriyoruz. Değerler eğitimini de evlatlarımıza daha fazla vereceğiz. Barış istiyoruz, huzur istiyoruz, hak istiyoruz. Kimse kimsenin hakkına el uzatmasın diyoruz. Bu ailede, çevrede ve okulda verilir. Ama birisi eksik olursa sıkıntı olur. Sadece okulda verirsek yeterli olmaz, ailede de verilmesi lazım. Yaşadığımız ortamın da vermesi lazım" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Bakanın karşılanması

-İftar programından görüntüler

-Bakanın yaptığı açıklamalar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Hüsne AKKAYA/GÜRÜN(Sivas),

==========================================

Şehit Yarbay Songül Yakut için Mevlid-İ şerif okutuldu

ŞIRNAK'ta düşen helikopterde şehit olan 13 askerden Yarbay Songül Yakut için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesine Bağlı Çavuşoğlu Mahallesinde İl Müftülüğü işbirliği ile Malatya'lı şehit Yarbay Songül Yakut  için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Şehit Yarbay Songül Yakut için akşam ezanı ve iftar sonrası okutulan Mevlid-i Şerife Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2'nci Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP eski Konya Milletvekili Atilla Kart, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, AK Parti, CHP, MHP İlçe Başkanları,  İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, şehit yakınlarının yanı sıra çok sayıda asker ve vatandaş katıldı.

Ev girişinde vatandaşlara mevlit şekeri ikramı yapıldı. Mevlid-i Şerif'in ardından şehidin annesinin evine gidildi. Burada Malatya Büyükşehir Belediyesi ve STK'ların işbirliği ile şehit yakınlarına ve vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mikail PELİT/MALATYA, -

==========================================

Erbaa'da baraj gölünde erkek cesedi bulundu

TOKAT'ın Erbaa ilçesindeki Tepekışla Baraj gölü kıyısında bir erkek cesedi bulundu.

Tepekışla Baraj Gölü kıyısında balık tutmak amacıyla dolaşan vatandaşlar kıyıda bir erkek cesedi görünce durumu Erbaa İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri cesedin çürüme nedeniyle tanınmayacak halde olduğunu belirledi. Üzerinden kimlik belgesi çıkmayan ceset, Tokat Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Cesedin inceleme için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi. Jandarma ekipleri cesedin kime ait olduğunu belirlemek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Göl kıyısından görüntü

-Cesedin bulunduğu nokta

-Ekiplerin incelemesi

-Cesedin götürülüşü

Haber-Kamera:  İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat),

============================================

Elazığ'da yanmış bir erkek cesedi bulundu

ELAZIĞ Zafran Mahallesi'nde boş bir arazide, yanmış halde bir erkek cesedi bulundu.

Zafran Mahallesi'nde yoldan geçen hurda toplayıcısının, ayakları hariç tüm vücudu tamamen yanmış cesedi bulması üzerine olayı hemen polislere haber verdi. Olay yerine gelen polis, bölge güvenlik kordonuna alındı.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler cesedin bulunduğu yerde inceleme yaptı. Cumhuriyet savcısının da olay yerinde inceleme yapmasının ardından kimliği belirsiz kişinin yanmış cesedi, cenaze aracına alınarak otopsi için Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Yerde yanmış haldeki ceset görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ELAZIĞ, -

============================================

Altınok: Allah'ın izniyle biz bu hesabı göreceğiz

EMNİYET Genel Müdürü Selami Altınok, devletin tüm hainlerin üstesinden geleceğini belirterek, "FETÖ'süydü, DEAŞ'ıydı, PKK'sıydı, DHKP-C'siydi aklınıza ne gelirse gelsin, hepsi beraber de gelse Allah'ın izni ile biz bu hesabı göreceğiz" dedi.

Erzurum Polisevi'nde şehit aileleri için düzenlenen iftara, Vali Seyfettin Azizoğlu, eşi Nilgün Azizoğlu, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve eşi Gülhan Altınok, Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jardarda Komutanı Albay Mustafa Çelik, emniyet mensupları ve şehit aileleri katıldı. Yemeğin ardında edilen dua sonrası Selamı Altınok şehit ailelerine bir konuşma yaptı. Terör örgütleriyle 24 saat mücadele edildiğini söyleyen Altınok şunları söyledi:

"Bu devlet hainlerin hepsinin üstesinden teker teker gelecek. Hiçbir zaman biz şüpheye, acziyete, yeise düşmedik. FETÖ'süydü, DEAŞ'ıydı, PKK'sıydı, DHKP-C'siydi aklınıza ne gelirse gelsin, hepsi beraber de gelse, Allah'ın izni ile biz bu hesabı göreceğiz. Niye göreceğiz, devletimiz, yönetenlerdeki irade çok güçlü. Bu millete kimse hainlik yapmayacak. Hainlik yaparsa mutlaka ve mutlaka hesabını vermek zorunda olduğunu bilecek. Kim olursa, ne amaçla olursa olsun, Allah'ın izniyle kendi adımıza konuşuyorum, 271 bin kahraman silah arkadaşımla, aslan parçası kardeşimle, biz 24 saat mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi verirken kardeş kuruluşumuz jandarma teşkilatıyla iç içe, gönül gönüle mücadele ediyoruz. Birimizin boğazından bir lokma geçtiğinde, öbürü rahatsız oluyor. Onun da boğazından bir lokma geçsin düşüncesiyle çalışıyoruz. Devletin güvenlik algısını yöneten kim varsa, birlik ve beraberlik içerisinde iyi bir orkestra şefimiz var, o şefin koordinesinde Allah'a hamd olsun çok güzel sınavlar veriyoruz. Allah bu millete şehit acısı, farklı acılar yaşatmasın. Bu milletin başından bayrağı, kulaklarından da ezan sesini eksik etmesin. O eksik olmasın, birlik beraberlik devam etsin diye biz mücadeleye devam edeceğiz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-İftar yemeğine katılanlar

-Selami Altınok ve eşi

-Şehit yakınları

-Selami Altınok'un konuşması

Haber: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,

==============================================

Eskişehirspor taraftarları yağmur altında iftar yaptı

ESKİŞEHİRSPOR taraftarlarına Büyükşehir Belediyesi ile Turkcell'in katkılarıyla iftar verildi. Yaklaşık 5 bin taraftar, yağmur altında iftar yaptı.

Eskişehirspor taraftarları için bu akşam İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda iftar programı düzenlendi. Bulvar üzerine masalar kuruldu. İftar saatine yakın, taraftarlar yemek almak için kuyruğa girdi. Bu sırada aniden yağmur bastırdı. Taraftarlar ellerindeki plastik tabldotlar ve sandalyelerle yağmurdan korunmaya çalıştı. Yemeklerin alan taraftarlar, masalara geçerek oruçlarını açtı.

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, "Yarın akşam çok önemli hayati mücadelemiz var. Göztepe ile Süper Lig'e çıkma mücadelemiz olacak. Sofradan kalkarken ellerimizi semaya açtığımızda Eskişehirspor'u da unutmamamız bu akşam için önemli" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar ise, "Yarın son derece önemli bir gün Eskişehir için. Eskişehirimiz hak ettiği yeri inşallah Allah'ın izniyle bulacak diyorum ben. Bir yığın emek verildi. Ümit ediyorduk ki ilk iki içerisinde oluruz. Ama olmadı. Bizim aslanlarımız, bu Eskişehir'in insanlarının, bu Eskişehirspor taraftarlarının arzu ettiği sonucu alacaklardır. Buna yürekten inanıyorum ben" diye konuştu.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Porsuk Çayı köprüsüne belediye tarafından asılan Eskişehirspor'a başarılar dileyen pankartın görüntüsü,

-Porsuk Bulvarı'nda kurulan iftar masalarında oturanların,

-Yağmur altında yemek kuyruğuna girenlerin,

-Yemek dağıtımından,

-Yemek yiyenlerin,

-Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri'nin konuşması,

-Eskişehir Büyükşehir belediye Başkan vekili Abdülkadir Adar'ın konuşması,

-Yemekte dua edenlerin çekilen görüntüleri bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehirspor Ak Parti Malatya PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title