Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

Çukurca'da hain saldırı: 1 şehit, 2 yaralıHAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde Orman Hudut Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerce yapılan havanlı saldırıda 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Çukurca'da hain saldırı: 1 şehit, 2 yaralı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde Orman Hudut Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerce yapılan havanlı saldırıda 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Hakkari Valiliği'den yapılan açıklamada, bugün Çukurca İlçesi 2'nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Orman Hudut Tabur Komutanlığına bölücü terör örgütü mensuplarınca havanla ateş açıldı. Saldırıda 1 asker şehit olurken, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Haber: ÇUKURCA(Hakkari), -

===================================

Isparta'da yolcu otobüsünde yangın (3)

OTOBÜSTEN ORMANA SIÇRAYAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Isparta-Antalya karayolunda Anadolu Turizm'e ait yolcu otobüsünün yanması sonra Burdur'un Bucak İlçesi'ne bağlı Kargı Köyü Çobanlar Mahallesi'nde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 yangın söndürme helikopteri, 2 yangın söndürme uçağı ile 20 arazözün yanı sıra Isparta ve Burdur illerinden de çok sayıda orman yangını söndürme aracı ve orman işçisi takviye gönderildi. Antalya, Isparta ve Burdur itfaiye ekiplerinin destek verdiği yangın kontrol altına alındı. Arazinin engebeli olması nedeniyle yerden müdahale güçlükle yapılıyor.

MOTOR KISMINDA YANGIN BAŞLADI

Diğer yandan otobüs yangının ardından tahliye edilen 41 yolcu, 2 şoför ve 1 muavin olmak üzere toplam 44 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Otobüs şoförü Mehmet Sarıkaya, saat 08.00'de Uşak'tan aldığı yolcularla Antalya'ya seyrettiğini söyledi. Kargı Tüneli'ni geçtikten sonra otobüsün motor kısmından çıkan dumanı fark ettiği belirten Sarıkaya, "Hemen aracı durdurduk. Baktığımızda motor kısmının üstünde yangın başlamıştı. Müdahale ettik, kendi çabamızla söndürmeye çalıştık fakat başarılı olamadık" dedi.

ELEKTRİK ARIZASI OLABİLİR

Yolcuları hemen tahliye etmeye başladıklarını anlatan Sarıkaya, "Yolcuları indirdikten sonra müdahaleye başladık ama başaramadık. Bizi aşmıştı. İtfaiyeye haber verdik. Arkadaşlar en hızlı şekilde gelmeye çalıştı. Rüzgar vardı ve alevler yükselince motor kısmından ağaç dalları tutuştu. Yangın sonra yavaş yavaş ormana yayıldı" diye konuştu. Mehmet Sarıkaya, yangının yakıtla ilgili değil elektriksel bir arıza nedeniyle çıkmış olabileceğini söyledi.

'ORMAN EKİPLERİ GELMEDİ' İDDİASI

Bölge sakinlerinden İlyas Çiçek ise otobüs yangınını yoldan geçerken fark ettiğini, 177'yi aradığını, ancak görevlilerin orman yangını haricindeki olaylara müdahale etmeyeceklerini söylediğini iddia etti. 177'yi defalarca aradığını vurgulayan Çiçek, "Yangın ormana sıçrayana kadar gelmediler. Orman ekibi bölgeye çok yakın. Eğer onlar gelmiş olsalardı yangın ormana sıçramazdı" dedi.

YAKIT DEPOSU İNFİLAK ETTİ

Otobüsün en arka koltuğunda oturan yolculardan Hüseyin Yayla da "41 numaralı koltuktaydım. Koku ve duman olduğunu fark ettim. İnsanlar içeride panikledi. Muavine duman geldiğini söyledik ancak balataların yanıyor olabileceğini söyledi. Duman yoğunlaştı ve otobüsün yandığını gördük. Otobüs durduruldu ve herkes panik halinde otobüsü boşalttı. Otobüsün arka kısmındaki yangın büyüdü ve yakıt deposunda patlama oldu. Ardından alevler ormana da sıçradı. Bütün yolcular inmiştik. Can kaybı yok ama bütün eşyalarımız yandı" dedi.

Yolculardan Ramazan Yayla, defalarca itfaiyeyi aradıklarını ancak ekiplerin geç geldiğini iddia etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Yangından detaylar

Otobüs yanından alevli görüntüler

Haber: Mehmet ÇINAR- Ali ÇEVİKBAŞ- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

=====================================

Lüks otomobilin sıkıştırdığı sürücü kaza yaptı

ADANA'da, lüks bir araç sürücüsü tarafından sıkıştırılarak taciz edilen 26 yaşındaki Ezgi Çakır, direksiyon hakimiyetini kaybederek park halindeki otomobile  çarptı. Kazanın ardından şoka giren genç kadının yardımına çevredeki vatandaşlar koştu.

Kaza, merkez Çukurova İlçesi Adnan Kahveci Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre, plakası belirlenemeyen lüks bir araç sürücüsü tarafından taciz edilip sıkıştırılan Ezgi Çakır yönetimindeki 01 CBB 27 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybederek,  yol kenarında park halindeki 01 BC 362 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazanın şiddetiyle hasar gören araçtan çıkan Çakır'ın yardımına yoldan geçen vatandaşlar koştu. Çevre esnafı gözyaşlarına boğulan Çakır'a sandalye ve su verip sakinleştirdi. Çakır, çağrılan ambulansla Adana Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nde götürülerek tedaviye alındı.

Genç kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilirken onu sıkıştıran sürücünün bulunması için güvenlik kameraları da dahil çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kaza yapan Ezgi Çakır'ın görüntüsü

Olay yeri genel görüntüsü

Kaza yapan araçların görüntüsü

Polisin olay yerini incelemesi

Ambulansın görüntüsü

SÜRE: 01'00" BOYUT: 61.6 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=======================================

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

İZMİT'te, PTT'ye ait hafif ticari araç ile otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 3 kişi hafif yaralandı.

Kaza öğle saatlerinde, İzmit ile Kandıra arasındaki İzmit Çayırköy mevkiinde meydana geldi. Kandıra istikametine giden Oğuzhan Yoldaş idaresindeki 06 ADJ 925 plakalı PTT'ye ait hafif ticari araç ile Metin Özcan idaresindeki 34 KT 2145 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Olay yerine gelen 112 Acil ve itfaiye ekipleri yaralanan Oğuzhan Yoldaş, Metin Özcan ve Harun Özkan'ı araçtan çıkararak ilk müdahalede bulundu. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Yaralılara müdahale edilmesi

-Araçlardan detaylar

Haber: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli), -

========================================

İngiliz kadının kapkaç zanlısı serbest

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne tatile gelen İngiliz 45 yaşındaki Edwina Campbel'in eşinin yanında elindeki çantasını kaparak kaçan zanlı 30 yaşındaki V.K.(Vedat Karaer) polis tarafından yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen V.K., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, geçen cumartesi günü saat 11.15 sıralarında, Siteler Mahallesi 218 Sokak üzerinde meydana geldi. Kaldırımda eşiyle birlikte yürüyen İngiliz Edwina Campbel adlı kadın turistin arkasından yaklaşan bir şüpheli, elindeki çantayı kapkaç yoluyla aldı. Kadının eşi, şüphelinin arkasından uçan tekme atarak elindeki çantayı düşürttü. Panikleyen şüpheli, hızla olay yerinde kaçarak gözden kayboldu. İhbar üzerine sokağa gelen polis, verilen eşkalle zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, V.K.'nın kimliğini tespit etti. V.K., Atatürk Caddesi'nde bulunan Halk Plajı'nda otururken polis tarafından yakalandı. Turistler, yapılan yüzleştirmede V.K.'yı teşhis ederek şikayetçi oldu. Poliste işlemleri tamamlanan V.K., bugün sevk edildiği adliyede, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. O anlar ise sokakta bulunan bir güvenlik kamerasınca görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Olayın gerçekleştiği sokaktaki güvenlik kamera görüntüsü

Şüpheli V.K.'nın fotoğrafı

(15 saniye - 5,10 MB görüntü)

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

=========================================

Kasksız motosiklet sürücüsü yaralandı

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde, kullandığı motosikletin direksiyon hakimiyetini kaybedip düşen, kasksız sürücü 40 yaşındaki Ümmü Yeşil, yaralandı.

Kaza, bugün saat 13.00 sıralarında, Terzialiler Mahallesi, Şerifnaz Başoğlu Sokak'ta meydana geldi. Sokak içerisinde park eden araçlar arasında plakasız motosikleti ile ilerleyen Ümmü Yeşil, hakimiyeti kaybetti. Kontrolden çıkan motosiklet devrildi. Kasksız motosiklet sürücüsü Yeşil, başını kilit parke taşı kaplı yola çarpıp yaralandı. Çevredekilerin haber vermesiyle gelen 112 Acil Servis ekibi, Yeşil'e ilk müdahaleyi yapıp, Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar, durumu ağır olan Yeşil'i Fethiye Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Yeşil'in buradaki tedavisi sürerken, polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kaza yerinden görüntü

-Yaralanan motosiklet sürücüsü Ümmü Yeşil'e ilk müdahalenin yapılması

-Meraklı kalabalığın görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cihan KAYA / ORTACA, (Muğla),

=========================================

Rus Büyükelçi Karlov'un anısına kardeş kent çalışması

TÜRK-Rus Kadınlar Birliği'nin Moskova Türk Kadın Organizasyonu Başkan Gülşen Köse, Hatay'da yaşayan Rus kadınlar ile bir araya geldi. Gülşen Köse, 19 Aralık 2016'da Ankara'da öldürülen Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un doğduğu şehir Klintsi ile Hatay'da bir ilçeyi kardeş kent yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Köse, İskenderun Yelken Kulübü'nde düzenlenen toplantıda, İskenderun'da yaşayan Rus asıllı Türkçe konuşan kadınlar ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Gülşen Köse, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un teröre kurban gittiğini hatırlatarak "Barış ve hoşgörünün hakim olduğu Hatay'da bir ilçe ile Rus Büyükelçisi Karlov'un doğduğu şehir olan Klintsi'nin kardeş şehir olmasını çok arzu ediyoruz. Hatay&da yaşayan Rus kadınların projeye destek vermesi bizi çok memnun etti" dedi.

Eşleri Hatay'daki demir- çelik fabrikalarında çalıştığı için yaşamlarını burada sürdüren Rus kadınlar adına ise Alla Giray konuştu. Giray şu değerlendirmeyi yaptı:

"Birbirimizi tanımak, destek çıkmak için bir aradayız. Kardeş şehir projesi teklifi geldiğinde biz çok heyecanlandık, sevindik. Çok güzel bir adım olacak. Özellikle de yaşadığımız bu bölge için de çok önemli olur diye düşünüyorum. Hatay kültürü, tarihi çok zengin olan bir yer. Karlov da Türkler ve Ruslar tarafından çok sevilen bir insandı. Kültürlü ve siyasi hayatta çok önemsenen bir insandı. Onun için böyle bir şey yaparsak bizim için gurur verici olur ve bizi çok mutlu eder."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Rusya'da yaşayan Türk ve Türkiye'de yaşayan Rus kadınların görüntüsü

Masa etrafında oturan kadınlardan görüntü

Türk-Rus Kadınlar Birliği ve Moskova Türk Kadınlar Organizasyonu Başkanı Gülşen Köse'nin konuşması

Rusça Konuşan Kadınlar Başkanı Alla Giray konuşması

SÜRE: 02'14"   BOYUT: 102 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUG/İSKENDERUN(HATAY),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurca PKK Politika Güncel Haberler

title