Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)BESTLER DERELER'DEKİ OPERASYONDA RUS YAPIMI SA-16 TİPİ HAVA SAVUNMA FÜZESİ ELE GEÇİRİLDİ İÇİŞLERİ Bakanlığı, Şırnak Bestler Dereler'deki operasyonda bir mağarada hava araçları/helikopterlere saldırı amacıyla kullanılan ve omuzdan atılan Rus menşei SA-16 tipi hava savunma füzesi ele...

1)BESTLER DERELER'DEKİ OPERASYONDA RUS YAPIMI  SA-16 TİPİ HAVA SAVUNMA FÜZESİ ELE GEÇİRİLDİ

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Şırnak Bestler Dereler'deki operasyonda bir mağarada hava araçları/helikopterlere saldırı amacıyla kullanılan ve omuzdan atılan Rus menşei SA-16 tipi hava savunma füzesi ele geçirildiğini açıkladı. Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk Operasyonu'nun ikinci safhası 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı emir-komutasında, Çakırsöğüt 1'nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ve Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nın katılımı ile 08 Mayıs'ta Hava Hücum Harekatı ile başlatıldı. Operasyonda komando birlikleri tarafından dün yapılan temas araması esnasında terör örgütü mensuplarınca kullanılan 500 metre derinliğinde bir mağara tespit edildi. Mağarada yapılan arama neticesinde terör örgütü mensuplarınca hava araçları/helikopterlere saldırı maksadıyla kullanılan ve omuzdan atılan Rus menşei SA-16 tipi hava savunma füzesi ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Fotoğraflar

Haber : ŞIRNAK,

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510225

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510230

================================================

2)ÇEVRECİ ÇİFT EVİNDE ÖLDÜRÜLMÜŞ HALDE BULUNDU

ANTALYA'da uzun yıllar siyaset yapan ve bazı sivil toplum örgütlerinde görev olan Ali Ulvi Büyüknohutçu ile eşi Aysin Büyüknohutçu, Finike İlçesi'ndeki dağ evinde öldürülmüş olarak bulundu. Büyüknohutçu, bölgede faaliyet gösteren mermer ocaklarına karşı yürüttüğü çevreci mücadeleyle tanınıyordu. Finike İlçesi Alacadağ bölgesinde oturan Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyükhonutçu'dan haber alamayan Antalya'daki yakınları, bölgede yaşayan komşularını aradı. Komşuları öğleden sonra çiftin evine giderek kapıyı çaldı. Kapıyı açan olmayınca merdivenle balkondan evin içine bakan komşuları Büyüknohutçu çiftinin yerde hareketsiz yattığını gördü. Haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çiftin komşularından Süleyman Dinç, Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun evin iç kısmında eşi Aysin Büyüknohutçu'nun ise evin balkon kapısında kanlar içinde yerde yattığını belirtti. Dinç, eve giremediklerini ve jandarmaya haber verdiklerini söyledi.

Ali Ulvi Büyüknohutçu Antalya'da 1999 yerel seçimlerinde DSP'nin Kepez Belediye Başkan adaylığının yanı sıra Genç Parti Antalya İl Başkanlığı, DSP İl Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Türk Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanlığı ve Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Antalya Şube Başkanlığı görevlerini yürüttü. Büyüknohutçu, bölgede faaliyet gösteren mermer ocaklarına karşı yürüttüğü çevreci mücadeleyle tanınıyordu.

Ali Büyüknohutçu 5 Mayıs Cuma günü saat 02.00 sıralarında 'Ali Babanın Çiftiği' olarak da adlandırdığı evinin hemen yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktığını ve büyük bir facianın eşiğinden döndüklerini belirten bir paylaşım da bulunmuştu.

ATEŞLİ SİLAHLA VURULDULAR

Finike İlçesi Alacadağ bölgesinde oturan 3 çocuk sahibi Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu'nun öldürülmeleri ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. Olay yerinde yapılan incelemede 2 katlı evin giriş kat balkonunda Aysin Büyüknohutçu'nun, salonun kapısında ise Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun cansız bedenleriyle karşılaşıldı. Yapılan incelemede çiftin başlarından ateşli silahla vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Savcının ve ekiplerin evde yaptığı incelemede giriş kapısında ve çevresinde saçma izlerine rastlandığı belirlendi. Çiftin sabah ve son olarak öğleden sonra yakınlarıyla cep telefonu görüşmesi yaptığı kaydedildi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından evden çıkarılan Büyüknohutçu çiftinin cenazesi otopsiye gönderildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Evin balkonundan görüntü

Olay yerinden görüntü

Olay yerinde bekleyenler

Cenazelerin araca konulması

Haber-Kamera: Suat SÖĞÜT-Mehmet ÇINAR / ANTALYA,

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511002

=================================================

3)BAKAN ZEYBEKCİ "MUHTEŞEM BİR ADALET ADAMIYDI"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu akşam saatlerinde uçakla Denizli'ye gelerek trafik kasasında hayatını kaybeden Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli'nin evlerini ziyaret edip, ailelerine taziyelerini iletti, başsağlığı diledi. Bakan Zeybekci, hayatını kaybeden Alper için "Muhteşem bir adalet adamıydı, hukuk adamıydı. Kaybı bizim için oldukça acıdır" dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in Üçler Mahallesi'ndeki Hakim ve Savcı lojmanlarındaki evini ziyaret etti. Başsavcının evinin bulunduğu apartmana Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ve diğer protokol üyeleriyle birlikte giren bakan Zeybekci, Alper ailesine taziyelerini iletip, başsağlığı diledi. Bakan Zeybekci, Mustafa Alper'in hakim eşi Hatıran Alper'e de başsağlığı diledi. Basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Zeybekci, Başsavcı Alper'in muhteşem bir adalet adamı olduğunu belirterek, "Bugün bu mübarek günde sayın başsavcımız Mustafa Alper kardeşimizi elim bir kazada şoförüyle birlikte kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Rabbim onları sevdikleriyle, aileleriyle, çocuklarıyla cennetinde kavuştursun. Bugün yoğun bir programda sonra ancak gelebildik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da selamlarını getirdik. Muhtemelen kendisi de telefonla arayacaktır. Kendisi de sayın başsavcımızı tanırdı. Kendisi de dua edeceğini söyledi. Mekanı cennet olsun. Üzgünüz hakikaten muhteşem bir adalet adamıydı, hukuk adamıydı. İyi ve kadim bir dosttu. Sağlam bir memleket evladıydı. Bir Anadolu çocuğuydu. Kaybı oldukça acı bizim için. Mekanı cennet olsun diyorum. Allah rahmet eylesin" dedi. Bakan Zeybekci, daha sonra aynı kazada hayatını kaybeden Mustafa Alper'in makam şoförü Muzaffer Akşehir'nin 1200 Evler Mahallesi'ndeki evini ziyaret edip, ailesine başsağlığı diledi.

KAMYON ŞOFÖRÜ KORKUP KAÇMIŞ

Denizli'de Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde bulunduğu makam aracına çarparak şoförüyle birlikte ölümüne neden olan kamyon şoförü ilk ifadesinde, kaza nedeniyle korkup kaçtığını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde bulunduğu makam aracına çarparak şoförüyle birlikte ölümüne neden olan hafriyat yüklü kamyon şoförü Uğur T. Olay yerinden kaçmış, polis tarafından kısa sürede yakalanmıştı. Bir ay önce kamyonu kullanırken alkollü yakalandığı öğrenilen ve ehliyetine 2 yıllığına el konulan kamyon şoförü Uğur T. polis tarafından gözaltına alındığında kaza anını hatırlamadığını belirterek, "Kendime ait kamyonla hafriyat boşaltmayla giderken, otomobille çarpıştık. Kazanın nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde kamyon otomobilin üzerine yatmış haldeydi, bende kamyonun içinden çıkıp, aşağı indim, otomobile bakınca korkup olay yerinden kaçtım" dediği öğrenildi. Şoför Uğur T.'nin emniyetteki sorgusu sürüyor. Kamyonun ve başsavcının otomobilinin geçtiği yollardaki güvenlik kamera kayıtları da detaylı şekilde inceleniyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

Bakan Zeybekci'nin karşılanması

Bakan Zeybekci'nin başsavcının ailesinin oturduğu  binaya girişi

Bakan Zeybekci'nin açıklaması

Bakan Zeybekci'nin şoförün evini ziyaret etmesi

Genel ve detay görüntü

Haber: Ramazan ÇETİN - Kamera : Deniz TOKAT / DENİZLİ,

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511001

==================================================

4)ALAATTİN ÇAKICI, ADLİYEDE TALİMATLA İFADE VERDİ

BOLU F Tipi Cezaevi'nde yatan organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, Edirne Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan yargılandığı davada, Bolu Adliyesi'nde talimatla ifade verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla Edirne Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Alaattin Çakıcı, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Çakıcı, adliye önünde toplanan yakınlarını selamlayarak jandarmalar nezaretinde adliyeye götürüldü. Bolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkan Çakıcı, okunan iddianamede kendisine yöneltilen suçlamalara ilişkin savunmasını yaptı. Çakıcı, ifadesi ardından tekrar cezaevine götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Cezaevi aracının gelişi

-Adliye önünde bekleyen Çakıcı'nın yakınlarının görüntüsü

-Çakıcı'nın görüntüsü

-Çakıcı'nın yakınlarının alkışlarla cezaevi aracını uğurlamaları

Haber-Kamera: Mutlu YUCA / BOLU

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510224

==================================================

5)METEOROLOJİ'DEN 4 İL İÇİN ÇÖLLERDEN TOZ TAŞINIMI UYARISI

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, bu sabahtan itibaren sınırdaki 4 ilde çöllerden 'Toz taşınımı' görülebileceğini açıklayarak halkı uyardı. Meteoroloji, bu sabah saatlerinden itibaren Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin ve çevresinde toz taşınımı beklendiğini açıkladı. Görüş uzaklığında azalma ve hava kalitesinde düşme olacağı belirtilen açıklamada, halkın tedbirli ve dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı. 'Toz taşınımının' saat 18.00'e kadar sürmesi bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI

Türkiye ve çevresindeki çöl (Sahra, Arabistan gibi) ve yarı-kurak alanlardan kalkan toz aerosollerin taşınması, iklim, kara ve deniz ekosistemleri ile insan faaliyetleri ve sağlığı açısından büyük önemi bulunuyor. Çöllerden kalkan tozlar, atmosferin üst tabakalarına yükselerek uzun mesafeler kat ediyor. Binlerce kilometre taşınabilen tozlar solunum yolu ve kalp rahatsızlığı bulunanlar ile yaşlı ve çocukların olumsuz etmiyiyor.  Toz fırtınaları, hava ve deniz ulaşımını da olumsuz yönde etkiliyor. Toz taşınımı ve fırtınaların görüldüğü dönemlerde hava ve karayolu ulaşımında sorunlar görülebiliyor.

Haber: GAZİANTEP,

==================================================

6)ELAZIĞ'DA SEL, KÖY YOLLARINI TAHRİP ETTİ

ELAZIĞ'ın Karakoçan İlçesi'nde sağanak yağmurun ardından oluşan sel nedeniyle birçok köy yolu tahrip oldu. Karakoçan İlçesi'nde dün öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağmur sele neden oldu. İlçeye bağlı Sağın, Kırgıl, Bardaklı, Ormancık, Karasakal köylerine giden grup yolu, Yenice Köyü ile birlikte Kengerlik mezrasına giden yollar, aşırı yağış nedeniyle tahrip oldu. Sel nedeniyle bölgeye İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmalarda bazı köy yolları ulaşıma açılırken, sel nedeniyle meydana gelen zararın yerinde tespit edilmesi için tespit çalışmaları başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Selden görüntü

-Vatandaşların izlemesi

-Genel ve detay

Haber: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510250

===================================================

5'inci kat penceresinden sarkan çocuk yürekleri ağza getirdi

7)5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN MUCİZE KURTULUŞU

Adana'da annesiyle kaldığı otel odasının penceresinden sarkan 5 yaşlarındaki erkek çocuğu, vatandaşlara korku dolu dakikalar yaşattı. 5'inci kattan sarkan küçük çocuğun düşme ihtimaline karşı harekete geçen vatandaşlar, halı açıp beklerken, oğlunu gören anne baygınlık geçirdi. Merkez Seyhan İlçesi Çınarlı Mahallesi'ndeki bir otelde akşam saatlerinde yaşanan olay, yoldan geçenlerin yüreklerine ağzına getirdi. Şehrin yaya ve araç trafiği açısından en hareketli noktalarından biri olan İnönü Caddesi'nden geçen vatandaşlar, 9 katlı bir otelin 5'inci kat penceresinden bir çocuğun sarktığını gördü. Panik halinde bağrışan vatandaşlar, kısa sürede organize olup, isminin Harun olduğu öğrenilen çocuğun düşme ihtimaline karşı, kaldırımda toplanıp, halı açtı. Bir taraftan yardım isteyen vatandaş, küçük çocuğu "Harun düşme" diye seslendi. Olay sırasında otel odasında oğlunu yalnız bırakıp, alış veriş için dışarıya çıktığı öğrenilen ismini söylemeyen anne de kalabalığı görüp, yukarıya baktığında büyük şok yaşadı. Oğlunun pencereden sarkıp, bir eliyle tutunmaya çalıştığını gören genç anne, baygınlık geçirdi. Yaklaşık 5 dakika boyunca kurtarılmayı bekleyen küçük çocuk, odaya giren otel görevlileri tarafından çekip kurtarıldı. Ölümün eşiğinden dönen oğlu ile birlikte otelin lobisinde bir süre dinlenen genç kadın, çocuğun yanaklarını, başını ve ayaklarını öperek teselli etmeye çalıştı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yerindeki polis aracı

Çocuğun camdan sarkan bedeni

Çocuğun tek eliyle tutunmaya çalışması

Toplanan kalabalığın 'bırakma' diyerek bağırması

Çocuğu içeri çekmeleri

Olay yerindeki kalabalık

Çocuğun baygınlık geçiren annesinin yerde görüntüsü

Vatandaşların anneyi sakinleştirmeye çalışması

***

Çocuğun sarktığı camın görüntüsü

Çocuğun annesi ile birlikte otelin lobisinde görüntüsü

Olay yerindeki vatandaşlarla röp.

Haber: Yusuf BAŞTUĞ -Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510238

=======================================

8)ELEKTRİKLİ MOTOSİKLETLE UÇURUMA DÜŞEN RUS ANNE VE OĞLU YARALANDI

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde gezintiye çıktıkları elektrikli motosikletle 20 metrelik uçuruma düşen Rus uyruklu 47 yaşındaki Oksana Popova ve oğlu 11 yaşındaki Danil Popov yaralandı.

Kaza, dün saat 18.00 sıralarında Kemer'e bağlı Aslanbucak Mahallesi'nde meydana geldi. Gezintiye çıkan Rus turistlerden Oksana Popova ve oğlu Danil Popov'un üzerinde bulunduğu 07 KDT 73 plakalı elektrikli motosiklet, kontrolden çıkıp Kesmeboğazı Köprüsü'nden kayalıklara düştü. Kazada, anne ve oğlu yaralandı. Diğer turistler ve çevredekilerin ihbarı üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi uçurumda yaptığı Oksana Popova ve oğlu Danil Popov, itfaiye aracının vinciyle indirilen sedyeye konularak yukarı çekildi.

Vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu belirlenen anne ve oğlu ambulansla Kemer'deki Özel Yaşam Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Bölgenin genel görüntüsü

Uçurumda çalışma yapan ekiplerin yaralıya müdahalesi

Sedyeye alınan yaralının halata bağlanması

Bir görevli eşliğinde sedyedeki yaralının yukarı çekilmesi

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN /KEMER(Antalya),

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510254

=======================================

9)MALKARA'DA MİNİBÜS KÖPRÜDEN UÇTU: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde yol yapım çalışmalarının sürdüğü karayolunda otomobille çarpışıp kontrolden çıkan minibüs köprüden uçtu. Kazada, minibüs sürücüsü 49 yaşındaki Emin Hatipoğlu öldü, yanındaki 45 yaşındaki Erbil Topal ağır yaralandı.Kaza, dün akşam saatlerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle tek şeride düşürülen Malkara- Tekirdağ karayolu üzerindeki Çavuşköy Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Emin Hatipoğlu'nun kullandığı 59 EP 917 plakalı minibüsle, Çavuşköy Mahallesi'nden ana yola çıkmak isteyen Ramadan Şahin'in kullandığı 59 LY 975 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği minibüs, 8 metre yükseklikteki köprüden uçtu. Kazada minibüs sürücüsü Hatipoğlu, olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan Erbil Topal, araçta sıkışıp ağır yaralandı. Sağlık ekipleriyle olay yerine sevk edilen Malkara itfaiyesi kaza kırım ekipleri yaralı Topal'ı hurdaya dönen minibüsten güçlükle çıkardı. Topal, Malkara Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, otomobil sürücüsü Ramadan Şahin'i gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Kaza bölgesinden detaylar

-Ölen sürücüden detay

-Yaralının sıkıştığı yerden kurtarılması

-Yaralının ambulansla hastaneye gidişi

-Minibüsün uçtuğu köprü ve çevresi

-Kaza yapan araçlar

-Çevrede toplanan vatandaşlar

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510239

==============================

10)EREĞLİ'DE BULUNAN 2700 YILLIK STELİN, SAHTE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde geçen yıl bir inşaatın hafriyat çalışması sırasında bulunan yaklaşık 2700 stel olduğu tahmin edilen tarihi eser sahte çıktı. Kabartma taşın volkanik pembe andezit taşından yapıldığı ve eski süsü vermek içinde kimyasal madde sürüldüğü belirtildi.

Geçen yıl Mart ayında Cinler Mahallesi Anafartalar Caddesi'ndeki müteahhit Adem A.'ya ait inşaatın hafriyat çalışması sırasında iddiaya göre, geç Hitit dönemine ait (M.Ö. 7-8. yüzyıl) stel bulundu. İşçilerin bulduğu kentin komşu ilçesi Halkapınar'daki dünyanın ilk yazılı kabartma anıtı olarak bilinen Kral Varpalavs tarafından yaptırıldığı tahmin edilen İvriz Kaya Anıtı'na benzer olduğu ileri sürülen stel bir anda ortadan kayboldu.

Stelin Adana'da 6 milyon liraya satıldığı iddiası üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında geçen 3 Mayıs Çarşamba günü  stel, hafriyat çalışmasını yapan inşaat firmasının bahçesinde üzerinde parke taşlarıyla kaplı alanda toprağa gömülü olarak bulundu. İş makinesiyle kazılıp gömülü olduğu yerden çıkarılan stel,  incelenmek üzere Ereğli Müze Müdürlüğü'ne götürüldü.

SAHTE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Uzmanlar tarafından incelenen stelin sahte olduğu ortaya çıktı. Ereğli Kaymakamlığı,  23 Mayıs 2016 tarihinde bir vatandaşın ihbarı üzerine Cinler Mahallesi Anafartalar Caddesi'nde kaçak kazı yaptığının  tespit edildiğini ve kazı sırasında bulunduğu ileri sürülen stele ait fotoğrafta yapılan incelemede tarihi eserin gerçek niteliği konusunda bir kanaate varılamadığı belirtildi.

Yapılan soruşturma sonucu inşaatın hafriyat çalışmasını yapan firmanın yetkili Mehmet Ali K.'nın  steli, kendi işyerinin bahçesine gömdüğünü söylemesi üzerine hafriyat şirketinin bahçesine gömülü stelin çıkartıldığı ve Ereğli Müze Müdürlüğü denetiminde ayak kısmı bulunmayan tarihi eserin Ereğli Müze Müdürlüğü'ne 3 Mayıs 2017 tarihinde getirildiği kaydedildi.

KÜREKLE GÖMÜLÜ YERDEN ÇIKARTILDI

Stel'in, firma sahibinin işaret ettiği yerde kepçe yardımıyla toprağın kazılıp, stele ulaştıktan sonra kürek yardımıyla açığa çıkartıldığı ve emniyetli bir şekilde ipek halatlarla bağlanarak müzeye nakledildiği açıklandı. Kaymakamlık  tarafından yapılan açıklamada: " Yapılan kazı sırasında taşın yumuşak dokusu nedeni ile ve önceden taşınırken örselenmesinden dolayı yüzeyinde küçük kırıklar ve kopmalar meydana gelmiştir. Söz konusu stelin ayak kısmının önceden kırıldığı tespit edilmiştir. Yapılan bütün aramalara rağmen gömüldüğü yerde bulunamamıştır. Müze bahçesinde emniyetli bir şekilde tek parça halinde taşınan stel, üzerindeki çamurundan arındırılması amacıyla su ve yumuşak uçlu plastik fırça yardımıyla toprağından ve çamurundan arındırılmıştır."denildi.

Konya Müze Müdürlüğü'nden gelen 5 kişilik uzman ekibin yaptığı inceleme sonucunda stelin sahte olduğunun ortaya çıktığı belirtildi. Açıklamada, " "Ele geçirilen kabartma taşın, volkanik pembe andezit taşından yapıldığı, bölge müzelerindeki eserler ile İvriz Kaya anıtlarıyla karşılaştırılan stelin dönem özelliği yansıtması İvriz Kaya anıtları ilham alınarak yapılmış sahte-taklit bir örnek olduğu kanaatine varılarak rapor düzenlenmiştir. Ayrıca stelin üzerine eski süsü vermek amacıyla kimyasal bir madde sürüldüğü ve sarımtırak bir görüntü elde edildiği tespit edilmiştir" denildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan inşaat sahibi Adem A. ve hafriyat şirketi sahibi Mehmet Ali K. sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Stel olduğu ileri sürülen taşın müze bahçesinde temizlenirken (Arşiv)

Stelin çıkartıldığı hafriyat bahçesi (Arşiv)

Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA)

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510233

=============================================

11)MİLYON DOLARLIK YATLAR KARGO GEMİSİYLE GELDİ

TURİZM sezonunun başlamasıyla birlikte lüks yatları taşıyan kargo gemileri de Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne gelmeye başladı.Liberya bandıralı "İnter Marine" Şirketi'ne ait "Ms.İndustrial Skipper" adlı kargo gemisi, tanesi 5 milyon ile 20 milyon dolar arasında değişen 5 lüks motor yatı ve bir sürat motorunu Marmaris İlçesi'ne getirdi. Marmaris Limanı'na demirleyen147 metre uzunluğunda 23 metre genişliğindeki kargo gemisindeki 5 lüks yat ve bir tane sürat motorunu denize indirildi.

Marmaris Yat Limanı'nda bulunan gümrüklü limana demirleyen kargo gemisi, yükünü vinçler yardımıyla denize indirdikten sonra aldığı 1 lüks motor yat ile Yunanistan'ın Rodos Adası'na hareket edeceği öğrenildi. Marmaris Liman İşletme Anonim Şirketi yetkilileri, "Turizm sezonunun başlamasıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da kargo gemileriyle lüks yatlar Avrupa'nın çeşitli şehirlerinden alınarak Marmaris İlçesi'ne getiriliyor" dedi.

Yatların sahipleri ise yaz aylarında uçakla Marmaris İlçesi'ne gelip doğa harikası cennet koylarda tatil yapıp geziyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

Kargo gemisinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS(Muğla),

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510256

===============================

12)ŞANLIURFA'DA KANDİL COŞKUSU

ŞANLIURFA'da, Ramazan'ın gelişinin müjdeleyicisi olan Berat Kandili nedeniyle camiler dolup taştı. Berat Kandili nedeniyle vatandaşlar, kentin simgesi olan Balıklıgöl Platosu'nda bulunan Dergah Camisi'ne akın etti. Dergah Cami imamı İsmail Kılıç'ın Berat Kandil'inin önemini anlattığı hutbenin ardından namaz kılındı. Kuran da okunan gecede ibadet eden vatandaşlar, ellerini semaya açıp dua etti.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Dergah camisi

Camiye gelen vatandaşlar ve namaz kılınması

Kuranı kerim okunması

Dua edenler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL / ŞANLIURFA,

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510258

=================================

13)AKÇAKALE'DE, ÇADIR KENTTE KANDİL KUTLAMASI

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, 30 bin sığınmacının barındığı Süleymanşah Konaklama Tesisleri'nde Berat Kandili nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Çadır kentin yönetim sahasında yapılan kutlamaya; Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özateş, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, İl Müftüsü İhsan Açık ve sığınmacılar katıldı. Kuran okunmasıyla başlayan etkinlikte Suriyeli bir kız çocuğu, Arif Nihat Asya'nın Dua Şiiri'ni Türkçe okudu. Çeşitli grupların ilahi seslendirdiği etkinlikte konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özateş, birlik ve beraberliğe değinerek, "Siz Suriyeli misafirlerimiz, mazlumlarsınız. Ben de bu gecede sizlerden dua talep ediyorum. Bizlere dua edin ki sizlere daha iyi ensar oalalım."

Akçakale Kaymakamı Selçuk yosunkaya ise, Suriye'deki savaşın bitmesi temennisinde bulunarak kandili kutladı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Çadır kent

Kuran okunması

Suriyeli kızın şiir okuması

Konuşmalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT / ŞANLIURFA,

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510247

====================================

14)ADIYAMAN'DA KANDİL COŞKUSU

ADIYAMAN'da, Berat Kandili nedeniyle binlerce vatandaş camilere akın etti. Cami çıkışı cemaate süt ve lokum ikram edildi.

Ramazanın müjdecisi olan Berat Kandili'nde binlerce kişi camilere akın etti. Kılınan namazın ardından İl Müftü Yardımcısı Mustafa Altun tarafından Mevlidi Şerif ve Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Cami çıkışında ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından süt ve lokum dağıtıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Adil Alan, sütle ilgili hadisi şerif olduğu için vatandaşlarımıza süt ikramında bulunduklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Ulu Cami

Vatandaşların camilere gelmesi

Dua edilmesi

Namaz kılınması

Süt dağıtılması

Tekbir getirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN / ADIYAMAN,

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510257

====================================

15)EDİRNE, ARAPLARIN YENİ TURİZM MERKEZİ OLACAK

ARAP Turizm Örgütü (ATÖ) Başkanı Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid, turizm işbirliği görüşmeleri için geldiği Edirne'de karşılıklı yeni destinasyonların olabileceğini belirterek, "Edirne'nin sahip olduğu köklü bir tarih, köklü geçmiş ve öyle zannediyorum ki önümüzdeki zaman diliminde Arap turistin destinasyon olabilme yoluna girebileceğini görüyoruz" dedi. Bursa'ya yıllık 200 bin Arap ailenin geldiğini örnek gösteren  Al Fuhaid, Türk ve Arapların dünyada en çok para harcayan turistler olduğunu söyledi.

ATÖ Başkanı Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid ve beraberindeki heyet Edirne Valisi Günay Özdemir'i ziyaret etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve diğer katılımcılarla birlikte turizm toplantısı yapıldı. Arap heyete, Edirne'nin tarihi eserleri ve turizm noktaları anlatıldı. Toplantının ardından Edirne Valisi Özdemir ve Arap turizm heyeti, yapılacak işbirliği anlaşmalarını ve turizm çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid, Edirne'ye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tavsiye üzerine geldiğini belirterek, kentin köklü bir tarihe sahip olduğunu söyledi. Geçen yıl Türkiye'ye 3.5 milyon turist geldiğini, Arap ülkelerine ise 2 milyon Türk turistin ziyaret ettiğini anlatan Al Fuhaid, "Bilinen bir şey vardır Türk-Arap dünyasının turisti en çok para harcayan turistler olarak görülmektedir. Şuna dikkat çekmek gerekiyor ki Türk ve Arap yatırımcıları arasında karşılıklı olarak yatırımların çoğaldığını görmekteyiz. Arap aleminin şu anda Türkiye'deki yatırımlarının büyük bir hacim aldığını görüyoruz" dedi.

"EDİRNE YENİ DESTİNASYON YOLUNDA"

Edirne'nin sahip olduğu köklü bir tarihi ve geçmişi olduğunu anlatan Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid, oluşturulacak çalışma gruplarının Arap ve Türk turizmine büyük hizmetler vereceğini ifade ederek, "Öyle zannediyorum ki önümüzdeki zaman diliminde Arap turistin destinasyon olabilme yoluna girebileceğini görüyoruz. Toplantı içerisinde bir müşterek bir çalışma grubu oluşturuldu. Bu ekip hem Edirne hem de Türkiye turizmine hizmet edecek. Aynı zamanda Arap turizmine hizmet edecektir. Yatırımları teminat altına alan poliçe hususu konusunda ilk planlamamız Türk yatırımcıların Arap ülkelerindeki yatırımlarını teminat altına alabilmek, aynı zamanda buna karşılık Arap ülkelerinden gelen yatırımcılarının yatırımlarını teminat altına alabilmek. Bu poliçe, teminat dolayısıyla bu yatırımların daha hacim alacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. Edirne'ye ne kadar Arap turist gelebileceği sorusu üzerine konuşan Al Fuhaid, Bursa'dan örnek vererek, "Bursa'ya şuanda yıllık 200 bin aile geliyor. Ele almak istediğimiz şey şudur. Edirne Valimiz ile bir anlaşma yaptık. Pazarlama ve tanıtım çalışmalarının ne şekilde olacağına ilişkin bir görüşme yaptık. Burada sosyal medyanın çok önemli bir yer kapladığını da biliyoruz. Bu çalışmalardan sonra Edirne cazibe merkezi olacaktır" dedi.

"CİDDİ ARAP TURİST GELMESİNİ BEKLİYORUZ"

Edirne Valisi Günay Özdemir ise görüşmelerin yatırımcı konusunda ciddi bir destek sağlayacağını belirterek, "Son günlerde Edirne turizmle ilgili ciddi bir çaba içerisindeydi. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve turizmin tüm taraflarıyla ciddi bir çaba içerisindeyiz. Bunun biz şuanda meyvelerini almaya başladık. Bugün Dışişleri Bakanımızın buraya gelmesinden sonra Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid ile görüşmesi sonucu Edirne'ye geldi. Kendisiyle uzun bir toplantı yaptık. Ciddi adımlar attık, örgütle beraber bir işbirliği anlaşmasını hemen yürürlüğe koyacağız. Yarından itibaren ortak komisyonlarımız çalışmaya başlıyor. Edirne'ye yapılacak olan yatırımlarla ilgili hem Arap sermayesinin hem de İslam Kalkınma Bankası olarak kaynaklarından ve sigorta faaliyetlerinden faydalanması için ciddi bir çaba içerisindeyiz. Özellikle belediyemiz projelerinin desteklenmesiyle ilgili bu konuda ciddi yatırımcıların bulunması için katkı sağlayacaklar. Eğer bu şekilde bir çaba sonucunda birkaç yıl içerisinde ciddi bir Arap turistin ülkemize gelmesini bekliyoruz. Dr. Banadar, Türk dostu, Edirne, Bursa ve İstanbul'u çok seven biri. Kadim kentlerimizin aşığı, Edirne'ye de katkı sağlayacakları için teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Toplantı salonu

-Arap heyet

-Vali Özdemir'in konuşması

-ATÖ Başkanı konuşması

-Birlikte fotoğraf çekilmeleri

-Valilik çıkışı

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510249_

============================================

16)1965 MEŞALE BANDIRMA İÇİN YANDI

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde her yıl 10 Mayıs tarihinde düzenlenen '10.5 Bandırmalılar Günü', bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Bandırmaspor taraftar grubu 10.5 Kronikler'in organize ettiği 7'nci '10.5 Bandırmalılar Günü' coşkuyla kutlandı. Bandırma Cumhuriyet Meydanı'ndaki mendirek ve sahil bandında yapılan meşale etkinliğine yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Etkinlikte Bandırmaspor'un kuruluş tarihini simgeleyen bin 965 meşale, dün saat 22.30'da, gemilerden siren sesi ile verilen işaretle birlikte yakıldı.

Körfezi aydınlatan etkinliğin ardından kalabalık, marşlar söyleyerek Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Kutlamaların devam ettiği meydanda Bandırmalılar şarkılar ve marşlar söylerek takımına sahip çıktı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Yanan meşaleler

-Kortej yürüyüşü

-Detaylar

Haber-Kamera: Erdem ÖZCAN-Tufan DALGIÇ / BANDIRMA(Balıkesir),

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511004

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kandil Dağı Marmaris Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title