Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- (EK BİLGİ VE AKTÜEL GÖRÜNTÜLERLE) GENİŞ HABER) CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ESENLER'DE KONUŞTU: EKMEDEN BİÇME DÖNEMİ 16 NİSAN'DAN SONRA BİTİYORCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Ekmeden biçme dönemi 16 Nisan'dan sonra bitiyor""Benim 16 Nisan'a çıkacağımın garantisi var mı? Yok.

1- (EK BİLGİ VE AKTÜEL GÖRÜNTÜLERLE) GENİŞ HABER) CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ESENLER'DE KONUŞTU: EKMEDEN BİÇME DÖNEMİ 16 NİSAN'DAN SONRA BİTİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Ekmeden biçme dönemi 16 Nisan'dan sonra bitiyor"

"Benim 16 Nisan'a çıkacağımın garantisi var mı? Yok. Demek ki bu benim için değil ülkem için. Sultan Süleyman'a kalmayan dünya bize mi kalacak"

Gülseli KENARLI - Ezgi ÇAPA -İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziosmanpaşa'dan sonra Esenler'de toplu açılış törenine katıldı. Törene Erdoğan'ın yanı sıra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

ESENLER'E OTOBÜSLE GELDİ

Erdoğan Gaziosmanpaşa'daki programının ardında Cumhurbaşkanlığı'na ait otobüsle, Esenler Dörtyol Meydanı'nın gerçekleştirilen toplu açılış törenine geçti. Erdoğan, otobüsten Esenler de vatandaşları selamladı.

"BEDELİNİ CEZAEVİNE DÜŞEREK ÖDEMİŞ OLSAM DA…"

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmasında, "Bedelini cezaevine düşerek ödemiş olsam da İstanbul'u sevmekten, İstanbul'a hizmet etmekten asla pişman olmadım, olmayacağım. Aynı şekilde bu ülkede 12 yıla yakın başbakanlık yaptım. Son 2,5 yıldır Cumhurbaşkanı olarak hizmet veriyorum. Her türlü tehdide, tacize, bildiriye, açık, gizli saldırıya, hatta darbe, darbe teşebbüslerine maruz kalmamıza rağmen inanın bana, yürüdüğümüz yoldan dönmeyi bir an bile düşünmedik. Bu süre içinde yapamadıklarımız elbette vardır, ama yaptıklarımızla ülkemize Cumhuriyet tarihimizin tamamında yapılanların katbekat üzerinde hizmetler kazandırdık" dedi. Erdoğan'ın konuşması sırasında meydandan toplanan vatandaşların "Kıskananlar çatlasın" şeklinde slogan attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sloganları üzerine Erdoğan, "Çatlamasın. Onlar da öğrenecekler" dedi.

"GEÇMİŞTE YÜZDE 15 OY ALMIŞ BİR KİŞİ BAŞBAKANLIK YAPTI"

"Ekmeden biçme dönemi 16 Nisan'dan sonra bitiyor" dİyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin çoğunluğunun desteğini almak gece gündüz yalan söylemekle, sürekli palavra sıkmakla mümkün değildir. Onun için halkın karşısına çıkacaksınız, ülke için ne hayaliniz, projeniz varsa anlatacaksınız, çalışacaksınız, ter dökeceksiniz. Ekmeden biçme dönemi 16 Nisan'dan sonra bitiyor. Geçmişte yüzde 15 oy almış bir kişi başbakanlık yaptı. Böyle bir başbakanın yönettiği ülke ayakta kalır mı? Bir gün başbakan oldu ama güvenoyu alamadı. Partisi yoktu, desteği yoktu. Türkiye tarihinin en ağır krizlerini o dönem yaşadık. Bütün mesele çalışmak, gayret etmektir, gerisini Allah'a bırakacaksınız" dedi.

"SULTAN SÜLEYMAN'A KALMAYAN DÜNYA BİZE Mİ KALACAK"

Esenler'de halka seslenen Erdoğan şöyle konuştu: "Geçmişte ülkemizde sorumluluk üstlenmiş, milletimizin derdiyle dertlenmiş kim varsa hepsi dönüp dolaşıp aynı noktaya gelmiştir. Hep 16 Nisan'daki Anayasa değişikliği ile gerçekleştirmek istediğimiz yönetim sistemi olmuştur. Muhalefeti dinleyen sanır ki Tayyip Erdoğan bu sistemi kendisi için değiştirmek istiyor. Benim 16 Nisan'a çıkacağımın garantisi var mı? Yok. Demek ki bu benim için değil ülkem için. Sultan Süleyman'a kalmayan dünya bize mi kalacak."

"AHMET NECDET SEZER'LE BÜLENT ECEVİT DE AYNI EKOLDENDİ"

"Parlamenter sistemden bahsedenler, parlamenter demokrasi diyenler borçlandı biz ödedik. 2013'te IMF'ye borcu sıfırladık, işi bitirdik. Şu anda milli gelir 3.500 dolar. Şu anda Başbakan ve Cumhurbaşkanı aynı ekolden olduğu için bu iş iyi bir noktada. Ama biz şunu biliyoruz, Sayın Ahmet Necdet Sezer'le Bülent Ecevit takıştılar, Anayasa kitapçığı fırlatıldı. Ama ertesi gün piyasalar alt üst oldu. Halbuki aynı ekoldendiler. Niye. Mesele her zaman insan değil aynı zamanda da sistem. Kendi güçlerini Türkiye'nin zayıflığına başlamış olanlar için 16 Nisan adeta bir kabus günüdür."

"BİZİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN NEDİR? İSLAM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haçlı ordularına karşı çok büyük bir mücadele vermiş olan Nureddin Zengi, 'Allah'ım, Mahmud kulun zafere layık değildir. Sen Müslümanlara zafer nasip et' diyor. Yine bir başka büyük komutan Selahaddin Eyyubi ki bir Kürttür ama Müslümandır. Ne diyor? 'Kudüs'ün fethine kadar bana tebessüm haramdır.' diyor. Ne büyüklerimiz var geçmişte ya. Onun Kürt olması, benim Türk olmam bizi birbirinden ayırır mı? Bizi birbirine bağlayan nedir? İslam. Biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik. Birbirimizi Allah için sevdik. Fatih Sultan Mehmet, surların önüne geldiği zaman ne demişti? 'Ya İstanbul beni alacak ya ben İstanbul'u alacağım" dedi.

"HAYIRDA YARIŞINIZ"

Erdoğan konuşmasının ardından, Berat Albayrak ve Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Erdoğan bu sıra "Emeği geçen tüm kardeşlerime şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Esenler'i o gece özellikle takip edeceğim. Bakalım sandıklardan ne çıkacak? Çünkü Başkan diyor ki 'İstanbul'un bir numarası olacağız.' Hadi bakalım. Bizim ilkemiz nedir? Hayırda yarışınız. Tamam" dedi.

SATRANÇ TAKIMI DAĞITTI

Erdoğan, açılış töreninin ardından, vatandaşlara sahneden satranç takımı attı. Daha sonra Esenlere geldiği otobüse binerek halkı selamladı. Erdoğan, buradan Sancaktepe'de gerçekleştirilecek olan toplu açılış törenine geçti.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması

-Açılış kurdelesinin kesilmesi

-Satranç takımı atması

-Otobüsten selamlaması

-Genel ve detay görüntüler

26.03.2017 - 16.46 Haber Kodu : 170326109

26.03.2017 - 16.52 Haber Kodu : 170326111

26.03.2017 - 17.00 Haber Kodu : 170326112

26.03.2017 - 17.01 Haber Kodu : 170326114

26.03.2017 - 17.05 Haber Kodu : 170326119 (Aktüel görüntü)

///////////////////////

2 - ERDOĞAN: NATO'DA BERABER OLDUĞUMUZ ÜLKE BANA SİLAH VERMEYECEK TERÖR ÖRGÜTÜNE VERECEK. VAR MI BÖYLE BİR ŞEY? (1)

Haber: Ezgi ÇAPA - Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL, DHA

Gaziosmanpaşa'da toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "NATO'da beraber olduğumuz ülke bana silah vermeyecek terör örgütüne silah verecek. Var mı böyle bir şey?" dedi.Erdoğan, şöyle konuştu:

"Her kim gelip burnumuzun dibinde ülkemizi parçalamak, milletimizi bölmek için faaliyet gösteren terör örgütleri ile işbirliği yaparsa boyuna posuna bakmaz, külahları değişiriz. Bu bizim için siyasi rant değil, beka meselesidir. Terör örgütlerini kullanmak uğruna Türkiye gibi bir ülkeyi karşısına alan herkesi aklını başına devşirmeye davet ediyoruz. Bize verilen hiçbir sözün tutulmadığı, buna karşılık terör örgütlerinin sürekli desteklendiği bir düzenin devam edebilmesi mümkün değildir. Bir taraftan silah vereceksiniz, o silahlarla ülkeme ateş edeceksiniz ben de buna susacağım. Var mı böyle bir şey? Bir taraftan NATO'da beraber olacağız. NATO'da beraber olduğumuz ülke bana silah vermeyecek terör örgütüne silah verecek. Var mı böyle bir şey?"

TÜRKİYE AFRA TAFRA YAPILACAK ÜLKE DEĞİL

"Biz burada güven içinde yaşamak istiyorsak önce Suriye'deki, Irak'taki kardeşlerimizin güvenliğini sağlamak zorundayız" diyen Erdoğan, " Suriye 911 kilometre, Irak ise 350 kilometre. Biz oralardan tehdit altındayız. Tehdit altında olduğumuza göre onlara karşı gerekli cevabı vermek zorundayız. Orada DEAŞ, PYD, YPG var. Gerekli dersi vereceğiz, veriyoruz. Türkiye afra tafra yapılacak bir ülke değil. İçeride de bu tipler var. Televizyonları izliyoruz. Kendi ülkesinin cumhurbaşkanına karşı Avrupa'da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanına silah koyuyor. Onların solak partileriyle Türkiye'nin oradaki terör örgütü beraber yürüyorlar. Burası İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya. Bunları söylediğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Rahatsız olmayın. Men dakka dukka. Siz bizi üzüyor musunuz üzüleceksiniz. Daha bu işin başı. Şimdi ben diyorum ki 16 Nisan'da lider ülke Türkiye için, büyük Türkiye için, güçlü Türkiye için evet mi?" dedi.

İDAM KONUSU: ŞEHİTLERİMİZİN KATİLLERİNİ AFFETME YETKİMİZ YOK

İdamın getirilmesine de değinen Erdoğan, "Kapı kapı dolaşacağız. Hele ki hanımların işi çok önemli. Kapıları çalacaksınız, 18 maddeyi anlatacaksınız. Önce 16 Nisan'ı halledelim, 16 Nisan'ı hallettikten sonra. Kılıçdaroğlu ne diyor, ben idamdan yanayım diyor. Sayın Bahçeli zaten açıkladı. Sayın Yıldırım da zaten idama asla aykırı davranamaz. Öyleyse bana geldiğinde ben de bunu onaylarım. Çünkü meclisten geçmiştir. Şehitlerimizin kanını, katillerini affetme yetkisi bizde yok" diye konuştu.

FAŞİSTSİNİZ FAŞİST"

"Şimdi bakıyorsunuz bazı akademisyenler televizyonlara falan çıkıyor. Bu işlerden anlamazsın ya, senin önünde kariyer olsa ne yazar olmasa ne yazar?" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Siz bu işin çilelerini çekmediniz. Sadece kitabı aç oku, ona göre Avrupa Birliği'ni konuş. Yok öyle bir şey, damdan düşeceksin. Biz damdan düştük. Sen Güney Kıbrıs'ı nasıl Avrupa Birliği'ne aldıklarını bilir misin?. Acaba bir hoca olarak onu okudun mu. Biz onları yaşadık. Acaba Hollanda'da bu kardeşinizin liderle nasıl bir kavga verdiğini bilir mi? Biz o kavgaları yapa yapa geldik. Bunlar benim bakanıma sınırlarını kapatırsa, bir başka bakanıma uçuş yasağı getirirse sessiz mi kalacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanına diktatör diyeceksin, bunlara faşist dediğimiz zaman dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor. Nazi dediğimiz zaman rahatsız oluyor. Bak belge ile konuşuyorum, camilerimizin duvarlarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Onlara karşı verilmiş bir mücadeleniz var mı? Camilerimizi yakıp yapmadınız mı? Solingen faciasını bir kenara koyabilir miyiz? NSU davasını bir kenarı koyabilir miyiz. Hala çözmediniz. Faşistsiniz faşist. Eğer bizim cami duvarlarımıza gamalı haçları çiziyorsanız, bunların hesabını sormuyorsanız bu lekeyi üzerinizden atamazsınız. Benim ülkemde herhangi bir kilisede böyle bir şey var mı? Anında bütün emniyet güçlerimiz üzerine gider. Biz tam aksine bunların yenilenmesine bazılarının Hazine'den yaptırmak suretiyle yeniledik."

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması

-Genel ve detaylar

26.03.2017 - 15.19 Haber Kodu : 170326067

26.03.2017 - 15.20 Haber Kodu : 170326068

26.03.2017 - 15.23 Haber Kodu : 170326069

26.03.2017 - 15.25 Haber Kodu : 170326070

26.03.2017 - 15.45 Haber Kodu : 170326079

26.03.2017 - 15.46 Haber Kodu : 170326080

26.03.2017 - 16.37 Haber Kodu : 170326105 (aktüel görüntü)

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////

3 - SÓNAR ISTANBUL FESTİVALİ SONA ERDİ

Haber: Orhan SENCER / İSTANBUL,

Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve iki gün boyunca müzikseverleri ağırlayan Sónar Istanbul festivali sona erdi.Zorlu Performans Sanatları Merkezi organizasyonu, Charm Music işbirliği ve Digi.logue co-sponsorluğunda Türkiye'de ilk kez düzenlenen festival, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde iki gün boyunca müzikseverleri ağırladı. Festivalin ilk gününde Roisin Murphy, HVOB, Nina Kraviz'in de aralarında bulunduğu ünlü isimler sahne alırken, ikinci günde ise Moderat, Floating Points, DJ Koze, Honne, Nosaj Thing gibi tanınmış isimler performans sergiledi. 5 bin kişinin katıldığı ve tüm biletlerin festivalin ilk saatlerinde tükendiği Sónar Istanbul'da, 4 farklı sahnede, 30'dan fazla yerli ve yabancı sanatçı müziksevrelerle buluştu. Digi.logue sponsorluğundaki Sónar +D programında ise paneller, ses enstalasyonları, atölyeler ve demolar gerçekleşti.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Konserlerden görüntüler

-Festivalden detaylar

26.03.2017 - 13.57 Haber Kodu : 170326055

//////////////////////////////////////////////////

4 - BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ: TEK ADAMLIĞA SON VERİYORUZ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,

"Başbakanla Cumhurbaşkanının yetkilerini, tek adamlığa son vermek için birleştiriyoruz. Tek adamlığa son veriyoruz"

"Cumhurbaşkanı bir sabah kalkacak meclisi feshedecek. Yok böyle bir şey. Külliyen yalan. Metnin içinde fesihle ilgili bir madde yok"

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından Gayrettepe Point Otel'de düzenlenen 'Halk oylaması buluşması'na katıldı. Burada 16 Nisan referandumunda neden 'Evet' oyu atılması gerektiğini anlatan Kurtulmuş, "Hiçbir Anayasa değişikliği millette bir talep yoksa, millette bir karşılığı yoksa gündeme gelmez" diyerek şunları söyledi; "Çünkü Anayasa değişiklikleri için birden fazla partinin ittifakı gerekir. En azından toplumun geniş kesimlerinin de onay vermesi gerekir. Onun için Türkiye'de Anayasa değişikliği ile ilgili talep hep canlı ve ortadaydı. Ben kendimi bildim bileli 82 Anayasası'nın değiştirilmesi tartışılır. Hatta 82 Anayasası'ndan önce rahmetli Demirel'in, Özal'ın, Erbakan'ın, Türkeş'in, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hepsinin bu sistemi değiştirmek için, hem de partilerinini emekleme safhalarında dahi, başkanlık sisteminden Cumhurbaşkanlığı sisteminden, halk tarafından seçilmiş yürütme mekanizmasından bahsettiğini bütün toplum olarak biliriz. 1982 Anayasası da kabul edildiğinin ertesi günü tartışılmaya başlanmıştır."

"MİLLET BİLİYOR Kİ REJİM FİLAN DEĞİŞMİYOR"

Kurtulmuş konuşmasına şöyle devam etti; " 'Sivil irade bunu yapamaz, bunun için kurucu irade lazım sözü.' ile 'Rejim değiştiriliyor.' sözü aynı laftır. Aynı çevrelerin sözüdür. Halbuki bu 18 madde içinde rejiminin değiştirilmesini söyleyen, çağrıştıran tek kelime yoktur. Rejim değiştirmek, egemenliğin kaynağını değiştirme meselesidir. Her rejimin sistemin bir numaralı sorusu, egemenliği kim kullanacak? Devlet egemen de devlet dediğiniz bir mekanizma. Bu mekanizmanın işlemesi için meşruiyetin kaynağı ne olacak? Türkiye'de meşruiyetin kaynağı kayıtsız şartsız millet iradesidir, halkın oyudur, halkın oyuyla iş başına gelmiş iktidarlardır. Eğer bu anayasa paketinde monarşiyi, oligarşiyi, saltanatı, halkın iradesi dışında bir iradeyi meşruiyet kaynağı olarak gündeme getirilseydi, evet rejim değişiyor demek haklı olabilirdi. Böyle bir şey yok. Tamamen kuru iftira, kendi kalelerini kaybetme korkusuyla gündeme getirilmiş bir sözdür. Çok şükür geride kaldı. Millet biliyor ki rejim falan değişmiyor. Türkiye'de millet sahip oldukça rejim sağlam bir şelide ayaktadır, ayakta olmaya devam edecektir."

"TEK ADAMLIĞA SON VERİYORUZ"

Kurtulmuş, "Efendim tek adamcılık, diktatörlük… Bunları söylüyorlar mı? Söylüyorlar. Lütfen cebinizde bir Anayasa Kitapçığı olsun.Tek adam diyene 104. Maddeyi bir okutun. 104. Madde yani şu anki cumhurbaşkanının yetkileri maddesi tek adamı tanımlamaktadır. Kim yaptı bu anayasayı? Bu Anayasayı siviller, siyaset yapmadı. Bu Anayasayı askerler, darbeciler yaptı. Şimdi Başbakanla Cumhurbaşkanının yetkilerini, tek adamlığa son vermek için birleştiriyoruz. Tek adamlığa son veriyoruz. Seçim akşamı parlamento belli olacak, kimin Cumhurbaşkanı olduğu belli olacak. Koalisyon, pazarlık, çekişme tartışma olmadan Türkiye yoluna devam edecek. Bunun zorluklarının son örneğini 7 Haziran'da yaşadık. Ortak bir hükumet kurulamadı ancak Türkiye aylarını kaybetti." ifadelerini de kullandıKlasik bir CHP mantığının 'Nasılsa bu millet bizi seçmez.' olduğunu söyleyen Kurtulmuş; Hep şunu düşündüler, 'Bu millete çok güven olmaz. Serbest bırakırsan davulcuya zurnacıya kaçar. Kime oy vereceği belli olmaz.' Hep böyle düşünürler. Şimdi de öyle düşünüyorlar. Cumhurbaşkanı bir sabah kalkacak meclisi feshedecek. Yok böyle bir şey. Külliyen yalan. Metnin içinde fesihle ilgili bir madde yok. 'Nasılsa bizden birisi Cumhurbaşkanı olmayacak. Eski dönemler geride kaldı. Hep AK Parti ve bunların adamlarına benzer birileri Cumhurbaşkanı olacak. Bunlar da bir sabah kalkar, kafaları bozulur, 'Hadi bakalım seçimleri yeniliyoruz.' Bekara karı boşamak kolaydır. Hiçbir sorumlu devlet adamı seçimlerin yenilenmesini istemez" dedi. "Hayır diyen herkes bu cephenin bir parçasıdır" demediklerini ancak "hayır" cephesinin son zamanlarda dışarıdan takviye edildiğini, destek gördüğünü belirten Kurtulmuş, "Önce "Türk siyasetçiler buraya gelmesin." demeçleri verildi. Arkasından Bakanların oraya gidip, halkımızla buluşması engellendi. 'Evet ' diyecekler korkusuyla" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kurtulmuş'un konuşması

-Salondan detaylar

26.03.2017 - 14.08 Haber Kodu : 170326057

////////////////////////////////////////////////

5- BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ: HER 'HAYIR' DİYENE TERÖRİSTTİR DEMİYORUZ

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Esenler İlçe Teşkilatının Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlediği STK buluşmasına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kurtulmuş, "Her 'Hayır' diyene teröristtir demiyoruz. Her 'Hayır' diyen 'Türkiye düşmanıdır' demiyoruz. Vatandaşlarımızın içinde 'hayır' diyenler olabilir. Ama 'Hayır' diyenlerin arasında 'Türkiye düşmanları ve terör grupları da var' diyoruz. İkisi farklı şeylerdir"dedi.

"ROTTERDAM'DAKİ O GECEYİ HİÇ UNUTMADIK"

Türkiye'de ilk defa bir seçimin dışarıdan müdahale eden davetsiz misafirleri olduğunu belirten Kurtulmuş, "Kimler oldu? Önce Avusturya'nın Dışişleri Bakanı dedi ki; 'Erdoğan ve arkadaşlarını biz Avrupa'da görmek istemiyoruz'. Almanlar aynı şeyi söyledi. Arkasından Hollanda'da da aynı şey söylendi. Bizim kardeşlerimizin, bakanlarımızın, milletvekillerimizin 'Evet' propagandası yaparlar korkusuyla vatandaşla buluşması engellendi mi? Engellendi. Rotterdam'daki o geceyi hiç unutmadık. O resimleri hiç unutmayın. Yere yatırmışlar üstlerine affedersiniz itlerini salmışlar. Çocukcağızın ayağını o köpek kapmış. Büyük yaralar açılmış. Sonradan öğrendik ki bu kardeşimiz aynı zamanda Hollanda vatandaşı. Adam kendi vatandaşına karşı böyle davranmış. Aile Bakanımızı arabanın içerisinde saatlerce beklettiler. Türkiye bunları yaşadı" diye konuştu.

"BİZ İSVİCRE'DE CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ GETİRMİYORUZ Kİ"

Kurtulmuş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Arkasından baktılar ki 'Hayır cephesi' yavaş, 'Hayır cephesi'nde fazla iş yok. 'Hayır' geride kalıyor. Gazetelerini devreye soktular. İsviçre'nin önemli gazetelerinden birisi Cumhurbaşkanımızın büyük bir resmini koyuyor birinci sayfaya. Türkçe olarak, Erdoğan'ın diktatörlüğüne son vermek için kocaman bir Hayır yazmış. Çok şükür Türkçe'yi öğreniyorlar. Adama sormazlar mı? Sanene. 'Hayır' dese de benim milletim 'Hayır' diyecek. 'Evet' dese de benim milletim 'Evet' diyecek. Biz İsviçre'de Cumhurbaşkanlığı sistemi getirmiyoruz ki. Güçlü Türkiye'den korkuyorlar, büyük Türkiye'den korkuyorlar. Yetmedi Bild Gazetesi - dünyanın en çok bilinen gazetelerinden birisi- Cumhurbaşkanımızın büyük bir resmi Almanca 'Erdoğan ve arkadaşları Avrupa'ya gelmesin" yazıyor. 'Evet' kampanyası yaparlar diye korkuyor. Alman istihbarat sisteminin başındaki adam kalkıyor ve diyor ki; biz 15 Temmuz darbesini FETÖ'nün yaptığına ikna olmadık. Allah akıl versin. İkna olmanız için 250 kardeşimizin şehit olması yetmedi de 250 bin kardeşimiz mi şehit olmalıydı". Kurtulmuş, PKK'nın da 'Hayır' oyu verilmesini istediğini belirterek, "23 Mart'ta PKK'nın lider kadrosundan birisi bir haber ajansına demeç veriyor. Kayıtları var ortada. Diyor ki; "Bütün gücünüzle 'Hayır' çıkması için çalışın. Eğer 'Evet' çıkarsa bu PKK'nın sonu olur diyor. Daha fazla bir şey söylememize gerek var mı?" şeklinde konuştu.

"HER HAYIR DİYEN TERÖRİSTTİR DEMİYORUZ"

"Ne kadar Türkiye düşmanı varsa, ne kadar çok ipini koparmış varsa, büyük Türkiye idealinden rahatsız olan varsa hayır cephesini takip etmeye çalışıyor" diyen Kurtulmuş, "Ancak şunu da düzelteyim. Söyledikçe CHP'li arkadaşlar lafı tersinden anlıyorlar. Her 'Hayır' diyene teröristtir demiyoruz. Her 'Hayır' diyen Türkiye düşmanıdır demiyoruz. Vatandaşlarımızın içinde hayır diyenler olabilir. Ama 'Hayır' diyenlerin arasında Türkiye düşmanları ve terör grupları da var diyoruz. İkisi farklı şeylerdir" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Kurtulmuş'un konuşması

-Davetlilerin alkışlamaları

-Kurtulmuş'a hediye verilmesi

-Genel ve detaylar

26.03.2017 - 16.11 Haber Kodu : 170326093

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////

6- PANELLERLE KAPATILAN FENERBAHÇE SAHİLİNE 7 TENİS KORTU İDDİASI

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,

Kadıköy'de vatandaşların dinlenme, yürüyüş ve bisiklet rotalarından biri olan Fenerbahçe sahili panellerle çevrilmeye başlandı. Herhangi bir bilgilendirme notunun bulunmadığı çalışma için Kadıköy Belediyesi'nden bir yetkili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu alana 7 adet tenis kortu yapılacağı iddiasında bulundu.

PARK KULLANIMA KAPATILACAK

Etrafı panellerle çevrelenmeye başlanan yaklaşık 250 ağaç bulunduğunu alanda, vatandaşların yoğun olarak kullandığı park alanı ile bisiklet yolu bulunuyor. Proje nedeniyle sahil Kadıköylülerin kullanımına kapatılacak.

GÖZTEPE'DEKİ KORTLAR TAŞINACAK İDDİASI

Fenerbahçe Yoğurtcubaşı sokak paralelinde bulunan yaklaşık 12 bin metrekarelik sahil hattına 7 adet tenis kortu, idari birim ve kafeterya yapılacak. Bu çalışmanın, Göztepe-Ataşehir-Ümraniye metro hattı kapsamında metro istasyonu yapılacak Göztepe 60.Yıl Parkı'nda bulunan Gülbahçe Spor Tesisleri'nde hizmet veren 7 adet tenis kortunun sahile taşınması nedeniyle yapılacağı iddia edildi.

AYNI BÖLGEDE 9 KORT DAHA VAR

Kortların yapılacağı bölgede Büyük Kulüp'ün 4 adet, Fenerbahçe Orduevi'nin 3 adet, Kadıköy Belediyesi'ne ait Kalamış'ta bulunan 2 adet tenis kortu bulunuyor.

KADIKÖY BELEDİYESİ: BİZE KONUYLA İLGİLİ GÖRÜŞ SORULMADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakırken, Kadıköy Belediyesi kendilerine konuyla ilgili herhangi bir görüş sorulmadığını ifade etti.

MAÇKA PARKI'NDA DA BİLGİLENDİRME YAPILMAMIŞTI

Maçka Parkı'nın da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından şantiye levhası gibi herhangi bir bilgilendirme yapılmadan panellerle kapatılması, tartışmalara neden olmuş, protestoların ardından çalışmanın Dolmabahçe-Levazım arasındaki karayolu tüneli nedeniyle yapıldığı açıklanmıştı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

Fenerbahçe sahilinin havadan görüntüsü

Panellerin havadan görüntüsü

Büyük Kulup'ün kortlarının havadan görüntüsü

Orduevi kortlarının havadan görüntüsü

Kadıköy Belediyesi kortlarının havadan görüntüsü

26.03.2017 - 14.30 Haber Kodu : 170326059

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

7 - ESKİ DANIŞTAY HAKİMİ PENDİK'TE SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nın 26 Ağustos 2016'da meslekten ihraç ettiği ve FETÖ soruşturması kapsamında aranan eski Danıştay Hakimi F.E. Yenişehir Mahallesi'nde bir siteden çıktığı sırada gözaltına alındı.

SAHTE KİMLİK

Aldıkları ihbarı değerlendiren polis ekipleri bir site ve çevresinde çalışma yaptıkları sırada, eski Danıştay Hakimi F.E.'yi gözaltına aldı. 46 yaşındaki eski hakimin üst aramasında H.E. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Polis cep telefonuna da incelenmek üzere el koydu.

YURDIŞINA KAÇIŞ HAZIRLIĞI MI ?

'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlarından aranması olduğu belirtilen F.E Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüdü. Polis yetkilileri sahte kimlikle gözaltına alınan F.E.'nin yurtdışına kaçma hazırlığında olduğunun değerlendirildiğini bildirdi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

(Polis Kamerası)

-Gözaltına alınan F.E.'nin emniyete getirilmesi

26.03.2017 - 14.31 Haber Kodu : 170326060

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Fenerbahçe Esenler Aktüel Politika Güncel Haberler

title