Haberler

Depremde iş yeri yıkılan enstrüman ustası, kulübede bağlama üretmeye devam ediyor

Güncelleme:

Hatay'da iş yerinin bulunduğu bina depremde yıkılan enstrüman ustası Kazım Berberci, Belen ilçesinde kurduğu kulübede dut ağaçlarından bağlama üretmeye devam ediyor. Berberci'nin uzun uğraş sonucu ortaya çıkardığı enstrümanlar, yurt genelinden talep görüyor.

Hatay'da iş yerinin bulunduğu bina depremde yıkılan 53 yaşındaki enstrüman ustası Kazım Berberci, Belen ilçesinde kurduğu kulübede dut ağaçlarından bağlama üretmeye devam ediyor.

İskenderun'da bağlama imalatına 13 yaşında çırak olarak başlayan Berberci, 2001'de trafik kazası nedeniyle sol ayağını kaybetti.

Ayağına takılan protezle hayata tutunan Berberci'nin hem üretim hem tamirat yaptığı atölyesinin bulunduğu İskenderun ilçesi Çay Mahallesi'ndeki 5 katlı bina, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki afette yıkıldı.

Berberci, yaşadığı zorluklara rağmen ömrünü adadığı mesleğini sürdürmek için Belen ilçesindeki arazisine kulübe yaptırdı.

Atölyesindeki malzemeleri kulübeye taşıyan 3 çocuk babası, vatandaşlardan aldığı veya atıl durumdaki dut ağaçlarının parçalarını işleyerek oyma bağlama yapıyor.

Müşterilerinin sazlarının tamirini de yapan Berberci'nin uzun uğraş sonucu ortaya çıkardığı enstrümanlar, yurt genelinden talep görüyor.

"Yeter ki üretilsin, bu meslek devam etsin"

Kazım Berberci, AA muhabirine, 13 yaşındayken kırık sazını yaptırmak için gittiği bağlamacı Ahmet Çeken'in yanında çıraklığa başladığını söyledi.

Ayağındaki engelin mesleğinin önüne geçemediğini belirten Berberci, "Oyma duttan tek parça bağlamaları şu anda üreten pek yok. Önceden ustamla beraber oyardık, o yaşlanınca bıraktı ama ben mesleğe devam ettim." dedi.

Berberci, depremde iş yeri ve ustası Çeken'i kaybettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ustam bana mesleği öğretmeseydi protez ayağımla ne yapardım bilmiyorum. Çok şükür ekmeğimi çıkartıyorum. Gerekirse yanımda eleman da yetiştiririm. Yeter ki üretilsin, bu meslek devam etsin. İşimi çok seviyorum, çocuğum gibi. Meslek çok yorucu ama biraz uzak kaldığım an sazlarımı özlüyor, atölyeme geri dönmek istiyorum. Onlar artık bir parçam olmuş."

Berberci, fiyatı 5 bin liradan başlayan bağlamaları arayan müşterileri ile mağazalara gönderdiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Bağlama Belen Hatay Belen Deprem Sanat Müzik Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title