Haberler

Denizli'de Milli Mücadele Coşkusu

Denizli Milli Mücadele Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Denizli Milli Mücadele Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Milli Mücadele'nin 94'üncü yıldönümü Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin milli mücadeleyi başlattığı Kayalık Caddesi'nden Bayram Yeri Meydanı'na kadar protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar kortej eşliğinde yürüdü.

Milli Mücadele Günü kutlamaları Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Partili Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan, 81 ilin Muharip Gaziler Derneği başkanları ve yaklaşık bin kadar Denizlili katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol ve törene katılanlar, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin 94 yıl önce namazını kıldığı Kayalık Camisi önünden, halkı milli mücadeleye çağırdığı Bayramyeri Meydanı'na kadar Türk bayraklarıyla yürüdü. Denizli Belediyesporlu sporcular, 50 metre uzunluğundaki Türk bayrağını Bayramyeri Meydanı'nda dolaştırdı. Milli Mücadele'nin 94 yıl önce başlatıldığı Bayramyeri Meydanı'nda halk oyunları ekipleri gösteri yaptı, öğrenciler şiir ve günün anlam ve önemini belirten kompozisyonlar okudu.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin 8 asırdır Türk yurdu olduğunu dikkati çekip, "Bundan sonra da giremeyecek. Bizler, 94 yıl önce cihat fetvasını vererek, Denizli'de milli mücadeleyi başlatan Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin torunlarıyız. Denizli, düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü kutlamıyor. Çünkü, düşman postalı bu topraklara 8 asırdır hiç girmedi. Yunan Ordusu İzmir'i işgal ettikten 4 saat 10 dakika sonra Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi, halkı milli mücadeleye çağırdı ve Denizlililer mücadeleye katıldı. Geçmişimizi, bağımsızlığımızın önemini hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Vali Abdülkadir Demir ise, düşman işgalinin olmamasına rağmen Denizli'nin her yıl Milli Mücadele Günü'nü coşkuyla kutlamasının taktire şayan olduğunu belirterek, "Bu vatan topraklarının ne denli koşullar altında kurtarıldığını, atalarımızın esaret altında yaşamayı reddetmesini hiçbir zaman unutmayalım, unutturmayalım" diye konuştu.

FI,RÇ(YY/SSA) - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Hulusi Denizli Müftü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title