Haberler

Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Beyazıt'ta Anıldı

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL-DHAİstanbul Üniversitesi öğrencileri, 44 yıl önce idam edilişlerinin yıldönümü nedeniyle Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı andı.

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL-DHA

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, 44 yıl önce idam edilişlerinin yıldönümü nedeniyle Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı andı.

Saat 12: 30 sıralarında İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt Kampüsü kapısından sloganlar atarak çıkan yaklaşık 50 öğrenci, ellerindeki karanfillerle Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı andı. 'Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek', 'Deniz'lere sözümüz, devrim olacak' diye slogan atan kalabalık Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın fotoğraflarını taşıdı. Üniversite önünde kalabalık grup adına basın açıklamasını okuyan Sena Özcanlı, hükümetin politikalarını eleştirerek üniversitelerde baskı rejimi oluşturulduğunu savundu. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ölüm yıl dönümünü hatırlatan Özcanlı, '6 Mayıs'lar, bir direnişin ve mücadelenin manifestosudur. Bu mücadelenin manifestosunu yazanların bizlere bıraktığı en önemli miras, bizlerin üstlendiği en önemli sorumluluk üniversiteleri savunmaktır" diye konuştu. Açıklamanın ardından kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı. Eylem nedeniyle çevik kuvvet ekipleri üniversite çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Deniz Gezmiş Hüseyin İnan Yusuf Aslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title