Haberler

Demirtaş: Cesedimizi de Çiğnesen Senin Gibi Zalimin Önünde Diz Çökmeyiz (2)

Demirtaş. Hakkari bağımsız miletvekili adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hopa'ya eşkiyaların indiğini bilmiyordum.

Demirtaş: CESEDİMİZİ DE ÇİĞNESEN SENİN GİBİ ZALİMİN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKMEYİZ (2)

"SENİN ZİHNİYETİN EŞKİYANIN ALASIDIR"

Hakkari bağımsız miletvekili adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hopa'ya eşkiyaların indiğini bilmiyordum. Eli taşlı eşkiyalar Hopa'da taşlarla araçlarımıza saldırdılar" sözlerini değerlendirdi.

Demirtaş, Türk-İş ve Yol-İş sendikalarının üyeleriyle yaptığı toplantıda Başbakan Erdoğan'ın 1 kişinin hayatını kaybettiği Hopa protestosu ile ilgili olarak yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın sert bir dille eleştirererek şöyle konuştu:

"Ben öncelikle dün Hopa'da polis gazıyla yaşamını yitiren emekli öğretmene Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Hopa halkına, tüm o bölge halkına başsağlığı diliyorum. Başbakanın protesto etmenin cezası ölüm değildir herhalde. Ama bu ülkede hep böyle olmuştur. Başbakanı proteste eden, hükümeti proteste edenlera karşı AKP'nin polisi sınırsız bir şekilde güç kullanıyor. Kullandığı gazın kimyasal bir silah olduğunu artık herkes biliyor. Başbakan Hopa'da ne yapıyor. Orada barajları proteste eden bir grup var ve Başbakan geldiğinde onlar olmasın diye polis onlara işkence yapıyor. O sırada emekli bir öğretmen gazdan dolayı yaşamını yitiriyor. Bakın bir emekli öğremetmen kendi polisinin müdahalesiyle öldürülmüş, başsağlığı dileyeceğine, üzüntülerini belirteceğine, keşke bunlar olmasaydı, keşke bu yaşanmasaydı diyeceğine ne diyor biliyor musununuz? 'Eşkiya' diyor Hopa'ya da inmiş. Hakkari'de taş atanlarla işte bunlar aynıdır' diyor. Böyle bir zihniyet olabilir mi. Böyle bir anlayış olabilir mi. Orada bir emekli öğretmen senin polisin tarafından öldürülmüş. Başsağlığı dileyeceğine eşkiya Hopaya da inmiş diyor. Ben açık söyleyeyim senin zihniyetin eşkiyanın alasadır. Eşkiya senin zihniyetindir. AKP'nin zihniyeti eşkiya zihniyetidir. "

"EŞKİYA ZİHNİYETİ İLE MÜCADELE EDEN DİRENİŞÇİLERİZ"

Hopa halkını, Hakkari halkı adına selamladıklarını da söyleyen Demirtaş, "Biz de eşkiya zihniyeti ile mücadele eden direnişçileriz ve Hopa halkına Hakkari'den selamlarımızı gönderiyoruz. Direnen herkese selamlarımızı gönderiyoruz. Hopa halkı direnişinde de haklıdır. Biz Hopa'daki halkın çektiği zulmü, yıllardır bu topraklarda yaşıyoruz. Artık insanlar görmelidir. Bu AKP faşizmidir. Başka bir şey değil. Başbakanın insani duyguları bile kalmamıştır. Hadi 18 yaşındaki Halil İbrahim Oruç'u Bismil'de katlettiniz o da senin vatandaşındı. Başsağlığı dilemedin, üzüntünü belirtmedin. Hadi o Kürttü, sen ırkçısın, Çok da üzülmedin. Hopa'daki senin hemşerindir. Arkasında eşkiya demekle yetiniyorsun. Böyle bir İslamiyet anlaşını, böyle bir siyaset olabilir mi? Her giden canın arkasında üzülüyoruz. Hakkarililer burada giden polis, asker cenazeleri arkasında alkış çalmamıştır, hep üzülmüştür. Ama bunlar ölümlere seviniyorlar. Halkevleri direniş ortaya koymuştur. Bedeli ağır olmuştur" dedi.

CHP'NİN Diyarbakır MİTİNGİNİ DEĞERLENDİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Diyarbarkır'da yaptığı mitingle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, bu bölgede, diğer partilerin sokağa ve meydanlara çıkmasının partilerin başarısı haline getirildiğini söyledi. Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diyorlar ki, işte CHP, AKP şurada miting yapmayı başardı. Bütün liderler her yere gidebilir. Kimse kimseyi engellemiyor. Bu liderlerin hakkıysa, halk da istediği lideri protesto eder. Bu da onların en doğal hakkıdır. Sanki bu bölgede CHP olmasa, AKP olmasa demokrasi olmaz gibi bir anlayışları var. Şimdi bütün köşe yazarlarını izliyorsunuz, televizyonları izliyorsunuz. CHP'nin, AKP'nin o bölgede olması çok önemlidir diyorlar. BDP'ye karşı bunu yapıyorlar. Biz olunca demokrasi olmuyor. Ama onlar olunca demokrasi oluyor. Hakkari'de, Diyarbakı'da miting yapanlar bilmelidirler ki, kendisine bir adım yaklaşana bu halk, üç adım yaklaşır. CHP'nin İstanbul'da miting yapması normal oluyor da, Diyarbakırda yapması niye anormal oluyor. AKP'nin İzmir'de yapması niye normal oluyor da Hakkari'de yapması niye anormal oluyor. Biz her yere gidiyoruz. Ama bazı yerlerde insanlar bizi protesto ediyorlar. Bu da normaldir. Ama Başbakan kendisini protesto edene hakaret ediyor. Biz Başbakan gibi halkımıza hakaret etmiyoruz. " - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title