Haberler

Manisa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret Davası Başladı

Güncelleme:

Manisa Kula ilçesinde CHP Kula İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bir eylemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen 8 kişinin davası başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜManisa Milletvekili Mazlum Nurlu'nun AçıklamasıManisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan'ın Açıklaması Manisa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "hakaret" davası- Kula'da kasım ayında düzenlenen eylemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri ileri sürülen 8 kişinin yargılanmasına başlandı Kula ilçesinde, kasım ayında katı atık bertaraf tesisine tepki amacıyla CHP Kula İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen 8 kişinin yargılanmasına başlandı.Kula Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya 8 şüpheliden Hüseyin Yardımcı, Doğan Aksoy, Güngör Serdar Bozyaka, Zafer Kolkıran, Aykut Özdemir ve Alican Kaya katıldı. Ortak bir ifadeyle savunma yapan sanıklardan Yardımcı, Gökçeören Mahallesinde kurulması düşünülen çöplük ile ilgili protestoya katıldıklarını, bir süre sonra grubun içerisinden birilerinin slogan atmaya başladığını belirterek, "Biz engel olmaya çalıştık, sloganlar devam edince yürüyüşten ayrıldık. Bize yöneltilen suçlamaları kabul etmiyoruz" dedi.Duruşma, 12 Ocak 2016 tarihine ertelendi. Duruşması sonrası Kula Adalet Sarayı önünde açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, yapılanın bir suç olmadığını savunarak, protesto haklarını kullandıklarını, hakaret içeren hiçbir sözün olmadığını iddia etti.Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan da sanıkların eylemlerinde ve söylemlerinde Cumhurbaşkanı'na hakaretin söz konusu olmadığını öne sürerek, "Bu yargılanma sonucunda ortaya çıkacaktır. Bu şekilde yapılan soruşturmalarla ve açılan davalarla sivil toplum örgütleri siyasi partiler sindirilmeye çalışılmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mazlum Nurlu Kula Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Dogrucu:

Bir türlü anlam veremiyorum siz ne istiyorsunuz bu ülkenin cumhurbaşkanından , hakaret ne demek , siz böyle yaparsanız dış güçler ne yapsın , nedir bu vurdumduymaz tavırlar, yeter artık recep Tayyip Erdoğan da bir insan onuda bir ana doğurdu , bu ne saygısızlık her ne olursa ondan biliyorsunuz, kolay değil insanlar bir evdekine soz geçiremiyor bu insan 80 milyonu yönetiyor kolayımı sorumluluk sahibi olmak. Neden iyi yönünden bakmıyorsunuz neden hep eksi lerini eleştiriyorsunuz neden ,

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title