Haberler

Çorum'un Osmancık İlçesi'ne Bağlı Akören Köyünde Aza Komedisi

Çorum'un Osmancık İlçesi'ne Bağlı Akören Köyünde Yenilen Aza Seçimlerinde Muhtara Kızan Köylüler, Akli Dengesi Bozuk 5 Kişiyi Aza Seçti.

Çorum'un Osmancık İlçesi'ne bağlı Akören köyünde yenilen aza seçimlerinde muhtara kızan köylüler, akli dengesi bozuk 5 kişiyi aza seçti.

Akören köyünde, muhtar Bünyamin Çoban, çalışmalarını onaylamayan iki azayı ilçe kaymakamlığına şikayet ederek görevden aldırdı. Bunun üzerine diğer üç aza da köy muhtarına tepki göstererek istifa etti. 5 azanın görevden alma ve istifa şeklinde boşalması üzerine yedekte 5 aza göreve davet edildi ancak bunlarda göreve başlamadan istifa ettiler. Yedek köy azalarının da istifa etmesinin ardından İlçe Seçim Kurulu, 06 Ocak 2006 tarihinde Akören köyünde 5 köy azası için seçim yaptı. Seçimlerden önce köy halkı çalışmalarını beğenmediği köy muhtarını istifa etmeye davet ederek, bu konuda zorladı ancak köy muhtarı Bünyamin Çoban görevde kalacağını belirterek, köy halkının talebine kulak asmadı.

Bünyamin Çoban'ın yaşanan bu olaylara rağmen istifa etmemekte kararlı olduğunu göstermesi üzerine aza seçimi için sandık başına giden Akören köylüleri köy heyetine akli dengesi yerinde olmayan 5 kişiyi aday gösterdi. Yapılan seçimler sonunda köy halkının istediği oldu ve 5 aza, akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen Nazim Kalabalık, Hami Kalabalık, Tayfun Kalabalık, Şevki Çiçek ve Asıf Uslu adlı kişilerden oluştu.

Köy halkının kendisine tepki göstermek için aza olarak görev yapacak 5 kişiyi akli dengesi yerinde olmayan kişilerden seçmesine tepki gösteren Bünyamin Çoban soluğu Osmancık Kaymakamlığı'nda alırken, aynı zamanda İlçe Seçim Kurulu'na itiraz ederek seçilen 5 kişinin akli dengesinin bozuk olduğunu ve görev yapamayacaklarını bildirdi.

Diğer taraftan, önceki gün yapılan seçimlerde aza seçilen kişiler ise köyde yapacakları işlerin vaadini vererek, bugüne kadar çalışmayan köy muhtarını bundan sonra her konuda çalıştıracaklarını söylediler.

Akören köyü muhtarı Bünyamin Çoban konuya ilişkin olarak İHA muhabirine yaptığı açıklamada, köylülerin akli dengesi bozuk insanları aza seçerek köye ihanet ettiklerini belirterek, "Ben köyüme hizmet götürmek için çalıştım ancak benim hizmetlerimi içine sindiremeyenler önüme çeşitli engeller çıkarmaya çalıştılar. Bunların beni yıldıramayacağını anlayıncada önce azaları istifa ettirdiler ardından da akli dengesi bozuk kişileri aza seçtirdiler. Şimdi ben bu haksızlığa karşı mücadele edeceğim ve köyümüze yapılan bu saygısızlığı gidermek için çalışacağım" dedi.

Bin 300 nüfuslu köyde 690 seçmenin bulunduğunu belirten Bünyamin Çoban, seçimlerde ben 438 oy almıştım ancak köyü elinde tutmaya çalışan bazı kişilerin kendilerine oyun yaparak, hizmetlerini engellemeye çalıştığını ve bu nedenle de hiçte demokratik olmayan bir yöntem deneyerek, aza seçimlerini yenilettiklerini ve son olarak da köy heyetine 5 tane akli dengesi bozuk kişiyi seçerek köylerinin adını lekelediklerini söyledi.

Köylülerin muhtarı cezalandırmak için seçtikleri azalar ise icraatlarına hızla başladılar. Köye yol ve su getirme sözü veren yeni azalar, muhtarın çalışmalarını beğenmediklerini ve kendilerinin köylere daha iyi hizmet yapacaklarını söylediler.

Ben köyün sorunlarını biliyorum diyen Nazmi Kabalak adlı yeni aza, "Burada devlet benim. Köyüme gereken hizmeti yapacağım. Muhtar benim sözümü dinlemek zorunda" diyerek azalığa hazır olduğunu gösterdi. Aza komedisinin yaşandığı Akören köyünde, köylüleri ise aza seçtikleri kişilerle şakalaşarak, ne hizmetler getireceklerini öğrenmeye çalışıyorlar.

Muhtarın köye yeterince hizmet getiremediğini belirten Akören köylüleri ise "Aza seçemi muhtara bir derstir. Biz ona hizmet yapamadığını, istifa etmesi gerektiğini söyledik. Ancak muhtarlık koltuğuna yapışan Bünyamin Çoban ne söyledikse istifa etmeye yanaşmadı. Azaları istifa etti, ancak yine de muhtarlıktan ayrılmadı. Bizde kendisini istemediğimizi belirtmek için köyde 5 tane akli dengesi bozuk kişiyi aza seçtik. Eğer muhtar görevde kalmakta ısrar ederse, başka eylemlerde yapacağız" şeklinde konuştular.

Bünyamin Çoban'ın Akören köyüne zarar verdiğini belirterek istifa etmesini bir kez daha isteyen köylüler, "Muhtarlığı bırakana kadar biz senin peşini bırakmayacağız. Ya köye hizmet edecek kişilerin gelmesi için istifa edeceksin yada bizi her zaman karşında bulacaksın" diyerek muhtara tepkilerini ifade ettiler.

(ES-BÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title