Haberler

Çomü Heyeti Deprem Bölgesinde İnceleme Yaptı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden (ÇOMÜ) bir heyet, Ayvacık ilçesindeki deprem bölgesinde inceleme yaptı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden (ÇOMÜ) bir heyet, Ayvacık ilçesindeki deprem bölgesinde inceleme yaptı.

Rektörlükten yapılan açıklamada, Çanakkale Valiliği için bölgedeki yapıların durumu hakkında rapor hazırlamak üzere mühendislik fakültesi jeoloji mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Süha Özden ve Doç. Dr. Celal Tunusluoğlu, inşaat mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Orhun Köksal, mimarlık ve tasarım fakültesi mimarlık bölümünden Yrd. Doç. Dr. Ali Tolga Özden ile teknik bilimler meslek yüksekokulu inşaat bölümünden Öğr. Gör. Ferruh Altınsoy ve Öğr. Gör. Şebnem Karahan'ın, depremde hasar gören Yukarıköy ve Kocaköy'de inceleme yaptıkları belirtildi.

Yapılan incelemelerde, deprem sonucu hasar gören veya kısmen yıkılan binaların tamamının, mühendislik hizmeti görmeden yapılan harçsız yığma yapı olarak inşa edildikleri, köyde bulunan mevcut yapılardan harçlı olarak inşa edilen taş yığma yapılar, betonarme hatıl ve betonarme kolon bulunduran yığma yapılar ile mühendislik hizmeti görmüş binaların depremden etkilenmediği tespit edildi.

Hazırlanacak raporda, bölgede yapılması planlanan yeni yapılar için model önerilmesinin düşünüldüğü ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Ayvacık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title