Haberler

Çocuk Cinayetleri

Kayseri Barosu Başkanı Konaç: AB kriterleri adına verdiğimiz söz ne yazık ki Türkiye'deki vicdan kriterini tatmin etmiyor.

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, "AB kriterleri adına verdiğimiz söz ne yazık ki Türkiye'deki vicdan kriterini tatmin etmiyor. Bu manada idamın yeniden masaya getirilerek tartışılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Konaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde ülkenin farklı bölgelerinde gerçekleşen çocuk cinayetlerinin therkesin yüreğini yaktığını söyledi.

Kısa süre önce Kayseri'de 6 kişilik ailenin ölümüyle sonuçlanan bir trajedinin yaşandığını ifade eden Konaç, Kars'ta Mert'in, Adana'da ise Gizem'in toplumsal hastalığa kurban gittiğini belirtti.

"Toplum olarak hepimiz, bir şeyleri kaybettiğimizin farkındayız" diyen Konaç, şöyle devam etti:

"Suçla mücadeleyle ilgili olarak çok önemli almamız gereken tedbirler var. Bu konuyla ilgili toplumun hassasiyetlerine, duyarlılıklarına ihtiyacımız var. Tek başına toplumsal hastalıkla mücadele mümkün değil. Ceza kanunlarımız vicdanları yaralıyor. Ne yazık ki bugün mahkumun alacağı cezayı aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. AB kriterleri adına verdiğimiz söz ne yazık ki Türkiye'deki vicdan kriterini tatmin etmiyor. Bu manada idamın yeniden masaya getirilerek tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Vicdanlarımız, ahlaki değerlerimiz, toplumsal yapımız insanı yaşatmakla ilgili hassasiyetler emrediyor. Ancak insana, çocuğa karşı işlenen suçlarda eğer kamu vicdanını rahatlatacak bir çözüm bulunmazsa bu toplumsal hastalık toplumu saracak ve çok daha başka şeylere gebe hale getirecek."

Hukuken, vicdanen, insan hakları ve özgürlükler noktasında  insanı yaşatmakla ilgili her türlü tavrın yanında olmaya çalıştığını ifade eden Konaç, "Baro başkanı olarak hukuki çerçeveyi çok iyi biliyorum. AB kriterlerine uyacağız' derken toplumumuzun zemin olarak ahlaki değerleri ayağımızdan kayıyor. Bunun (idamın) mutlaka tartışılarak bir çözüm noktasında masada bir tedbir olarak konuşulması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Fevzi Konaç Türkiye Kayseri Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title