Haberler

Cizreli Nakşibendi Şeyhinden Çözüm Sürecine Destek

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nakşibendi Tarikatı Liderlerinden Şeyh Ömer Faruk Seyda, çözüm sürecini desteklediğini belirtti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nakşibendi Tarikatı Liderlerinden Şeyh Ömer Faruk Seyda, çözüm sürecini desteklediğini belirtti.

Cizre'de ikamet eden Nakşibendi Tarikatı Liderlerinden 60 yaşındaki Şeyh Ömer Faruk Seyda, Kale Mahallesi'nde bulunan Şeyh Seyda Camisi'nde gazetecilere çözüm sürecini değerlendirdi. Her insanın her Müslüman'ın barıştan olması gerektiğini belirten Seyda, "Bu dinimizin emridir insanlığında gereğidir. Çünkü ancak insan ahlakiyle insandır. Barış geç kalınmış bir şey aslında lazımdır ve gereklidir. Keşke hiç bu olaylar olmasaydı, bu huzursuzluklar olmasaydı. Bu huzursuzluklara ve bu olaylara sebebiyet veren olaylar hiç yaşanmasaydı. Tabi bu bir temennidir ama bu olaylar maalesef oldu ama önemli olan bundan sonraki süreçtir. Zararın neresinden dönülürse kardır. Tabii ki insan olarak huzur gerekiyor bize, huzurlu bir hayat, huzurlu bir ortam, huzurlu bir yaşam lazım. Ancak huzur olmayınca insan dünyası içinde güzel şeyler yapamaz, çalışamaz. Çünkü emniyeti, can güvenliği yok, huzur yoktur. Onun için hem dünyamız hem de ahretimiz için mutlaka huzur ve güvenliğin olması lazım. Onun yolu da tabi ki barıştan geçer. Onun için bir Müslüman olarak bir insan olarak barış sürecini destekliyoruz, seviniyoruz ve dua ediyoruz. Allah bu süreci tamamına erdirsin. Kardeşlik havasıyla dostluk havasıyla bundan sonraki hayatımızda ve bizden sonra gelecek insanlara da bu barış havası hakim olur inşallah" dedi.

Bundan önce yaşanan olayların bir acı hatıra olarak geçmişe gömülmesini dilediğini belirten Seyda, şunları söyledi:

"Çünkü bunların faydası ve neticesi yoktur ve bunu devam ettirmekte faydasız bir şeydir. Akıl karı değildir ve bir yerde artık yeter dememiz gerekir. Allah inşallah bu süreci güzel bir neticeye bağlayacaktır. Bizim de temennimiz güzel bir neticeyle neticelensin. Çünkü en kötü barış savaştan da daha çok iyidir daha güzeldir. Zaman zaman kardeşler arasında, insanlar arasından bazı fitneler bazı olaylar cereyan edebilir ama önemli olan bunu devam ettirmemektir. Memleketini seven bu barışa destek vermesi lazım diye düşünüyoruz. Bunun için bütün kalbimizle gönlümüzle dua ediyoruz ve inşallah hayırlısıyla neticelenir hayırlara vesile olur. Dostluğa kardeşliğe vesile olur ve bundan sonraki memleketimizin hayatında güzel bir hava esmiş olur inşallah diye düşünüyoruz. Kim bu meseleye vesile olursa, buna destekçi olursa, bir sözüyle bir nasihatiyle bir yol göstermesiyle destek olursa Allah ondan razı olsun diyeceğiz dua edeceğiz.

Bir vatandaş olarak, bir Müslüman olarak dua ediyoruz ve seviniyoruz. Çünkü bu süreç

bölgeye de hakim olmuş bunu görüyoruz. Bu barışın lafı bile bölgenin havasını değiştirdi, insanların bakış açısını değiştirdi, herkes çok olumlu bir şekilde bakıyor. Bir dostluk havası oluştu hemen. Barışın bu sözü bu kadarsa, kendisi ne kadardır acaba. İnşallah bu barış süreci hayırlarla vesile olur.

Sulh barış hayırdır. Güzelliktir, emniyettir, huzurdur gelişmedir tabi. İnsana ne istiyor diye sorsan huzur istiyorum der, hayatımda güzel bir gelişme olsun istiyorum der. Dünyam rahat olsun ki ahiretim de rahat olsun der. Benden sonra gelen nesillere güzel bir şey bırakayım diye düşünüyor, güzel bir şeyler bırakması için mutlaka huzurun olması lazımdır, bu olmazsa olmazdır. Temennimiz ve duamız bizden sonra gelecek olan nesillere güzel bir ülke ve barış içinde bir Türkiye bırakmaktır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Belediye Başkanı iken bir kez görüştüklerini belirten Seyda, "Bir Müslüman ve bir insan olarak kendisini seviyoruz. Kendisi çok güzel şeyler yapıyor ve memlekete güzel hizmetleri olan bir insandır kendisi. Bunu bu memlekette yaşayan insanlarda görüyor ve biliyorlar. İnsan elini vicdanına koyarsa 60-70 sene içinde yapılmayan hizmetler bunların dönemlerinde yapıldı ve daha da yapılıyor tabi. Bu da iyiliğin alametidir, güzelliğin alametidir bu hizmetleri gördükçe dua ediyoruz" dedi.

Başlayan bu barış sürecinde Başbakan Erdoğan'ın samimi olduğunu belirten Seyda, "Başbakan bunu kendine bir görev olarak adetmiş vasife olarak adetmiş ve bunu illaki bitireceğim. Bu barışı sağlayacağım diye en önemli görev olarak kendisine göstermiş. kim bu meseleye sebep olursa, memleketi bu kaos ortamında kurtarırsa bu kardeşlik havasını tesis ederse, o daima hayırla yad edilecek bir insan olur tabii ki buda büyük bir saadettir büyük bir şereftir" şeklinde konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title